Peste 80.400 RON donati in anul 2013 copiilor aflati in dificultate!

Asociatia Institutul Roman pentru Ajutorarea Copiilor Aflati in Dificultate “Piticot” a donat in anul 2013 suma de 80.485 RON, sprijinind 45 de familii pentru a avea un nivel mai inalt al calitatii vietii in ceea ce priveste sanatatea, bunastarea financiara, educatia si traiul de zi cu zi.
Anul 2013 a fost plin de realizari pentru Asociatia Piticot. Cu ajutorul sponsorilor, partenerilor si colaboratorilor, am sprijinit beneficiarii asociatiei in demersurile necesare schimbarii starii lor de sanatate prin consultanta si intermediere, dar si donand tratamentul medicamentos prescris sau prin suport financiar in vederea interventiilor chirurgicale si analizelor necesare. Datorita campanilor derulate de-a lungul anului am reusit sa oferim cazurilor sociale ale asociatiei, alimente, imbracaminte, incaltaminte, rechizite, jocuri, jucarii. De acestea s-au bucurat si copiii din diverse scoli din Oradea, dar si din casutele sub tutela DGASPC. Evenimentele caritabile precum, Concursul Scolar Umanitar “Invata bine”, Evenimentul Caritabil “Miss Iasi” si Evenimentul Caritabil “Miracolul Craciunului” au fost de un real succes, antrenand un numar mare de oameni.
Pentru a demonstra toate donatiile, puteti sa ne trimiteti cerere pe e-mail in acest sens, iar noi va vom expedia in format digital Contractele de Donatii pe care le-am intocmit si achitat cu ordin de plata, mandat postal sau in numerar.

Ianuarie 2013
Inceputul de an 2013 ne-a gasit in actiunea de sustinere a lui Mattias Golimbioschi diagnosticat cu Rinichi Unic Chirurgical, cu donatii in bani, dar si prin demersurile necesare programarilor pentru consultatii la mai multe spitale din Cluj-Napoca in vederea unui transplant renal. Am preluat cazul lui Hulea Romica diagnosticat cu sindrom Down si gaura in inima si cazul lui Otvos Alesia suferinda de diabet zaharat tip I insulinodependent. Kalmar Tunde a fost ajutata in demersurile pentru intocmirea buletinului, dar si pentru diverse analize medicale. S-a semnat acordul cu ISJ Bihor pentru Concursul Scolar Umanitar “Invata Bine” si s-au inceput formalitatile de organizare a acestuia.

Februarie 2013
In luna februarie s-au continuat formalitatile necesare organizarii Concursul Scolar Umanitar “Invata Bine” si s-au intocmit planurile pentru Evenimentul Caritabil “Miss Iasi”. Asociatia Piticot a sprijinit-o pe artista Catalina Burlo in evenimentul sau caritabil “Din suflet pentru suflet” organizat la Palazzo al carui invitat special a fost Catalin Botezatu. Nemes Dragos, diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastica si Banu David diagnosticat cu Hemofilie A, Atrofie cronica si Boala Polichistica renala au fost copiii care au beneficiat de pe urma acestui eveniment, donandu-li-se fiecaruia 14.000 RON. De asemenea am facut donatiii cazurilor Pantelie Denisa, Radulescu Antonia, Gheorghiu Ana-Maria si Cioara Elisei.

Martie 2013
Am inceput demersurile de organizare a Evenimentului Caritabil “Miss Iasi”, lucrand in paralel si la Concursul Scolar Umanitar “Invata Bine”. Am fost intristati de decesul lui Dumitru Ion, in urma interventiei chirurgicale pe cord la Spitalul din Targu-Mures, Asociatia Piticot sustinand familia Dumitru cu banii necesari pentru inmormantare si toate actele necesare. Am ajutat financiar si pe beneficiarii Cioara Elisei, Golimbiovschi Mattias si Hulea Romica, pentru tratamente si analize medicale.

Aprilie 2013
Am sustinut financiar beneficiarii: Mare Daniel diagnosticat cu Tetrapareza Flasca si Iosif Andreea suferinda de Sindrom Down, Hidrocefalie, Epilepsie si Hepatita C, pentru tratamentele medicale recomandate. A avut loc Concursul Scolar Umanitar “Invata Bine”, intre timp lucrandu-se intensiv pentru organizarea Evenimentului Caritabil “Miss Iasi”. De asemenea am sprijinit financiar cazul Crainic Alexandru diagnosticat cu Tetrapareza spastica, Retard psihomotor sever si Obezitate, pentru ghetele ortopedice speciale.

