Centrul Educational „Piticot” – Pagaia si-a deschis portile!

Centrul Educational „Piticot” – Pagaia si-a deschis portile la Pagaia, jud. BIHOR!

Asociatia Institutul Roman pentru Ajutorarea Copiilor Aflati In Dificultate “Piticot”, bifeaza un nou proiect extraordinar ai carui beneficiari sunt copiii. De data aceasta, atentia este focusata asupra unui satuc „capat de lume” cum i se mai spune locului de poveste ascuns printre dealuri si turme de oi … satul Pagaia, comuna Boianu-Mare, jud. Bihor. Acest loc extraordinar se afla pe drumul catre Tasnad, fiind ultima comuna din jud. Bihor, ruta Oradea – Satu-Mare !

Localitatea Pagaia, comuna Boianu-Mare este considerata zona defavorizata
Politica zonelor defavorizate reprezinta o componenta distincta a politicii de dezvoltare regionala, fiind determinata de existenta unor areale dezavantajate din mai multe puncte de vedere (socio-economic, structural, pozitie geografica etc.), care trebuie identificate in scopul luarii unor masuri specifice care sa ajute la redresarea lor.
Astfel, Primaria comunei Boianu-Mare a reusit sa construiasca o cladire cu ajutorul unei finantari europene a carei destinatie sa aiba scop educational, in vederea cresterii calitatii vietii in zona.
In acest sens, prin parteneriatul cu Asociatia PITICOT s-au pus bazele Centrului Educational „PITICOT” – Pagaia!
Inaugurarea a avut loc: Miercuri – 04 Decembrie 2019 – ora 15, localitatea Pagaia, comuna Boianu-Mare, jud. BIHOR!

Copii interesati sa „creasca” personal si profesional
Acest parteneriat educational ii are ca principali beneficiari pe cei aproximativ 150 de copii din comuna Pagaia, jud. Bihor! Pentru dezvoltarea acestora ca beneficiari directi si buna colaborare cu familiile acestora, Asociatia PITICOT a propus o serie de activitati specifice centrelor educationale, astfel:
 – ateliere pentru dezvoltare profesionala (pictura, modelaj, gastronomie)
 – after school (aprofundare cunostinte dobandite la scoala, suplimentare tematica)
 – ateliere pentru dezvoltare personala (sesiuni de comunicare asertiva si team-building, proactivitate si mindfulness, etc.)
 – seri de film
 – tabere de vara
 – sesiuni de educatie fizica si activitati sportive
In vederea derularii acestor activitati vor fi cooptati specialisti in domeniile de interes si se vor dezvolta campanii de atragere companii/angajatori interesati sa investeasca in viitorul copiilor – educatia!

Necesitatea dezvoltarii unui centru educational
Actualmente, sunt inscrisi in programul educational 52 de copii, urmand sa se mai inscrie si alti copii care si-au exprimat deja interesul in acest sens. Majoritatea dintre cei deja inscrisi fac parte din familii cu posibilitati financiare modeste, iar altii sunt copii cu nevoi speciale.
Cu toate acestea, in randul celor inscrisi sunt si copii care invata foarte bine si isi doresc sa se dezvolte pe anumite arii de interes.
Constientizarea importantei acestui centru precum si necesitatea sa, determina ca in viitor, Asociatia PITICOT sa deruleze si activitati specifice pentru parintii copiilor beneficiari, familiile acestora fiind beneficiarii indirecti ai proiectului in sine.

Invitatie la SCHIMBARE in BINE
Pana la urma PROVOCAREA este deschisa tuturor celor care mai cred in educatie din pasiune, celor care asteapta un viitor mai bun pentru copiii lor, agentilor economici locali si din judet, institutiilor publice, confesiunilor religioase, OAMENILOR simpli care au inteles ca educatia reprezinta temelia unei civilizatii … iar educatia adevarata se naste din pasiune pentru oameni si speranta in bine!

Detalii si fotografii gasiti pe Facebook, Asociatia PITICOT: https://www.facebook.com/asociatia.piticot/

Cu deosebita recunostinta,

Echipa Asociatiei PITICOT
Institutul Roman pentru Ajutorarea Copiilor Aflati In Dificultate “Piticot”
www.piticot.org
donatii@piticot.org
Tel: 0741.146.585