Bianca Ratiu – ti-am auzit strigatul de Ajutor!

Fetita din fotografiile de mai jos se numeste Bianca, este din Oradea si are doar 7 anisori. La prima vedere Bianca pare un copil fara probleme, insa lucrurile sunt mult mai complicate…cand ar trebui sa fie ca ceilalti copii de varsta ei, Bianca priveste mult prea matur lucrurile stiind ca ea este diferita, cand vine vorba de a manca dulciuri Bianca tresare si se opreste repede, stiind ca nu are voie…
Povestea Biancai Ratiu incepe chiar dinainte de-a veni pe aceasta lume. Mai intai de toate a fost dorinta extraordinara a parintilor sai de-a avea un copil, rod al dragostei ce-o aveau unul pentru celalalt. Bianca a venit pe lume in data de 11.07.2001, intr-o zi calda de vara ca un strop placut de ploaie, racorind viata a doi oameni fericiti. Acea zi a fost cu siguranta cea mai fericita zi din viata parintilor ei, ziua in care in sfarsit puteau sa o tina in brate pe Bia, cum le place s-o strige acasa! Inca din primele momente, Bianca s-a dovedit a fi nu doar un copil dorit ci un copil special, extrem de inteligenta si dotata intelectual. La varsta de 3 ani Bianca stia citi si scrie, preocuparile ei fiind mult peste cele ale unui copilas de 3 ani care abia leaga 2 cuvinte. Pe zi ce trecea Bianca dorea sa stie mai multe, intreba mereu despre una despre cealalta…parca se pregatea pentru ceva, ca si cum ar fi stiut ca nu are timp suficient sa acumuleze cunostinte!
La gradinita ea era cea care deschidea programul de serbare, ea reprezenta grupa in concursuri si tot ea stia toate poeziile colegilor de gradinita.
Cu alte cuvinte o familie implinita cu un copilas extraordinar pentru care se intrevedea un viitor de exceptie.
Si cum aceasta fericire era imensa, suferinta se abate in drumul familiei Ratiu…in ianuarie 2005 Bianca a inceput sa piarda in greutate, cerea foarte multa apa si mergea des la toaleta. In noaptea de 30.01.2005 Bianca a fost dusa de urgenta la Spitalul Municipal Oradea. Imediat a fost supusa la o serie de teste, acuzand dureri insuportabile de cap si de burta. Printre teste i s-a facut si glicemia care spre uimirea medicilor a atins valoarea de 1000. O valoare extrem de mare cand glicemia normala trebuie sa fie maxim 120, Bianca o avea de 10 ori mai mare. Automat i s-a facut procedura de internare in spital si 2 zile a stat la perfuzii pentru a aduce glicemia la normal. Diagnosticul pus de medici a fost diabet zaharat tip I insulinodependent. Aceste cuvinte rasuna si acum in capul mamei Biancai, fiind momentul inceperii cosmarului pentru intreaga familie.
La o asemenea valoare a glicemiei Bianca a rezistat spre uimirea medicilor care au afirmat: ”E o minune ca nu a murit, Dumnezeu are o misiune pentru ea de a lasat-o in viata”.
Alaturi de doamna doctor Larisa Dumbrava si impreuna cu Bianca, mama acesteia a stat in spital internata cu fetita ei 2 saptamani, timp in care a incercat din rasputeri sa invete cat mai multe despre aceasta boala groaznica.
Zile in sir mama Biancai repeta intr-una: ”De ce fetitei mele, ea nu merita soarta asta!”
De atunci pana in prezent Bianca se inteapa singurica de 4 ori pe zi in mana sau in picior pentru a-si administra insulina. O face cu o maturitate a unui om mare desi are abia 7 anisori…La inceput si-a dorit sa moara, spunea mereu: “De ce mie, mami?! Nu am fost cuminte? Nu mai suport, vreau sa mor! Oare am sa ma vindec?”
Acum parca intelege, a acceptat soarta cruda de care are parte si incearca sa mearga mai departe.
Au existat extrem de multe obstacole de la descoperirea bolii si pana in prezent…la inceput cu gradinita, unde personalul a refuzat clar pregatirea unei mese la regim sau administrarea insulinei, Bianca fiind prea micuta pentru a o face singura la inceput. Apoi, au urmat strigatele copiilor de pe strada care nu se mai jucau cu Bia, o numeau “Diabet” si fugeau de ea. Cel mai crunt e ca toate aceste lucruri erau auzite de Bianca in fiecare zi, iar la 4 ani si jumatate nu e lucru putin, din aceasta cauza Bianca a suferit si o cadere psihica pentru care a urmat tratament pentru a-si reveni.
