Faceti lumina in viata unor copii ramasi fara tata!

Pentru Diana Oprescu, in varsta de 43 de ani, fiecare zi reprezinta o noua lupta pentru supravietuire. In urma cu doi ani a ramas vaduva, fiind condamnata sa-si creasca singura cei trei copii, intr-o locuinta cu doua camarute si fara electricitate.

Maria Magdalena, mezina familiei, s-a nascut intr-o zi frumoasa de august, in urma cu noua ani. Copila a terminat clasa a II-a la Scoala cu clasele I-VIII din Negoesti si a invatat pe intuneric, la lumina palpainda a lumanarii. Fratii sai mai mari, Gheorghe si Marian, in varsta de 17 si 18 ani, sunt elevi la Liceul Alexandru Macedonski din comuna Melinesti, din judetul Dolj si sunt tot mai afectati de lipsurile cu care se confrunta. Cu toate acestea, nu vor sa renunte la scoala, hotarati sa-si schimbe destinele, cu ajutorul studiului. Drama familiei Oprescu este cu atat mai mare cu cat Gheorghe, baiatul cel mare care ar avea forta de munca, sufera de epilepsie, facand constant crize specifice bolii.

Fiat lux (Sa fie lumina!)

Lumina reprezintă un lux pentru familia Oprescu, in conditiile in care rebransarea ar costa circa 2.000 de lei, iar cei patru traiesc doar din alocatiile de stat. Persoanele care vor sa aduca lumina, la propriu, in viata familiei Oprescu, sunt rugate sa contacteze Asociatia Piticot. Orice ajutor este binevenit, indiferent ca este vorba despre un leu sau de alimente, rechizite sau combustibil pentru foc.

Lasă un răspuns