David Iasmina-Florina – un suflet pur si iubitor

Vazand acest copil minunat te intrebi de ce un copil atat de fumos si talentat trebuie sa sufere atat de mult… Iasmina, o fetita de numai 12 ani care desi tarieste in intuneric, a primit de la Dumnezeu harul de a pune pe hartie poezii scrise cu sufletul. Fundatia PITICOT isi doreste sa o ajute pe Iasmina ca intr-o zi sa-si poata citi si ea poeziile.
30.05.1998, o zi de fericire si implinire pentru familia David: venea pe lume fetita lor mult asteptata. Un copil normal, o nastere fara probleme…un motiv de bucurie. Aparitia icterului mai pronuntat a dus la nenorocirea fetitei. Aflandu-se in incubatorul cu lampi, bandajul i s-a desprins, iar razele i-au afectat ochisorii. La 2 luni, descoperind ca Iasmina nu vede nici macar lumina, parintii au dus-o la Cluj unde I s-au facut injectii in ochi. In urma acestui tratament pupila a inceput sa reactioneze si a zarit lumina.

Fiind diagnosticata cu atrofie de nerv optic, au urmat ani de disperare si de cautare a mai multor opinii. Iasmina impreuna cu parintii a strabatut spitalele din Romania cautand o rezolvare pe care nu au gasit-o: Spitalul Militar din Cluj, Spitalul Militar din Bucuresti, Spitalul de Oftalmologie din Bucuresti, precum si Spitalele din Timisoara si Sighet. Iasmina a urmat un tratament cu acupunctura 7 ani, in urma caruia nu au fost rezultate vizibile.

Iasmina are 12 ani si nu a vazut inca lumina soarelui si frumusetile ce o inconjoara, dar mai ales nu a zarit chipul drag al mamei. Inchideti ochii pentru o clipa si ganditi-va cum ar fi sa traiti o viata in intuneric…Dati-i sansa acestui suflet sa vada ce vedem si noi!

O, mama!
Azi e ziua ta,
Iti daruiesc inima mea
O floare vreau sa-ti daruiesc
Sa-ti dovedesc cat te iubesc!

O, mama draga!
Eu ti-as da: sanatate, fericire
Si in suflet sa ai iubire!
Si putere foarte multa
Fiindca tu esti mama buna!

David Iasmina

 

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr.
RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro,
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul David Iasmina-Florina! Cei interesati pot contacta Asociatia la urmatoarele date de contact:

Lavinia Catrinar: 0728-270-876 lavinia@piticot.org

Firmele care doresc sa ajute acest copil, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*
la tel: 0728-957-877 sau e-mail: juridic@piticot.org.
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.
ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 2% din impozitul pe profit datorat.

Descarcare Contract de sponzorizare

Lasă un răspuns