De Paste Iepurasul “Piticot” vine la copiii nevoiasi!

In perioada 31 martie – 11 aprilie Asociatia Piticot a desfasurat Campania Umanitara “Daruieste! Fii mai bun!”. Cei care au raspuns pozitiv acestei campanii au fost unitatile de invatamant din Oradea precum: Scoala Gimnaziala “Avram Iancu” si structura sa G.P.P. nr. 44, Colegiul Economic “Partenie Cosma”, Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul”, G.P.P. nr. 45, G.P.P. nr. 34 si structura sa G.P.P. nr. 48 si G.P.P. nr. 42. Doamna director a Scolii Gimnaziale “Avram Iancu”, Gheorghina Birladeanu a oferit Asociatiei Piticot spatiul salii profesorale pentru a putea fi realizate pachetele pentru 50 de familii, beneficiare ale Asociatiei Piticot.

Copii pentru copii

Elevii clasei a VII-a si a VIII-a de la Scoala Gimnaziala “Avram Iancu” au fost alaturi de cei de la Asociatia Piticot, ajutand la selectarea produselor donate pe categorii si impachetarea acestora in functie de numarul copiilor din familiile beneficiare.

Luncan Alex, Flore Cristian, Torjoc Andreea, Cosma Loredana, Ilisie Roxana, Rotar Roxana, si Vaida Bianca sunt doar cativa dintre elevii voluntari care au contribuit la campanie. Acestia au avut sansa sa invete ce inseamna sa aranjezi alimente intr-un pachet, sa selectezi imbracamintea in functie de varsta si gen, la fel si rechizitele si jucariile. Au inteles principiul intrajutorarii semenilor, pe care si l-au asumat cu responsabilitate.

105 copii ajutati

Inca de cand a luat fiinta, in anul 2008, Asociatia Piticot a ajutat un numar semnificativ de copii in fiecare an, cu diferite ocazii.

Anul acesta, cu ocazia Sarbatorilor Pascale 105 copii au primit alimente, rechizite, jucarii si imbracaminte. Toate acestea au fost posibile datorita copiilor si a cadrelor didactice de la unitatile de invatamant mentionate, carora Asociatia Piticot le multumeste pentru implicare, daruire si dorinta de a ajuta.

Si de aceasta data, Compania de curierat – Dragon Star Curier Romania a ajutat la livrarea pachetelor catre familiile beneficiare din tara. Cadourile au ajuns in siguranta datorita partenerilor nostri in judete precum: Timis, Caras-Severin, Mures, Ialomita, Braila, Hunedoara, Buzau, Cluj, Olt, Giurgiu, Mehedinti, Iasi, Salaj, Brasov, Dolj, Valcea si bine-nteles Bihor.

Persoanele generoase care vor sa se implice in campaniile umanitare pot face donatii in lei, in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar RO82BTRL00501205i98626XX sau in Euro, in contul RO57BTRL00504205i98626xx, ambele deschise la Banca Transilvania Oradea.

Persoanele care doresc mai multe informatii ne pot contacta la urmatoarele adrese: director@piticot.org si lavinia@piticot.org si telefonic la numerele: 0728.572.879 (Denisa Hora – Director Coordonator Evenimente, Asociatia Piticot) si 0728-270-876 (Lavinia Catrinar – Presedinte, Asociatia Piticot).

Firmele care doresc sa sprijine Asociatia Piticot in activitatile pe care le desfasoara, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*

*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.
ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 2% din impozitul pe profit datorat.

Asociatia PITICOT
www.piticot.org
facebook: https://www.facebook.com/asociatia.piticot

Lasă un răspuns