Copil fiind si simtindu-se singura Bianca a cerut de la barza un fratior sau o surioara. Parintii vazand-o cat de mult isi doreste pe cineva de varsta ei i-au daruit un fratior, Darius, care acum are 2 anisori. Bianca il iubeste nespus pe Darius si nu il scapa din ochi o clipa, avand mare grija de el.
Acum Bianca este eleva in clasa I, la Scoala cu clasele I-VIII, “Avram Iancu” insa nu este ca ceilalti copii. Bianca este mult prea matura…se trezeste la ora 7 in fiecare dimineata pentru a-si administra singura prima doza de insulina, apoi repeta injectia la ora 13, 19 si 23. Vorbeste despre boala ei cu rabdare si speranta ca intr-o zi se va descoperi medicamentul minune pentru a-i reda libertatea, dreptul la viata care o astepta, viitorul pe care il merita din plin.
Fiecare zi din viata Biancai este plina de miscare pentru a-si tine glicemia sub control, cu mancarea cantarita la gram, insa uneori o incurca crizele de diabet, convulsiile care o fac sa nu stie pe ce lume este, clipe critice si momente care ii aduc mama la disperare…Pana acum Bianca a trecut prin 20 astfel de convulsii: tremuraturi, privirea atintita in gol, stare de inconstienta.
Unica sansa in prezent pentru Bianca este transplantul de CELULE STEM din Germania de la Clinica XCell-Center din KOLN. Aceasta procedura nu ofera siguranta vindecarii 100%, insa imbunatatiri majore vor fi, fiecare organism raspunde diferit la acest tratament. Totalul acestei interventii se ridica la suma de 12 000 Euro + cheltuielile de cazare si masa timp de 6 zile.
Cand a auzit Bianca ca exista o sansa pentru ea a inceput sa planga nestiind de unde va face familia ei rost de atatia bani. Ce copil s-ar fi gandit la bani si la greutatea parintilor de a-i procura la gandul ca poate va fi bine…maturitatea Biancai se simte, iar durerea prin care trece zilnic, frustrarea si resemnarea au lasat urme pe chipul dragalas de fetita cuminte. Cu valuri de lacrimi trece fiecare zi peste mama Biancai, maini incrucisate, genunchi plecati in fata lui Dumnezeu cer indurare pentru copilasul chinuit de boala crunta. Ce parinte poate rezista la atata durere, cum poate lasa Dumnezeu strigatele de ajutor neauzite, lacrimi de mama, franturi de fericire transformate in cosmar…
Oare cum vor transforma in bine viata fetitei lor acesti parinti minunati, au doar 1500 RON venit lunar – extrem de mic in comparatie cu ce cheltuieli au, o rata pentru casa de 900 RON si doi copii in ingrijire…restul e iubirea, dragostea si incapatanarea care fac cat cea mai mare avere de pe lume…e dragostea si dorinta de a-si vedea copilul sanatos. Insa oamenii pot face ceva in aceasta poveste amara, pot lua parte la schimbarea unui cosmar in vis frumos, pot darui viata furata de boala Biancai, pot pune bazele unui viitor stralucit. Bianca este bolnava insa este la fel de inteligenta, frumoasa si increzatoare in fortele ei ca si inainte. Pentru ea aceasta boala este o treapta de care s-a impiedicat…pe care o poate trece daca noi, semenii ei ii aratam ca se poate…daca noi cei care suntem sanatosi dovedim ca pe lume mai exista compasiune, ajutorare, intelegere si credinta in Dumnezeu.
Haideti sa facem un pas spre Bianca, impreuna putem ridica valul suferintei de pe inima indurerata a doi parinti disperati, impreuna putem reda zambetul unui copil extraordinar.
Pentru noi cativa lei nu sunt atat de importanti ca pentru Bianca, ea va da valoare banilor nostri, impreuna o putem salva!!!

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr.
RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro,
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Bianca Ratiu! Cei interesati pot contacta Asociatia la urmatoarele date de contact:

Lavinia Catrinar: 0728-270-876 lavinia@piticot.org

Firmele care doresc sa ajute acest copil, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*
la tel: 0728-957-877 sau e-mail: juridic@piticot.org.
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.
ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 2% din impozitul pe profit datorat.

Descarcare Contract de sponzorizare

Lasă un răspuns