Dinca Valentin-Cosmin – Numarul 25 nu i-a purtat noroc lui Valentin!

Doamna Adina ne-a contactat in luna ianuarie 2011, si nu am putut ramane indiferenti cand am auzit povestea baiatului ei Dincă Valentin Cosmin. Nu cunoastem numarul preferat al lui Valentin, insa numarul 25 nu credem ca ii poarta noroc. De la Varsta de 7 luni de cand a trecut pragul Spitalului ”M.S.Curie” din Bucureşti s-au depistat urmatoarele afectiuni (care sunt in total de 25):

1. Bacteria Klebsiella ( de 2 ori recidivantă)
2. Bacteria Proteus, E. Coli
3. Microlitiaza renala
4. Fimioza operata in 14.02.2008
5.Balanopostita
6.Rinoadenoidita cronica acutizata
7.Otita seroasa bilaterala
8. Eritem fesier eroziv
9. Hipotrofie Staturo-Ponderala scundara
10. Colica abdominala
11. Vegetatii adenoide operat in 16.01.2009
12. Hipermetropie A.O.
13. Strabism convergent AO
14. Alergodermie recidivanta
15. M.P.C. I/II
16. Sindrom Hiperkinetic cu defect atentional
17. Tulburari de opozitie
18. Rinita alergica
19. Constipattie cronica
20. Picior plat valg bilateral
21.Coxa valga
22.Abdomen dureros recurent
23.Astigmatiscm miopic
24.Sindrom de colon iritabil
25.Coxa valga idiopatica bilaterala operata in 20.01.2011

