Faceti lumina in viata unor copii ramasi fara tata!

Pentru Diana Oprescu, in varsta de 42 de ani, fiecare zi reprezinta o noua lupta pentru supravietuire. in urma cu jumatate de an a ramas vaduva, fiind condamnata sa-si creasca singura cei trei copii, intr-o locuinta cu doua camarute si fara electricitate.Maria Magdalena, mezina familiei, s-a nascut intr-o zi frumoasa de august, in urma cu sapte ani. Copila este acum eleva in clasa intai la Scoala cu clasele I-VIII din Negoesti, si a invatat abecedarul pe intuneric, la lumina palpainda a lumanarii. Fratii sai mai mari, Gheorghe si Marian, in varsta de 16 si 17 ani, sunt elevi la Liceul Alexandru Macedonski din comuna Melinesti, din judetul Dolj, si sunt tot mai afectati de lipsurile cu care se confrunta. Cu toate acestea, nu vor sa renunte la scoala, hotarati sa-si schimbe destinele, cu ajutorul studiului. Drama celor trei pare de neconceput in secolul internetului, avand in vedere ca acestia invata si acum la lumina lumanarii, fiindca de mai bine de un an au fost debransati de la curentul electric.

Fiat lux (Sa fie lumina!)

Lumina reprezinta un lux pentru familia Oprescu, in conditiile in care rebransarea ar costa circa 2.000 de lei, iar cei patru traiesc doar din alocatiile de stat. Persoanele care vor sa aduca lumina, la propriu, in viata familiei Oprescu, sunt rugate sa contacteze Asociatia Piticot. Orice ajutor este binevenit, indiferent ca este vorba despre un leu sau de alimente, rechizite sau combustibil pentru foc.

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr. RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro, deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru familia Oprescu! Cei interesati pot contacta Asociatia la urmatoarele date de contact: Dorel Puchianu: 0728.572.879; dorel@piticot.org

Lasă un răspuns