O vaduva bolnava, cu patru copii, are nevoie de sprijin pentru a-si tine copiii in scoala

Ramasa vaduva, cu patru copii, Ionela Guicin din Petrosani, traieste de o zi pe alta. Bolnava, cu cardiopatie ischemica si cinci inele la coloana deplasate, femeia in varsta de 37 de ani nu poate lucra pentru a le asigura o paine celor patru copii minori pe care a ajuns sa-i creasca singura. Fiindca, potrivit celor de la primaria din Petrosani, Ionela nu corespunde criteriilor pentru a putea beneficia de ajutor social, toti banii care intra in casa familiei Guicin nu insumeaza mai mult de 660 de lei. Mai rau este ca, fiindca nu lucreaza, Ionela nu are asigurare medicala si trebuie sa plateasca fiecare internare si analiza in spital. In plus, trebuie sa plateasca integral si medicamentele, pentru ca nu le poate primi compensate. 

Viata grea

In casa de colonie din Petrosani, Ionela si cei patru copii traiesc fara curent electric, incalzindu-se cu o soba cu lemne. Cu toate acestea, Ionela spune ca are motive de fericire. Copiii sai invata bine si se vede ca au prins drag de carte. Din pacate insa, Andreea, fetita sa de 10 ani, sufera de o alergie care se manifesta prin edem glotic, si intra in soc anafilactic.

Orice ajutor este binevenit

Persoanele care o pot ajuta pe Ionela cu haine si incaltaminte pentru copii sunt rugate sa ne contacteze prin e-mail, la adresa dorel@piticot.org sau 0728/572.879. De asemenea, este binevenit orice sprijin material, fie ca e vorba de medicamente, alimente sau alte bunuri. Ionela va va fi recunoscatoare pentru orice ajutor, oricat de mic!

Lasă un răspuns