Mai 2013
Am finalizat sarcinile pentru organizarea Evenimentului Caritabil “Miss Iasi”, care a avut loc in data de 23 mai la Grand Hotel Traian in Iasi. Evenimentul a fost dedicat beneficiarilor Dumitru Ionela cu Tumoare hepatica si Tesoi Roxana cu Scolioza congenitala, aceasta din urma fiind chiar prezenta la eveniment. La final de luna am sarbatorit-o pe Antonia Radulescu pentru implinirea varstei de 4 ani, daruindu-i un tort sponsorizat de cofetaria Scala.

Iunie 2013
Am sarbatorit 1 Iunie la Era Shopping Park alaturi de Zana cea Buna, iar pe 7 iunie a avut loc premierea castigatorilor Concursul Scolar Umanitar “Invata Bine” organizata la Hotel Ramada. Am militat pentru familia Gero, iar datorita sponsorilor care au sarit in ajutorul nostru am reusit sa le donam alimente pentru cei 5 copii. Am organziat Campania “Toti copiii sa zambeasca”, iar copiii indrumati de cadrele didactice de la G.P.P. nr. 44 si Scoala Generala “Oltea Doamna” au donat imbracaminte, incaltaminte, rechizite, jocuri, jcuarii etc. reusind astfel sa trimitem pachete cu aceste daruri, copiilor din tara, cazuri ale Asociatiei Piticot.

Iulie 2013
Am preluat un nou caz Candea Nicolae cu Bronsita astmatiforma, reusind sa-l trimitem la Praid pentru tratamentul recomandat. Am preluat cazul Mariei Kalapis diagnosticata cu o boala grava, Encefalomiopatie mitocondriala, oferind consultanta parintilor si un scaun de masina, pentru a le usura transportul micutei. Datorita donatiilor, am daruit lui Bitis Darius, diagnosticat cu palatoschizis posterior, un carucior, pentru a o ajuta pe mama acestuia sa-l transporte. Am primit o cantitate semnificativa de alimente din partea Carrefour si Hanul Pescarilor, trimitand astfel pachete in tara la 20 de familii beneficiare ale Asociatiei.

August 2013
L-am ajutat pe domnul Golimbiovschi, unic apartinator al lui Mattias, sa se cazeze la Hotel Alizeu si Hotel Razvan in Bucuresti pe perioadele cat copilul a facut tratamentul pentru infectie si bombardarile cu laser a pietrelor de la rinichi la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie”. Am obtinut primele sponsorizari in bani pentru Patrik Mihutiu, diagnosticat cu o malformatie congenitala numita Hipospadias, pentru interventia chirurgicala necesara, campanie inceputa in luna iunie 2013. Ne-am intristat la aflarea decesului lui Petrica Mario de doar 1 anisor si 6 luni, bolnav de Insuficienta respiratorie, Paralizie cerebrala cu sindrom hipoton sever, Anemie carentiala si Hidrocel bilateral. Am obtinut  transportarea celor 2 paleti de lemne sponsorizate de Komfort Wood catre familia Lall, datorita spijinului oferit de Tunimex S.R.L., donandu-le acestora si o soba oferita de Soberom.

Septembrie 2013
Am reusit sa strangem suma de 2000 euro necesara interventiei chirurgicale pentru Patrik Mihutiu, acesta fiind operat cu succes la Debrecen pe data de 30 septembrie. Am participat la evenimentul Oradea City Running Day din 15 septembrie cu Campania “Zambim Impruna” si am initiat in scoli Campania sociala “Vine scoala bine-mi pare”. Datorita implicarii cadrelor didactice si a copiilor de la urmatoarele unitati de invatamant: Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” Oradea, Colegiul Tehnic nr 1. Vadu Crisului, Scoala Gimnaziala “Octavian Goga”, Oradea si structura sa Gradinita cu Program Prelungit nr. 42, Colegiul National “Iosif Vulcan” Oradea, Colegiul Tehnic “Transilvania” Oradea; dar si a firmelor European Drinks, Graficard SRL si Pagicom SRL am reusit sa daruim rechizite unui numar de 83 de copii.

