Un copilas a fost ajutat prin evenimentul Balul Sufletului Romanesc

Cadou nesperat pentru un copil grav bolnav, care supravietuieste la limita saraciei

Mattias Golimbiovschi, un baietel abandonat de mama care are nevoie urgenta de un transplant de rinichi, va intampina Sarbatorile de Iarna in conditii mai bune, gratie iesenilor generosi care au participat la “Balul Sufletului Romanesc”, organizat de catre Asociatia Piticot, cu ocazia Zilei Nationale. Mattias urmeaza sa fie sprijinit pentru tratamente si operatie, din suma provenita cu ocazia donatiile stranse la “Balul Sufletului Romanesc”, plus inca o promisiune de donatie din partea unui administrator de firma foarte generos din Iasi.

 

Din suflet, pentru un suflet chinuit


Evenimentul cu caracter umanitar s-a desfasurat sambata seara, la Grand Hotel Traian din Iasi. Corul Ihos, format din cei mai talentati elevi de la Colegiul National de Arta Iasi ,,Octav Băncilă”, a oferit spectatorilor un recital de colinde, sub indrumarea doamnei prof. dirijor  Petronela Dîrţu.  Membrii clubului sportiv Dance Studio au sustinut un spectacol de dansuri standard si latino. Cireasa de pe tort a fost concertul trupei Her Funky Projects. Membrii trupei au fost sensibilizati de povestea dramatica a micutului Mattias si au decis sa sustina concertul pro-bono, astfel incat toti banii stransi in urma evenimentului sa ajunga la acesta.
Participantii au avut ocazia sa liciteze pentru tablourile realizate de catre elevii de la Liceul de Arta din Oradea, dar si pentru o creatie a artistei bihorence Stela Vesa  – membră a International Association of Art-UNESCO si a Grup D’Art Escola Spania. Domnul Mihai Goriuc, general manager la Transgor Logistik a achizitionat trei tablouri si, impresionat de situatia lui Mattias, a facut o donatie de 3.000 de lei, cu promisiunea ca va sprijini Asociatia Piticot si in viitor, pentru a schimba in bine si destinele altor copii aflati in dificultate. Omul de afaceri Viorel Blajut, candidat pentru functia de deputat al Colegiului nr. 12 a facut o donatie de 1.000 de lei.

Promisiuni uitate
“Am reusit sa strangem 5.200 de lei. Tinem sa le multumim in mod special iesenilor care au inteles ca a fi roman inseamna a fi bun. Le multumim tuturor participantilor, dar si celor care si-au confirmat participarea, fara a-si face insa prezenta. Gestul este reprezentativ, se pare, pentru actuala generatie de oameni politici romani, care spun “Da”, fac o promisiune, iar apoi uita sa o mai respecte”, a spus Lavinia Catrinar, presedintele Asociatiei Piticot.

Multumiri
Organizatorii “Balului Sufletului Romanesc” le aduc multumiri speciale partenerilor si sponsorilor. Este vorba despre domnul Danut Prisecariu, care a pus la dispozitie sala de bal a Grand Hotel Traian si despre firmele Transgor Logistik, Dragon Star, Public Euroconsulting, YourMarket.ro, Cofetaria Scala Oradea, Bene International, Hala Centrala Iasi si Moldova Mall. Multumiri speciale le sunt adresate artistilor: Corul Ihos, Clubul Sportiv Dance Studio si trupa Her Funky Subjects, precum si partenerilor media – Tele M Iasi, Radio Iasi, Prima Tv, TVR Iasi, Ziarului de Iasi, Curierului de Iasi, iasi.inoras.ro, oradestiri.ro, oradeiasi.ro, brendeiasi.ro, iasi-info.ro, topiasi.ro si sanatateaonline.ro.

Nicolae Mattias Golimbiovschi lupta pentru o viata mai buna


Nicolae Mattias Golimbiovschi este un baiat de numai 7 ani, din judetul Suceava, care are nevoie urgenta de un transplant renal.  Povestea lui Mattias este una extrem de trista – nu doar din perspectiva bolii si a faptului ca pana la aceasta varsta a trecut prin nenumarate interventii chirugicale (dintre care prima la numai cinci zile), ci si din cauza faptului ca a crescut fara dragostea unei mame, deoarece aceasta a plecat in strainatate, lasandu-l pe Mattias numai in grija tatalui. Cu toate acestea, Mattias mai are puterea sa zambeasca si, mai ales, sa spere. Sa spere la ziua in care se va putea juca alaturi de alti copii, la ziua in care viata sa nu va mai fi un lung sir de operatii. Pentru ca visurile sale sa se transforme in realitate, Mattias are nevoie de ajutorul nostru, al fiecaruia dintre noi. Persoanele care vor sa-l ajute pot face donatii online, urmand link-ul: http://www.piticot.org/cazuri_umanitare.php?inc=donatie

Despre Asociatia Piticot
Asociaţia “Institutul Roman Pentru Ajutorarea Copiilor Aflati in Dificultate” poarta numele de „ PITICOT” si este o Asociatie Non-Profit, care isi propune sa acorde ajutor copiilor bolnavi, cu dizabilitati, saraci, precum si oricarui copil aflat in dificultate, prin toate mijloacele materiale, financiare, morale si spirituale. Din anul 2008 pana in prezent, s-a reusit cu sprijinul sponsorilor ajutorarea cu bunuri alimentare/nealimentare a peste 700 de copii nevoiasi.  Peste 24 de copii grav bolnavi au fost sprijiniti financiar si moral pentru a-si redobandi sanatatea. In 2011 s-au realizat donatii in bani in valoare de 36.100 lei, iar in 2012 – pana in prezent – s-au donat 78.000 lei catre copii grav bolnavi inscrisi in Asociatia noastra.

CONTACT
Pentru mai multe informatii cu privire la activitatea Asociatiei Piticot, va rugam nu ezitati sa ne contactati.
Dorel Puchianu – director coordonare evenimente, tel.:  0728.572.879, dorel@piticot.org

sau

Catrinar Lavinia – Presedinte
E-mail: lavinia@piticot.org
Tel: 0728.270.876

Lasă un răspuns