Zota Stefan-Constantin – O poveste cutremuratoare pentru orice parinte

La numai 4 anisori, Stefanut sufera de o malformatie complexa la cord, hidrocefalee, hidronefroza la rinichi si tetrapareza spastica, din cauza carora mananca numai pasat, nu se rostogoleste singur, nu sta in fundulet si nu merge. Pentru a avea o sansa la o viata normala, are nevoie urgenta de bani pentru tratament cu hiperbara la Constanta.

Zota Stefan Constantin a venit pe lume la Iasi, la data de 20 Mai 2008, la 40 de saptamani, printr-o operatie de cezariana. Stefanut cantarea 2,800 kg, iar parintii sai au fost informati ca este sanatos. Bucuria le-a fost scurta, deoarece in aceeasi seara medicul i-a informat ca trupul micutului s-a umplut de pete rosii si ca s-a inceput administrarea de antibiotice, cauza probabil a iritatiei fiind o infectie netratata a mamei. Micutul avea probleme si la picioare, insa medicul i-a asigurat ca nu e nimic grav si ca timpul le va rezolva pe toate. La numai sase zile Stefanut a fost internat la Spitalul de copii Sfanta Maria din Iasi, unde a facut kinetoterapie si i s-au pus ghipsuri la manuta dreapta si la picioruse, desi sarmanul nu cantarea mai mult de 2.900 kg. La 2 luni, copilul a fost dus din nou la analize si parintii au fost informati ca fiul lor are sindrom plurimalformativ, adica o malformatie complexa de cord, hidrocefalee, hidronefroza la rinichi. “Nu ne-au dat nicio sansa. Doctorul de pe terapie intensiva de la Iasi atat ne spunea “O sa moara doamna”. Mi–au spus ca niciun medic chirurg sanatos la cap nu baga copilul asta in operatie cu o asemenea hipertensiune pulmonara severa si ca trebuie sa inteleg ca sunt cazuri pe care nici americanii nu le pot rezolva”, a spus mama lui Stefanut.
Cu toate acestea, in noiembrie 2008, au ajuns cu Stefanut la Tg. Mures, unde copilul a fost operat, cu succes, de catre dr. Horatiu Suciu. Au urmat controale dupa controale insa, de trei ani, Stefanut nu doarme noptile, plange si este foarte agitat. Nu are acces la kinetoterapie, fiindca in localitatea unde traieste in prezent, municipiul Huci, nu exista un kinetoterapeut. “Vrem doar putin ajutor sa mergem la recuperare sa luptam impreuna pentru viata ingerasului meu, ca el sa creasca mare si sanatos, sa poata sa mearga. Numai asa viata va fi mai frumoasa pentru noi si pentru Stefan. DOAMNE AJUTA!”, a spus mama lui Stefanut.

AJUTOR

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr.
RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro, deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Zota Stefan-Constantin! Cei interesati pot contacta Asociatia la urmatoarele date de contact:
Lavinia Catrinar: 0728-270-876 lavinia@piticot.org
Firmele care doresc sa ajute acest copil, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*
la tel: 0728-957-877 sau e-mail: juridic@piticot.org.
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.
ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):
p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 2% din impozitul pe profit datorat.

 

Descarcare Contract de sponzorizare

Lasă un răspuns