Radu Bragadireanu, acest pui de om, are nevoie de sprijinul nostru

Radu Bragadireanu s-a nascut in 16 noiembrie 2009 cu o tumora masiva cranio-maxilo-faciala care ii cuprinde obrazul, mastioda, perforeaza cutia craniana si se intinde pana in gurita, impiedicandu-l sa respire sis a inghita. De la nastere, Radu se afla in sectia de terapie intensive a Spitalui Marie Curie din Bucuresti. Medici de aici i-au facut o traheostoma, astfel ca poate respire fara aparate, iar de hranirea se face prin gavaj.
Imediat dupa nastere I s-a facut examenul cu computer tomograful, constatand ca datorita amplorii si amplasarii tumorii, nu poate fi operat in tara, iar parintilor li s-a recomandat sa gaseasca o clinica in strainatate.

Ulterior, la o clinica private I s-a facut lui Raducu si un examen RMN. In prima luna de la spitalizare I s-a efectuat si o biopsie in urma careia medicii au pus diagnosticul de gliom nasal, aducandu-le la cunostinta parintilor ca desi tumora este benigna, va fi foarte dificil in a se gasi pe cineva care sa efectieze interventia, intr-ucat la Organizatia Mondiala a Sanatatii s-au raportat cca 50 de cazuri din 1850, si pana in prezent neexistand practic experienta in domeniu.
Parintii au facut demersuri la Casa de Asigurari, intocmind intreg dosarul pentru obtinerea facilitatii de folosire a “minunatului” Formular E112.

S-a apelat la mai multe clinici din Europa, dar parintii au fost refuzati pe considerentul ca Romania a ramas restanta la plata datoriilor catre Clinicile si Spitalele din strainatate, iar acestea din urma refuzand sa mai ofere servicii medicale pentru pacientii din Romania prin acest formular.
In final, Spitalul Universitar din Zurich, este dispus a prelua cazul lui Radu, deoarece au mai operat pacienti cu diagnostic similar. Marea problema este faptul ca costurile se ridica la sume mari, iar Radu are nevoie URGENTA de aceasta interventie chirurgicala, deoarece viata lui depinde de aceasta pentru a putea fi hranit corespunzator si pentru a putea sta acasa langa parintii sai, si n u prin spitale continuu.
Costurile initiale se ridica la suma de 20.000 EURO.
Radu, acest pui de om, are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor pentru a avea sansa la viata!

 

Luni pe 26 aprilie 2010 a ajuns pe maini bune, ce mai drum greu, ce  poveste lunga, dar a meritat. Asa a inceput totul: parintii mei au trimis cazul meu la toate clinicile si spitalele din Europa. Multi profesori, doctori au fost interesati sa ma trateze si sa ma opereze dar au insistat sa se trimita probe de la biopsie, nefiind suficiente rezultate RMN deja trimise pe CD. Fara rezultatele biopsiei era greu de diagnosticat si de aici au venit multe refuzuri sau propuneri greu de acceptat.
Intreaga cautare a pornit in urma refuzului primit de la doctorii din Romania care au luat la cunostinta cazul si s-au pronutat pentru operatie in strainatate. Dupa cateva analize facute in tara am reusit sa aflam un diagnostic cotrazis mai tarziu de multe clinici din Europa – gliom nazal.
O singura proba a biopsiei tumorii a ramas neanalizata de medicii romani, aceasta urmand sa plece odata cu mine la clinica care ar fi acceptat sa ma opereze – acum cea din Heidelberg. Multe luni grele de asteptare si deznadejde, de griji si disperare ne-au adus intr-un final raspunsul mult asteptat – Heidelberg ne primeste la operatie fara conditii.
Dar cum stiti deja povestea vulcanului, a mai urmat o serie de incercari – le-am trecut si pe acelea. Asadar miercuri 21 aprilie la ora 4 dimineata parintii mei cu inimile stranse au plecat spre spital. M-au pregatit de drum si am pornit. Mergeam la Viena – nu mai era vreme de amanat – normal ca parintii mei s-au gandit sa mai astepte, asa am fi zburat direct la Frankfurt numai ca datorita anunturilor la TV si la radio de reluare a activitatii vulcanului, au hotarat sa nu mai astepte. Nu se stie cat ar fi durat, ar fi putut dura saptamani intregi daca vulcanul ar fi contiuat sa fie activ si aceasta amanare, nici nu vreau sa gandesc ce ar fi insemnat pentru mine.
Am ajuns cu bine, sub grija Domnului Doctor Cirstoveanu care m-a insotit tot drumul si a avut grija de mine si caruia ii multumesc pe aceasta cale! Am o mica infectie din cauza traheostomei, dar voi face tratament, insa nu am voie sa intru in contact cu prea multi oameni.
Eu abia astept sa va vad pe toti; dar abia am ajuns in Germania si mai intai de toate voi face iar analize, tratament sa scap de infectie, un nou RMN, o noua biopsie si apoi – operatia. Toti de aici au grija de mine, stiu ca fetelor de la spitalul Marie Curie din Bucuresti le este dor de mine, dar va promit ca voi veni sa va vad si sa va dau un pupic dulce tuturor.
Desi imi este dor de voi aici e bine – stau singur in salon, am televizor, mami si tati pot sta cu mine cat vor, pot iesi afara sa ma plimb cand vreau – chiar am primit un carucior, am un pat mult mai mare si loc mult sa ma rostogolesc, am chiar si o camera cu jucarii.  Dar cum si mie imi e tare dor de voi si sunt nerabdator sa vad casuta mea, sa stau cu fratiorul meu, sper din tot sufletul sa vin cat mai curand acasa.
Va multumesc din tot sufletul celor care ati donat – voi imi impliniti visele! Acest lucru este posibil numai datorita voua.

In fotografii, Micutul Radu cu parintii lui in clinica universitara din Heidelberg, Germania, dupa operatie, mai 2010. Radu mai are de infruntat inca o operatie peste 2 ani, pentru ca tumora nu a putut fi extrasa in intregime, de aceea ii rugam pe toti cei care au posibilitati sa realizeze orice donatie cat de mica pentru Radu, ca sa putem sa-l operam din nou in viitorul apropiat.

 

 

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr.
RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro,
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Radu Bragadireanu! Cei interesati pot contacta Asociatia la urmatoarele date de contact:

 

Lavinia Catrinar: 0728-270-876 lavinia@piticot.org

 

Firmele care doresc sa ajute acest copil, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*
la tel: 0728-957-877 sau e-mail: juridic@piticot.org.
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.
ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):

 

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 2% din impozitul pe profit datorat.

 

Descarcare Contract de sponzorizare

 

Lasă un răspuns