Prodan Miruna-Georgiana – Timpul se scurge prea repede în defavoarea Georgianei… CAZ REZOLVAT

O fetiţă scumpă s-a născut pe 22 martie 2007 la Spitalul de Urgenţă Giurgiu unde, la cinci zile de la naştere, mămica ei a abandonat-o în spital. Familia Prodan îşi dorea un copilaş şi aflând despre ea, au mers la spital unde au cunoscut-o şi s-au îndrăgostit pe loc de îngeraşul care parcă le zâmbea din pătuţul în care fusese abandonată. Părinţii cu ajutorul celor în măsură au putut să i-a fetiţa acasă în plasament de urgenţă şi, timp de un an de zile, au luptat să adopte copilul trimis lor de Bunul Dumnezeu.

Este un copilaş plin de viaţă, care ştie să ofere zâmbetul ei de copil tuturor celor care o privesc, o fetiţă care luptă cu toate puterile ei să facă faţă unei tumori care o omoară în fiecare zi câte puţin.

Cu toate greutăţile pe care le-a invins, Prodan Miruna Georgiana a primit de la Bunul Dumnezeu un dram de noroc pentru ca ea să trăiască alături de oameni, care să-i ofere sprijin şi dragoste.

De când a fost diagnosticată crizele se îmulţesc în fiecare zi ce trece, partea stângă a corpului ei paralizează din ce în ce mai des şi, chiar dacă paralizia se remite deocamdată sub tratament, tumora pune stăpânire pe altă zonă sănătoasă a creierului ei. Boala micuţei lor i-a lovit din plin pe părinţi, “nu trăiesc decât pentru ea, vrem să o vedem mare şi sănătoasă”. „Nu există cuvinte prin care să ne exprimăm durerea”.
Medicul neurochirurg din ţară le-a spus că tumoră este mare, infiltrată 3,5 cm în lobul parietal şi că riscurile sunt ca, după operaţie, copilul să rămână paralizat. Medicul a continuat: “ar fi de preferat ca intervenţia chirurgicală să fie făcută într-o clinică din străinătate cu experienţă, la Clinica INI Hannover din Germania; la această clinică, tumoră pe care o are Miruna poate fi operată fără a implica riscul paraliziei postoperatorii.” Şi al doilea medic neurochirurg din ţară la care au apelat, le-a explicat că: “în ţară nu are unde să opereze fetiţa.”

Medicul neurochirurg a luat legătura şi cu Spitalul Universitar din Utrech şi răspunsul a fost că „ei nu vor opera tumora fetiţei noastre deoarece tumora este într-o zonă sensibilă şi că ar trebui să aşteptăm până când Miruna ar face zilnic crize epileptice,” concluzie cu care nu a fost de acord medicul nostru neurochirurg. Varianta cea mai bună pentru Georgiana rămâne Clinica INI Hannover din Germania „dar noi, părinţii ei, nu ne putem permite această intervenţie chirurgicală, veniturile noastre nu ne dau voie nici să visăm că putem merge cu îngerasul nostru la această clinică unde se poate face operaţia care  îi garantează o viaţă cât mai aproape de normal.”

Dacă intervenţia nu are loc, Miruna va paraliza definitiv pe partea stângă într-un timp scurt. Medicii neurochirurgi le-au spus părinţiilor: “că tumora trebuie scoasă în cel mult 2 luni,” dar au trecut aproape trei luni şi prinţii nu au putut strânge suma necesară pentru această intervenţie chirurgicală.
    “Am luat legătura cu medicii din această clinică, le-am trimis imaginile RMN şi datele medicale ale fetiţei noastre şi au făcut o programare pe data de 30.08.2010, apoi pe data de 27.09.2010, cazul fiind urgenţă medicală. Spitalizarea, investigaţiile şi intervenţia chirurgicală  costă 50.000 Euro, bani pe care noi nu i-am putut strânge până acum. Am încercat să strângem banii necesari, fiecare prieten, coleg, cunoscut, părinţii, rudele şi chiar şi oameni de bine pe care nu îi cunoaştem au donat câte o sumă pentru fetiţa noastră, Miruna. Cu toate acestea nu am strâns decât  25.000 lei. Am vorbit din nou cu medicii de la INI Hannover şi următoarea programare o avem pe data de 26.10.2010, dar putem merge numai dacă strângem cei 50.000 Euro necesari operaţiei.”

Prinţii fetiţei de doar 3 ani şi 6 luni ne cer ajutorul nostru al tuturor de URGENŢĂ, astfel să îi poată oferi Mirunei şansa de a se mai naşte odată, de a trăi sănătoasă, de a zâmbii în fiecare zi.

„Apelez la dumneavoastră cu rugămintea de a ne ajuta în vederea strâgerii sumei de bani necesare intervenţiei chirurgicale care îi garantează fetiţei noastre o viaţă cât mai aproape de normal. Rugămintea mea vine din inimile unor părinţi care şi-au dorit enorm să aibă un copil căruia să-i ofere dragostea lor, o viaţă fericită, un cămin protector şi liniştit. Dumnezeu ne-a trimis acest copil minunat, lumina vieţilor noastre, dar noi, cu banii nostri,  nu-i putem oferi posibilitatea de a se mai naşte încă o dată.
   Vă rugăm pe dumneavoastră să ne ajutaţi, avem nevoie de întelegerea şi sprijinul dumneavoastră pentru ca îngeraşul nostru să poată trăi lângă noi, să se facă mare şi să fie sănătos.”

Prodan Miruna Georgiana, a fost diagnosticată la începutul lunii iulie  cu TUMORĂ INTRACRANIANĂ DE LOB PARIETAL DREPT.

 

Miruna – a fost operată cu succes pe 27.10.2010

 

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr.
RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro,
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Sebastian VLADICA! Cei interesati pot contacta Asociatia la urmatoarele date de contact:

Lavinia Catrinar: 0728-270-876 lavinia@piticot.org 

Firmele care doresc sa ajute acest copil, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*  
la tel: 0728-957-877 sau e-mail: juridic@piticot.org.
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.
ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 2% din impozitul pe profit datorat.

Descarcare Contract de sponzorizare

Lasă un răspuns