A invatat bine, a facut bine si a castigat nu unul, ci doua telefoane inteligente!

Ileana Pop, eleva in clasa a sasea la Colegiul National “Iosif Vulcan” Oradea, a castigat locul intai la disciplinele geografie si matematica, la concursul “Invata bine” organizat de Asociatia Piticot.
Adolescenta este doar una dintre cele trei persoane dublu premiate in cadrul concursului scolar “Invata bine” – organizat pentru a doua oara de catre Asociatia Piticot – care si-a laureat vineri castigatorii, la Hotel Ramada Oradea. Ceilalti doi dublu laureati sunt Alin Malita, elev in clasa a cincea la Liceul German “Friedrich Schiller”, care s-a clasat pe primul loc la limba romana (castigand un smartphone) si pe pozitia secunda la matematica (fiind recompensat cu o vizita la ZOO, in Ungaria). Rejto Regina, eleva in clasa a sasea la Liceul German “Friedrich Schiller” s-a plasat pe locul trei la istorie si pe locul trei la limba germana, avand astfel posibilitatea de a petrece doua zile, cu intreaga familie, la aquapark, in Baile Felix. Rejto Regina a participat pentru a doua oara la concursul organizat de catre Asociatia Piticot, aceasta fiind motivata in special de dorinta de a-i ajuta pe copiii saraci si bolnavi inscrisi in asociatie. “Eleva a inteles ca dincolo de a le oferi premii, concursul le-a dat tuturor elevilor posibilitatea de a contribui in mod direct la schimbarea in bine a vietilor unor copii bolnavi. Banii stransi prin intermediul taxei de participare la concurs au fost directionati catre Andreea Iosif, o fetita care suferă de Sindromul Down, hidrocefalie, tetrapareza spastica si de epilepsie si care in prezent se trateaza cu hiperbara la Constanţa, si catre Darius Bitis, un băietel de 1 an şi 3 luni din localitatea Sintelec, care sufera da palatoschizis, gura de lup, si care necesita o interventie chirurgicala la Cluj-Napoca”, a spus Denisa Hora, director organizare evenimente in cadrul Asociatiei Piticot.


Inteligenta si responsabilitate sociala
Cea de-a doua editie a Concursului Judetean “Invata Bine” a fost organizata cu scopul de a dezvolta spiritul competitional la elevi si pentru a creste interesul elevilor si profesorilor pentru invatare si pentru implicare in activitati de voluntariat/proiecte sociale/umanitare. Daca la prima editie, concursul s-a adresat numai elevilor din clasele de gimnaziu, de acesta data, sansa de a-si testa cunostintele in scop umanitar le-a fost acordata si elevilor din clasele I-IV.

Peste 280 de elevi s-au intrecut astfel la cele sapte discipline dedicate claselor V-VIII (Lb.romana, Lb.engleza,
Lb.germana, Matematica, Istorie , Geografie, Biologie) si la cele doua discipline dedicate claselor I-IV (Lb. Romana si Matematica). Concursul a avut loc in data de 23 aprilie in 6 centre de examinare: C.N. I.Vulcan, L.T. A Lazar, Sc.Gimnaziala Dacia, Sc.Gen. O. Ghibu si Sc.Gen. O. Doamna, iar elevii participanti au provenit din mai multe scoli din judet. La clasele I-IV, premiile oferite au fost urmatoarele: o pereche de role (locul intai), o intrare la Zoo in Ungaria (locul doi) si o zi cu familia la Aquapark President in Baile-Felix (locul trei). La clasele V-VIII, castigatorii au fost recompensati cu smartpone-uri (locul intai), o intrare la Zoo in Ungaria (locul doi) si o zi cu familia la Aquapark President in Baile-Felix (locul trei). Totii elevii au primit cate o diploma de participare.

Sponsori inimosi
Le multumim sponsorilor si partenerilor media, care au inteles necesitatea implicarii in sprijinirea Concursului „Invata Bine”- editia a-II-a : Selgros Cash& Carry,  Aqua Park President, Sosto Zoo Niyregyhaza, Hotel Ramada Oradea, Ideart, Solution 4U, Dragon Star, Bella Romania, Cofetaria Scala, Ovidan.ro, Oradea.net, Oradeahub.com, oradea-online.ro, oradeapress.ro, Radio Transilvania, 24 FUN, 18tabu, Antena 1 Oradea, bihorstiri.ro, Crisana, Bihon.ro.

Echipa de proiect:
Din partea Asociatiei Piticot: Director organizari evenimente – Denisa Hora, Manager Marketing – Oprean Iulia – voluntar, Ariadna Macrea – asistent director.
Din partea Colegiului National „Iosif Vulcan” – Oradea, profesorii: Oprean Flavia, Craciun Alexandrina, Mihincau Dana, Chirila Adriana, Negrut Margareta, Ganea Daniela, Iovan Emilia, Lucaciu Maria, Donca Maria, Sabau Lavinia. Din partea Liceului Teoretic “Aurel Lazar” – Bubela Carmen.

Contact
Pentru mai multe informatii accesati http://www.piticot.org. Ne puteti contacta prin e-mail, la adresele director@piticot.org si ariadna@piticot.org, precum si telefonic, la numerele 0728.57.28.79 si 0728.57.28.80.

Lasă un răspuns