Gabriel Capata – nu are timp de asteptat !

Gabriel, baietelul de 8 ani care sufera imens pentru ca este diferit in comparatie cu un copil normal.

Iubirea vine ca un dar al inimii. Nu iubim pe cineva pentru ca ne-a oferit sau a facut ceva pentru noi. Iubirea pura si simpla se daruieste pe sine. Este in natura ei sa fie astfel.
Cand ne nastem venim cu zambet si speranta in suflet pentru a putea aduce bucurie si iubire. Am sa va spun acum despre un ingeras pe care il cheama Gabriel si care cand a deschis ochisorii pentru prima data nu stia ca viata lui va fi o lupta pentru a putea supravietui.
Gabriel s-a nascut acum 8 ani de zile zambind si daruind multa iubire prin ochisorii lui. Soarta lui nu a fost sa fie ca a tuturor copiilor, el este altfel, un mic suflet chinuit dar cu spernta ca cineva il va ajuta si va reusi ca si ceilalti copii sa se bucure de viata si iubire.
Capătă Gabriel are 8 ani si sufera de extrofie de vezică urinară cu epispadias, ceea ce în termeni concreţi se traduce prin incontinenţă, în cazul lui aceasta fiind completă.
Gabriel a fost operat în Bucureşti şi Cluj, prima oară când avea 6 zile şi apoi aproximativ anual până la vârsta de 6 ani. În total a trecut prin şase operaţii în care doctorii au încercat reconstrucţia colului vezical şi corecţii ale uretrei, rezultatele rămânând însă zero în plan concret.
Gabriel foloseşte permanent scutece de unică folosinţă şi, pe lângă faptul că părinţii suportă cu greu costurile acestora, viaţa socială a băiatului este şi poate rămâne sub semnul incontinenţei şi al imposibilităţii întemeierii unei familii.
Străbunica, căci ea a fost cea care l-a însoţit pe copil în tot acest timp, a vândut tot ce a avut că să „plătească operaţiile gratuite” ale copilului în România. Acum tot gândul dânsei se concentrează în regretul că nu a ştiut de la început unde să caute o opinie medicală, nu a ştiut unde să investească pentru Gabriel.
După ce medicii români i-au spus că nu se mai poate face nimic şi nu mai are rost să încerce, dânsa nu a putut să se resemneze şi s-a zbătut pentru obţinerea unei consulaţii în străinătate. Nu a fost deloc uşor, dar a reuşit.
I-am însoţit în Serbia, pentru a-i ajuta să comunice cu medicii. Rezultatul consultaţiei a fost cel aşteptat: Gabriel poate fi operat! Medicii l-au asigurat că nu doar problema incontinenţei se poate rezolva adica printr-un implant de vezica urinara artificila, ca şi aceea a posibilitaţii întemeierii unei familii la maturitate.
A încercat să obţină banii necesari prin Casa de Asigurari de Sănătate – Ministerul Sănătăţii din Romania, dar birocraţia a învins-o. La un pas înainte, era aruncată doi paşi înapoi.
Acum dupa ce stiti despre Gabriel un ingeras cu suflet mare si ochi caprui minunati in care daca privesti poti vedea suferinta prin care trece si chiar o poti simti, poti ca tu cel care citeste sa decizi daca vei vrea ca si Gabriel sa fie un mic ingeras fericit si sa se bucure de copilarie si de viata ca toti copii.

Gabriel nu are timp de aşteptat ! Operatia trebuie efectuata cat mai curand în Belgrad
care îi va schimba viaţa.

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr.
RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro,
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Gabriel Capata! Cei interesati pot contacta Asociatia la urmatoarele date de contact:

Lavinia Catrinar: 0728-270-876 lavinia@piticot.org

Firmele care doresc sa ajute acest copil, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*
la tel: 0728-957-877 sau e-mail: juridic@piticot.org.
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.
ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 2% din impozitul pe profit datorat.

Descarcare Contract de sponzorizare

Lasă un răspuns