Lucian Dehel – Piticot iti intinde o mana de ajutor!

Noul prieten al lui Piticot se numeste Lucian Dehel si are 5 anisori. Lucian este cel de-al doilea copil al familiei Dehel si locuieste in Hunedoara. Povestea lui Lucian este foarte trista…el s-a nascut inainte de termen, la doar 27 de saptamani de sarcina, cantarand abia 850 grame.

Data fiind nasterea cu mult inainte de termen Lucian a fost diagnosticat cu o serie de boli: detresa respiratorie neonatala, sindrom convulsiv, anemie prin maturitate, etc. Abia de la varsta de 1 an si jumatate parintii sau au putut incepe recuperearea pentru baietel, dezvoltarea lui fiind foarte greoaie si incerta. Din acel moment pana in prezent Lucian participa la sedinte de kinetoterapie, masaj, impachetari cu parafina, toate acestea din pacate fara rezultate extraordinare. In anul 2008 Lucian a fost dus pentru prima oara la recuperare la o Clinica specializata din Ucraina. Dupa 12 zile de tratament intensiv rezultatele au inceput sa se faca simtite: Lucian era mult mai sigur pe el si dadea semne ca poate sta singur in picioare, lucru extraordinar de bine primit de familia lui.
Sesiunile de recuperare in Ucraina trebuiau continuate, cel putin de inca 2 ori in 2008 si apoi de cateva ori in anul 2009, din pacate lipsa banilor nu a facut posibila aceasta recuperare pentru micutul Lucian. In prezent, Lucian este diagnosticat cu tetrapareza spastica, are tendinta de a calca pe varfurile picioruselor si nu poate merge decat sustinut.
In aceasta luna, mai 2009, Lucian va merge in Moldova pentru o interventie chirurgicala in vederea detensionarii muschilor. Aici are nevoie de 1800 de Euro, iar apoi se aduna cheltuielile de recuperare in vederea incercarii stabilizarii si ameliorarii starii lui de sanatate. Fiecare sedinta de recuperare in Ucraina costa in jur de 2000 Euro plus cheltuielile de cazare si masa, o suma imensa pentru familia lui Lucian.
O familie disperata, o mama ingropata in durere face apel la compasiunea semenilor si incearca din rasputeri sa adune banii necesari recuperarii copilasului ei. Haideti sa nu fim imuni la strigatul de ajutor al lui Lucian. Acest copilas are nevoie acum de intelegerea noastra si de increderea ca un banut poate schimba destinul cutremurator pe care Dumnezeu i l-a dat…si mai presus de toate Lucian e o minune, s-a nascut la doar 27 de saptamani de sarcina si traieste…merita sa il ajutam sa aiba o viata de copil sanatos!

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr.
RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro,
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Lucian Dehel! Cei interesati pot contacta Asociatia la urmatoarele date de contact:

Lavinia Catrinar: 0728-270-876 lavinia@piticot.org

Firmele care doresc sa ajute acest copil, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*
la tel: 0728-957-877 sau e-mail: juridic@piticot.org.
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.
ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 2% din impozitul pe profit datorat.

Descarcare Contract de sponzorizare

Lasă un răspuns