AJUTOR pentru salvarea vietii Mariei!

O tanara familie care a pierdut deja un copil lupta sa-si tina in viata fetita, care la mai putin de un an a fost diagnosticata cu o boala rara si necrutatoare.

Maria Kalapis este comoara sotilor Kalapis, Sebastian si Monica. Nascuta prin cezariana la data de 25 Iulie 2012, Maria a venit ca o binecuvantare pentru parintii ei, care inca sufera in urma pierderii primului lor copil, in varsta de 10 luni si o saptamana, Orlando Sebastian Francisc, diagnosticat gresit cu encefalita virala, forma galopanta.
Fericirea familiei Kalapis este umbrita acum de imbolnavirea Mariei. La varsta de 3 luni, aceasta avea tulburari de alimentatie si de postura. Parintii au inceput un sir lung de investigatii medicale, care au fost reluate atat la varsta de 6 luni, cat si la 9 luni. Starea Mariei s-a agravat de la intarziere usoara in achizitii, la hipotonie generalizata, hipotrofie musculara, continuand cu dificultatile de alimentatie. La 10 luni Maria a fost internata in serviciul de Pediatrie Bega in stare grava, febrila, cu insuficienta respiratorie, hipotonie si miscari involuntare. A fost  transferata mai apoi la Clinica NPI Timisoara pentru mai multe investigatii si tratament. Medicii au formulat un diagnostic provizoriu de ENCEFALOMIOPATIE MITOCONDRIALA.


Si-au cheltuit toata agoniseala
Maria locuieste impreuna cu parintii si bunicii ei, in satul Nerau, din comuna Teremia Mare, judetul Timis. Mama sa, Monica, nu are serviciu, dar nici nu beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar tatal sau, Sebastian a fost nevoit sa plece in Franta pentru a putea trimite lunar banii necesari pentru analizele Mariei. S-a intors recent in tara, dar nu a reusit sa-si gaseasca un loc de munca, familia Kalapis in momentul de fata neavand niciun venit.
Fiind un diagnostic rar si nesigur, medicii din Romania le-au recomandat membrilor familiei Kalapis sa plece in Viena, pentru mai multe investigatii si pentru analize genetice. In data de 13 iunie 2013 Maria a fost internata la Spitalul Municipal din Viena. Pentru a-si acoperi cheltuielile de peste 11.000 euro, bunicii Mariei si-au vandut terenul agricol, iar toate economiile pe care familia Kalapis a reusit sa le stranga, s-au dus pe transport, spitalizare, analize si alte cheltuieli. Cu ajutorul formularului E 112, familia Kalapis a reusit sa acopere o parte din cheltuilile necesare spitalizarii si analizelor.

Situatia actuala
In momentul de fata, Maria este in Romania sub tratament, insa are nevoie de transplant de celule STEM. Acest transplant se poate realiza in Hong Kong la Clinica Beike, costand $30.000, conform facturii proforme. La aceste costuri se adauga si cheltuielile cu transportul dus-intors care se ridica la suma de 2500 €. Aceste sume sunt colosale pentru familia Kalapis, insa parintii Mariei doresc sa lupte pentru a-si mentine fetita in viata. “Refuz sa stau, sa nu fac nimic si sa vad cum viata se scurge din Maria” spune tatal indurerat.

Haideti sa o ajutam pe Maria sa traiasca si sa se poata bucura de viata ce i-a fost data!

Persoanele generoase care vor sa se implice in recuperarea Mariei pot face donatii in lei, in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar RO82BTRL00501205i98626XX –  sau in Euro, in contul RO57BTRL00504205i98626xx, ambele deschise la Banca Transilvania Oradea. Va rugam sa mentionati pe OP – pentru cazul Kalapis Maria!
Persoanele care doresc mai multe informatii ne pot contacta la urmatoarele adrese: director@piticot.org si lavinia@piticot.org si telefonic la numerele: 0728.572.879 (Denisa Hora- Director Asociatia Piticot) si 0728-270-876 (Lavinia Catrinar – Presedinte Asociatia Piticot).
Firmele care doresc s-o ajute pe Maria, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.
ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):
p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 2% din impozitul pe profit datorat.

Lasă un răspuns