Tutunaru Mihai Alexandru – Dumnezeu iti stie suferinta !

Piticot isi pleaca sufletul spre un baietel  de 1 an si jumatate pe nume Tutunaru Mihai Alexandru. Acest pui de om lupta cu incapatanare pentru viata lui, isi doreste enorm sa poata vorbi, sa poata umbla, sa poata tine o jucarie in manute…el nu poate sta nici in fundulet, Alex sufera tare inca de la nastere…s-a nascut prematur in data de 10.07.2007 in urma sfaturilor date de medici care acum nu au responsabilitatea macar sa isi recunoasca vina.

In luna a opta de sarcina la o simpla consultatie, un medic si-a permis sa ofere sfaturi unei mame disperate…acest medic a afirmat ca fatul ar avea probleme la inima, lucru confirmat si de alti medici in urma ecografiilor. Insa chiar daca aceasta malformatie exista copilul putea sa traiasca in urma nasterii la termen. Medicii au fost de parere ca trebuie sa provoace nasterea pentru ca altfel copilul nu ar fi avut sanse de supravietuire. Alex s-a nascut, traieste si acum dupa 1 an si jumatate, malformatia la inima nu mai exista insa din cauza nasterii provocate Alex s-a pricopsit cu tetrapareza spastica din cauza neoxigenarii creierului la nastere, cu toate acestea medicii nu-si recunosc vina…iar o familie care se presupunea a fi fericita duce o viata dezastruoasa. In loc sa umple casa de tipete de zambete de ras de copil Alex sta linistit fara sa poata face mare lucru…oare ce e in inima mamei sale cand vede copii de varsta lui Alex bolborosind pe limba lor…numai ea stie cate nopti innecate in plans a trait, cate clipe amare a dus privindu-l pe Alex neputincios intins pe patut.

De la confirmarea doagnosticului Alex a fost dus la kinetoterapie pana la 7 luni la Spitalul Alexandru Obreja in Bucuresti, iar apoi la Spitalul Budimex pentru continuarea procesului de recuperare. Cu toate acestea rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor…nu s-au semnalat imbunatatiri majore deloc, iar parintii disperati au incercat sa caute si alte posibilitati de recuperare. Asa au ajuns sa afle mai multe despre o Clinica specializata din Ucraina, medicii de aici spunand ca exista sanse de recuperare. Cu ajutorul familiei, a prietenilor si colegilor in urma articolelor din presa familia micutului Alex a reusit sa adune suma de 7000 Euro necesara primelor 2 sedinte de recuperare din Ucraina. Dupa aceste doua sedinte de recuperare, in urma procedurilor aplicate: kinetoterapie, luminoterapie, vibromasaj, reflexoterapie, masaj, corectia coloanei vertebrale se pot vedea rezultate bune. Acum Alex poate misca manutele iar adca este sprijinit poate sta in fundulet.
Pentru o recuperare mai buna sunt necesare 7-8 serii de tratament la 3 luni repetate. Insa cu ce bani va putea ajunge oare Alex in Ucraina la recuperare?

Prietenii i-au ajutat, familia la fel…nu mai stiu de unde sa faca rost de banuti pentru a-l ajuta pe Alex sa devina cat de cat normal! Li se sfasie inima cand il vad pe Alex neputincios…ar vrea sa poata sa faca mai multe pentru el…Pentru noi a fi sanatos e ceva firesc insa abia cand nu ai sanatate incepi sa pretuiesti aceasat avere. Alex este bolnav si ar da orice sa se afca bine. Impreuna putem ajuta acest copilas greu incercat, putem da speranta unor parinti iubitori, putem transforma o viata. Aplecati-va si voi sufletul asupra lui Alex, intelegeti ce inseamna sa fii bolnavior si incercati sa faceti ceva pentru el.

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr.
RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro,
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Tutunaru Mihai Alexandru! Cei interesati pot contacta Asociatia la urmatoarele date de contact:

Lavinia Catrinar: 0728-270-876 lavinia@piticot.org

Firmele care doresc sa ajute acest copil, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*
la tel: 0728-957-877 sau e-mail: juridic@piticot.org.
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.
ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 2% din impozitul pe profit datorat.

Descarcare Contract de sponzorizare

Lasă un răspuns