Alesia-Maria are nevoie de noi!

Alesia-Maria este un ingeras trimis pe pamant pentru a aduce sclipiri de fericire in privirile a doi oameni: Ionut si Andreia, parintii fetitei!
In anul 2009, mai exact in 7 septembrie a venit pe lume aceasta fetita mult asteptata … adorata si iubita inca de dinainte de-a se naste! Totul a fost perfect pana la varsta de 3 luni a micutei, cand parintii au observat deficiente in evolutie, mai exact corpul micutei era flasc/inert, nu reactiona la stimuli.
Din acest moment a inceput groaza si nefericirea familiei micutei fetite.
Existau o multitudine de intrebari fara raspuns.

Primul loc in care au mers pentru cercetarea problemelor medicale a fost Spitalul de copii din Galati, iar dupa numeroase consultatii un medic pediatru si-a luat inima in dinti si a indrumat familia spre Bucuresti, intr-un centru avansat, menit sa rezolve probleme delicate!

Ajunsi in Bucuresti au inceput alte controale, alte intrebari, raspunsuri partiale, ingrijorari suplimentare … primul diagnostic pus a fost cel de Sindrom Hipoton-Periferic si suspecta de amiotrofie spinala. In urma analizelor si a testului genetic, s-a exclus amiotrofia spinala ulterior.

In baza celor descoperite in Bucuresti familia a fost indrumata, catre centrul de recuperare Nicolae Robanescu, unde au inceput recuperarile intens pentru Alesia-Maria.
Dupa 4 ani de recuperare la Bucuresti (naveta lunar de la Tg. Bujor, jud. Galati la Bucuresti) si acasa suplimentar, au eliminat Bucurestiul pentru ca fetita nu dadea semne de evolutie in bine! Prin urmare sperantele parintilor s-au transformat in lacrimi amare …

Apoi, au incercat si la Alba-Iulia la Centrul de Recuperare  „Maria – Beatrice”.
Aici, familia a dat peste oameni minunati, profesionisti, un centru foarte dotat si performant, cu bazin de inot si tot felul de metode pentru micutii cu nevoi speciale.
Intr- adevar, foarte departe de casa, drum lung si foarte costisitor, iar pentru familie un efort considerabil, tinand cont de faptul ca se bazeaza doar pe un salariu stabil..

Dar „lupta” familiei Popa nu se opreste aici, ei traiesc cu speranta ca intr-o buna zi ingerul lor de fetita perfecta va infrunta realitatea in PICIOARE!

In prezent, Popa Alesia-Maria are nevoie de tratamente de recuperare care costa cca. 60.000 lei/an!

Informatii suplimentare:
Popa Alesia – Maria s-a nascut la 7 septembrie 2009
Parinti: Popa Ionut si Popa Andreia
Diagnostic Popa Alesia – Maria: Paralizie Cerebrala Hipotona prin Insulturi Ante-Perinatale. Retard Neuromotor.
Recomandari medicale: continuarea stimularii verbale si cognitive, continuarea Kinetoterapiei si a terapiei ocupationale zilnic la domiciliu, tratament medicamentos cu Actovegin si Carnil.

Pentru donatii, avem conturile: RO82BTRL00501205i98626XX – in LEI
sau RO57BTRL00504205i98626XX – in EURO,
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pentru cazul  Popa Alesia-Maria!!!

Lasă un răspuns