Mare Daniel-Petru – sufera de tetrapareza flasca din cauza unor medici…

Mama lui Daniel, un baietel de 11 ani foarte jucaus si destept, s-a hotarat cu greu sa ne scrie si sa ne ceara ajutorul de care are nevoie orice parinte a carui copil are o problema grava de sanatate. Ei locuiesc aproape de locul unde isi are sediul Asociatia PITICOT, mai exact in judetul Bihor, Com. Sanmartin ,sat Cihei..


Din pacate din nepasarea unor medici Daniel, a suferit la nastere ceea ce i-a cauzat un handicap motor, tetrapareza flasca.
Parintii merg cu Daniel de la varsta de 8 luni zilnic la tratament la un domn profesor din Santmartin, jud. Bihor, de asemnea, au fost si la mai multe centre de recuperare. In 2007 au descoperit o doctorita in Ungaria care realizeaza un masaj special, ce ii face bine, si de atunci merg lunar la ea. Recent au aflat de Centrul de recuperare din Budapesta, Institutul Peto, unde se obtin rezultate foarte bune si parintii ar dori sa ajunga cu Daniel acolo. Desi ambii parinti au studii superioare, si dispun de un venit rezonabil, au ajuns la capatul puterilor, s-au epuizat si posibilitatiile acestora.

Mama ne-a scris: „Cum am scris la început pur si simplu mi-e rusine sa cer ajutor dar când ma gândesc ca numai asa pot continua tratamentele si pot sa-mi ajut copilasul, la care toate planurile de viitor încep ca „atunci când o sa stiu sa merg o sa fac…” una si alta, am lasat rusinea deoparte.
Când vad ca toti copii merg în excursii, la spectacole si pe el îl ducem acasa iar a doua zi asculta povestile frumoase ale colegilor îmi dau seama cât suntem de neputinciosi.
Vorbind si cu alti parinti care sunt în aceeasi situatie am aflat ca nimeni nu reuseste sa faca fata din salarii la tratamente asa îndelungate, si ca toti cauta sprijin.
Cu speranta ca si noi vom primi un sprijin oricât de mic sa putem continua lupta, mi-am facut curaj sa va scriu.”

Impreuna il putem ajuta pe Daniel sa devina cât mai independent si sa poata iesi la joaca cu ceilalti copii. Daniel are nevoie de 2000 euro pentru un tratament la Institutul Peto, iar acesta trebuie sa repete de cel putin 3 ori pe an, astfel costurile totale anuale se ridica la 6000 euro. La Institutul Peto este cel mai ieftin, avand in vedere ca, costurile din Ucraina, Austria sau Slovacia se ridica la 4000 – 5000 euro pentru un singur tratament. Cu toate ca, Institutul Peto este cel mai ieftin, rezultatele sunt cele mai bune.

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr.
RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro,
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Mare Daniel-Petru! Cei interesati pot contacta Asociatia la urmatoarele date de contact:

Lavinia Catrinar: 0728-270-876 lavinia@piticot.org

Firmele care doresc sa ajute acest copil, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*
la tel: 0728-957-877 sau e-mail: juridic@piticot.org.
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.
ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 2% din impozitul pe profit datorat.

Descarcare Contract de sponzorizare

Lasă un răspuns