Velichea Bianca-Gabriela – „Viata ei” s-a oprit la varsta de 15 ani cand a fost diagnosticata cu o boala rara si grava

Bianca Velichea s-a nascut pe 21 august 1993, si locuieste in Valul lui Traian, jud. Constanta. La varsta de 15 ani a fost diagnosticata cu o boala rara si grava la Spitalul Clinic Fundeni, amitrofie spinala progresiv – sindromul Kugelberg-Welander, insa vestile cutremuratoare nu s-au oprit aici. Al II-lea diagnostic pus de catre medici fiind de hernii intraspongiloase T11 si L14.

Diagnosticul este greu de descris in cuvinte, insa ca sa intelegeti, Bianca are dureri de oase si de muschi, nu se poate urca in mijloacele de transport in comun fara ajutorul semenilor nostri, nu poate urca scarile, putand doar cu mare greutate si dificultate sa se ridice de pe scaun sau din pat, sprijinind ulterior mainile de genunchi pentru a se putea echilibra.

Imaginati-va ca Bianca isi pierde foarte usor echilibrul, are dureri de cap, intepaturi la inima si de multe ori ii curge sange din nas, iar pentru ea o raceala puternica ar fi pur si simplu fatala. Boala poate evolua cu rapiditate si ar putea ajunge in scaun cu rotile, insa tot ce isi doreste Bianca este sa invinga aceasta boala, care i-a furat zambetul, copilaria, cei mai frumosi ani de adolescenta (pe care nu ii va primi inapoi!) si speranta de a trai.

Bianca a incercat tot ce a fost, omeste posibil, pentru a stopa boala sa progreseze, medicamentele care au fost prescrise de medici nu au ajutat-o prea mult. Exercitiile de kinetoterapie si tratamentul naturist cu venin de albine au fost singurele rezultate care au ajutat-o! Evident aceste tratamente sunt costisitoare pentru familia Velichea, care are un venit total de 1221 lei, tatal Biancai castigand doar 544 lei si de aceea noi care citim aceste randuri nu trebuie sa stam indiferenti si sa o ajutam pe Bianca cu orice suma de bani, indiferent cat de mica ar fi aceasta.

Parintii Biancai se chinuie din rasputeri sa stranga banuti pentru tratamentele ei, iar Bianca sufera foarte mult pentru ca stie cat de mult s-au sacrificat si cat de mult muncesc pentru ea. De 3 ani, de cand a aflat ca bola ei nu are tratamen, singura speranta a Biancai, a ramas recuperarea in centre speciale pentru categoria de boli rare, recuperare care incetineste evolutia bolii.

Orice sfat, orice ajutor financiar, o pot sustine pe Bianca sa mearga mai departe, de aceea PITICOT te roaga sa o ajuti cum poti pe Velichea Bianca.

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr.
RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro,
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Velichea Bianca-Gabriela! Cei interesati pot contacta Asociatia la urmatoarele date de contact:

Lavinia Catrinar: 0728-270-876 lavinia@piticot.org

Firmele care doresc sa ajute acest copil, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*
la tel: 0728-957-877 sau e-mail: juridic@piticot.org.
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.
ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 2% din impozitul pe profit datorat.

Descarcare Contract de sponzorizare

Lasă un răspuns