Octombrie 2013
Am sprijinit-o financiar pe Dumitru Ionela pentru analizele medicale si tratament si am reusit sa o ajutam prin consiliere si intermediere pe doamna Dumitru Geta sa se mute in alta localitate pentru a scapa de violenta fizica, verbala si emotionala din partea sotului. Cu ajutorul clinicii ICCO din Brasov am reusit sa-l sprijinim pe Hulea Romica sa beneficieze de un consult gratuit si am inceput campania pentru a-i darui doamnei Hulea o soba cu plita pentru a putea gati mancare calda. Am continuat sa-l sustinem pe domnul Golimbiovschi pe parte financiara si pe parte de servicii, asigurandu-i cazare la Iasi si la Bucuresti, pe perioada internarilor lui Mattias.

Noiembrie 2013
Am inceput implementarea planurilor de organizare a Evenimentului Caritabil “Miracolul Craciunului” care a avut loc la Era Shopping Park pe data de 19 decembrie. De asemenea am intocmit un acord de colaborare cu Professional Advertising and Events pentru evenimentele ce au avut loc la Galeria Arcade Oradea Sud si Parcarea OBI-Auchan, implicandu-ne in Concursul Trofeul Fulgului de Nea si programele artistice ofrite de copii in 21 si 23 decembrie. Am initiat in paralel Campania Umanitara “Daruieste de Craciun” in randul firmelor si Campania Sociala “1 leu pentru copilul de langa tine” in randul scolilor din Oradea. Am preluat un nou caz social; familia Oros din Simleul Silvaniei pe care i-am sprijinit cu imbracaminte, incaltaminte si rechizite pentru copii.

Decembrie 2013
Am finalizat campaniile de strangere de fonduri in firme si unitati scolare, multumim pentru implicare Scoala Gimnaziala „Dacia”, Scoala Generala nr. 11, C.N. „Mihai Eminescu”, Scoala Generala nr. 16, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, C.N „Iosif Vulcan”, Gradinita „Tara Piticilor”, S.C. Cristalica Service S.R.L. Oradea si S.C. Agrochim S.R.L. Am daruit pachete de Craciun unui numar de 30 de familii din tara, cazuri ale Asociatiei Piticot. Am daruit 140 de pachete cu dulciuri si jucarii de plus, artistilor si beneficiarilor participanti in cadrul Evenimentului Caritabil “Miracolul Craciunului”. In colaborare cu Asociatia SOS si cu firma de contructii Chintoflor Construct am reusit sa renovam locuinta sociala primita de doamna Radulescu Olga. Cu ajutorul Electrica S.A.Oradea am rebransat locuinta la curent electric si cu spijinul unor oameni cu suflet am mobilat locuinta. Ne-am intristat la aflarea vestii decesului Mariei Kalapis, ajutand cu suma de 500 ron parintii pentru inmormantare. Am intermediat donatiile si transportul catre bunica eroina, doamna Moca, aceasta primind un pat, un aragaz si o plita. In colaborare cu Asociatia S.O.S. si cu Gradinita nr. 54, Asociatia Piticot a fost prezenta la Serbarea Caritabila de Craciun “Stelutele Craciunului”, din data de 19 decembrie la Oradea Shopping City. Am sprijinit familia Oros cu plata datoriilor la Electrica S.A. si cu rebransarea curentului electric. Am preluat un caz nou social, familia Ungureanu, daruindu-le cadouri de Craciun. In colaborare cu DGASPC, am daruit cadouri si am implicat copiii de la centrele de plasament, in activitatile culturale din preajma Craciunului. Am fost prezenti la Targurile de Craicun: Turnul Primariei, Galeria de Arte Vizuale, Galeria Arcade Oradea Sud, Era Shopping Park, Oradea Shopping City cu produse hand-made cu specific de Craciun realizate de copii din scoli si din centrele de plasament si de artisti.

Un an cu multe obiective indelinite cu succes, presarat si cu momente de tristete.
Ne propunem pentru anul 2014 ca suma donatiilor in bani sa fie considerabil mai mare fata de anul trecut, la fel si in produse si servicii.

Obiectivul principal este insa sa demaram proiectul Centrului Medical Piticot prin care sa oferim servicii socio-medicale copiilor cu dizabilitati neuromotorii.

Multumim tuturor celor care s-au implicat in derularea activitatilor Asociatiei Piticot!

Lasă un răspuns