Lista afectiuniilor este foarte lunga si greu de retinut, insa mama, cu toate aceste greutati medicale ale lui Valentin, cu dificultatiile financiare si faptul ca este divortata de mai bine de 4 ani, a continuat sa-l sprijine, sa-l ajute si sa-l iubeasca pe Valentin. Valentin s-a nascut pe 17 aprilie 2006, si locuieste in prezent in Braila. Mama, lucreaza ca si oficiant postal avand un salariu net de 1021 lei.
Sa citim in continuare ce ne-a scris Doamna Adina:
„Afecţiunile renale i-au afectat sănătatea şi aşa destul de precară, imunitatea, astfel încât acum este sensibil la orice adiere de vânt.
S-a impus şi se impune în continuare tratament alopat, naturist şi balnear pentru tratarea afecţiunilor copilului. Acum doi ani în luna august 2009, am făcut un împrumut la banca – (o dovedesc copiile xeroxate anexate) şi am reuşit să duc băieţelul la staţiunea Neptun pentru o cură de 10(zece) zile cu aerosoli marini pentru imunitate. În perioada de tranziţie (toamnă-iarnă, iarnă-primăvară) cam la două săptămâni avem probleme: gâtul roşu, îi curge nasul, rinită alergică şi se impune tratamentul cu antibiotice.
Menţionez faptul că pe parcursul anilor 2007-2010 am contactat 4(patru) împrumuturi la CAR-ul unităţii unităţii (OPD Brăila-DRP Galaţi), ultimul acordat în decembrie 2010 (copie xerox).
Pe lângă numeroasele afecţiuni ale copilului, de 2(doua) ori pe an este nevoie să luăm ghetuţe ortopedice deoarece copilul suferă de picior plat valg bilateral, aşa cum o arată şi scrisoarea medicală de la Spitalul”M.S.Curie”din Bucureşti (14-27.10.2007) unde a fost diagnosticat copilul, de Domnul Doctor Cernea Ion. Vreau să menţionez faptul că valoarea unei singure pereche de ghete ortopedice este de 400 lei, iar în anul 2009, în luna decembrie, nu am mai reuşit să-i iau ghetuţe, deoarece am fost internaţi pe parcursul întregului an 2009 de trei ori la Spitalul din Bucureşti:
în luna ianuarie când a fost operat băiatul de polipi şi cu alte probleme
medicale
în luna iunie când am avut infecţie de tract urinar cu Proteus
în luna septembrie am fost la staţiunea Neptun la cura de aerosoli marini
în luna decembrie, iar internaţi în spital, când am avut probleme medicale
aşa cum reiese din scrisorile medicale ale copilului.
De asemenea pentru sănătatea copilului mi-am luat concediu de odihnă în anul 2009 din două bucăţi:
– prima parte 15 zile în ianuarie 2008, când am fost internată cu băiatul în spital la Bucureşti şi în acelaşi timp operat de polipi;
-a doua parte a C.O. – cele opt zile în septembrie 2009, când am fost cu el la mare, la staţiunea Neptun la cura cu aerosoli marini, la recomandarea medicului pediatru din Bucureşti.
Aşa cum am amintit anterior, copilul are nevoie şi urmează un tratament naturist la indicaţiile medicului pediatru din Bucureşti, cu care ţin legătura permanent. Costurile acestor tratamente naturiste depăşesc cu mult posibilităţile mele financiare.
Copilul fiind în permanenţă cu probleme medicale ni s-a recomandat să mergem să facem cură balneară şi am reuşit în luna aprilie a anului trecut (2010) să-l duc la staţiunea Olăneşti-Hotel Olăneşti, unde copilul a făcut tratament cu injecţii, proceduri şi cura cu cinci izvoare aferente afecţiunilor copilului. Aceste tratamente au fost stabilite de medicul specialist balneo-fizioterapeut, recuperare medicală de la Hotelul Olăneşti –Dr. Mihaela Radu de la staţiunea Olăneşti. Am reuşit să duc copilul la tratament la staţiunea Olăneşti, dupa ce am facut un împrumut la banca, aşa cum o arată şi copiile xeror ale extrasului bancar depuse în acest dosar.
După evaluarea copilului şi conform scrisorilor medicale, medicul fizioterapeut, Doamna Doctor Mihaela Radu, de la staţiunea Olăneşti, ne-a recomandat cura făcută, de două ori pe an, timp de patru ani consecutiv, pentru refacerea sănătăţii copilului, lucru care mă depăşeşte din punct de vedere financiar. Aşa cum se poate verifica, momentam am C.A.R.-ul care mi se reţin pe statul de plată 250 lei lunar plus împrumutul de 1152,68 ron la banca, aşa cum o arată şi extrasul bancar, pentru tratarea copilului la staţiunea Olăneşti.
După ce am venit cu copilul de la tratament de la staţiunea Olăneşti, acesta se plângea frecvent de dureri ale picioarelor şi am plecat după numai o săptămână la spitalul ”M.S.Curie”din Bucureşti. Pe lângă afecţiunile pe care le ştiam ale copilului, la internarea din luna mai 2010, i s-a mai descoperit o afecţiune: coxa valga- o afecţiune a bazinului pentru care ni s-a indicat recuperare; am făcut fizioterapie 10 zile, dar peste 6(şase)luni, trebuie mers la control la spital la Bucureşti, la Domnul Doctor Cernea Ion, acelaşi medic chirurg-ortoped pediatru care i-a descoperit şi afecţiunea de picior plat valg bilateral.
Aşa cum a spus şi domnul doctor, recuperarea medicală nu poate face minuni, depinde de fiecare copil în parte, iar dacă la controlul de peste şase luni oasele copilului nu s-au recuperat – se impune operaţia.
Aduc la cunoştinţă faptul că nu am tată, este decedat din 20 august 2004, iar pensia mamei este de 256 lei neputându-mă ajuta financiar, iar până să scot certificatul de handicapat al copilului am plătit trei spitalizări integral (după împlinirea vârstei de trei ani ai copilului).
Mai mult decît atât, în luna august 2010 am reuşit să scot certificatul de handicap al copilului cu gradul mediu, fiind astfel scutită de o nouă plată a spitalizării la spitalul ”M.S.Curie” din Bucureşti, certificat pe care l-am folosit în aceeaşi zi în care l-am luat.
Când ne-am internat în luna august 2010, am constatat că problema medicală de picioare a băieţelului s-a accentuat, având probleme la ambele capete ale femurului; diagnostic: coxa valga bilaterală accentuată
Cu această nouă evaluare a copilului ni s-a recomandat să folosim orteze de şold, dar cu toate acestea, copilul nu s-a simţit mai bine, iar după ultima rundă de fizioterapie din luna decembrie 2010, copilulul nu mai mergea nici jumătate din cât mergea înainte.
Ca urmare, în luna ianuarie a acestui an, 2011, ne-am internat la spitalul ”M.S.Curie” pentru problemele digestive vechi, iar în acest timp, am reuşit să mergem la consult la domnul profesor doctor Gh. Burnei, care din prima consultaţie a copilului şi vizionarea clişeului, a indicat ca măsură urgentă operaţia; operaţia s-a efectuat pe data de 20.01.2011.
Pe lângă operaţia în sine, copilul are momentan şi ambele picioare complet în gips (doar degeţelele sunt libere), urmând ca la 14 zile de la operaţie să scoatem firele, iar la 30 zile de la operaţie să scoatem gipsul şi apoi recuperarea medicală a copilului pentru a-şi reveni. Tot pentru recuperare suntem programaţi, pe data de 22.06.2011., la Staţiunea Buşteni, iar suma pe care eu o plătesc ca însoţitor este de 15 ron pe zi, în funcţie de numărul de zile.
Drept urmare, mă adresez dumneavoastră cu speranţa şi rugămintea că veţi asculta păsurile unui părinte singur, neajutorat şi disperat, care încearcă cu toate posibilităţile să-şi trateze unicul copil suferind, sperând în totala lui refacere în următorii ani. Aşa cum o dovedesc şi actele xeroxate, acum am o datorie de 2065 lei la cardul de la banca, şi 3325 lei la C.A.R.-ul unităţii de care aparţin; deci un total de 5390 lei. Aduc la cunoştinţă faptul că domiciliul unde locuiesc este al părinţilor mei şi nu al meu personal, mie revenindu-mi o cotă parte după succesiunea făcută după decesul tatălui, în august 2004. Pe lângă toate acestea aduc la cunoştinţă faptul că la spital, la Bucureşti, o zi de internare mă costă 15 lei/zi, la care trebuie sa adaug cheltuielile cu hrana zilnica si sa nu uitam costurile cu transportul de la Braila – Bucuresti, Bucuresti – Braila.”

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr.
RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro,
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Sebastian VLADICA! Cei interesati pot contacta Asociatia la urmatoarele date de contact:

Lavinia Catrinar: 0728-270-876 lavinia@piticot.org 

Firmele care doresc sa ajute acest copil, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*  
la tel: 0728-957-877 sau e-mail: juridic@piticot.org.
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.
ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 2% din impozitul pe profit datorat.

Descarcare Contract de sponzorizare

Lasă un răspuns