Raport activitate 2014

In anul 2014 Asociatia Institutul Roman pentru Ajutorarea Copiilor Aflati in Dificultate” a donat beneficiarilor sai peste 14800 lei, dar si multe produse necesare vietii de zi cu zi.

Pentru Asociatia Piticot anul 2014 a fost plin de rezultate pozitive. Cu ajutorul sponsorilor, colaboratorilor si partenerilor, am venit in ajutorul beneficiarilor asociatiei in demersurile necesare schimbarii starii lor de sanatate prin consultanta si intermediere, dar si donand tratamentul medicamentos necesar sau prin suport financiar in vederea interventiilor chirurgicale si analizelor necesare. Datorita campanilor derulate de-a lungul anului am reusit sa oferim beneficiarilor nostrii, alimente, produse de curatenie si igiena personala, imbracaminte, incaltaminte, rechizite, jocuri, jucarii. De acestea s-au bucurat si copiii din diverse scoli din Oradea, dar si din casutele sub tutela DGASPC. Evenimentele caritabile precum, Evenimentul Caritabil “Gala Femeilor de Succes din Bihor” editia       a III-a, Concursul Scolar Umanitar “Invata bine”, Campania de Catering, Gala Caritabila “Ajuta-ma sa ajut” si Evenimentul Caritabil “Miracolul Craciunului” au fost de un real succes, antrenand un numar mare de oameni.

Pentru o transparenta a donatiilor, puteti sa ne trimiteti cerere pe e-mail in acest sens, iar noi va vom expedia in format digital Contractele de Donatii pe care le-am intocmit si achitat cu ordin de plata, mandat postal sau in numerar.

Ianuarie 2014

Inceputul de an 2014 ne-a gasit in actiunea de sustinere financiara a familiilor Dumitru din Buzau si Hulea din Sacele. Am preluat doua cazuri noi, Renata Siteri, o fetita de 5 ani cu multiple diagnostice precum insuficienta cardiaca, hipertensiune pulmonara severa, tromboza atriala dreapta si Aldea Maria de 8 anisori, diagnosticata cu trombofilie si tulburare de coagulare. De asemenea am donat copiilor scolii “Lucretia Suciu”, dar si unei comunitati de rromi, imbracaminte, incaltaminte, jocuri, rechizite, jucarii. Am sprijinit familia Golimbiovschi cu o cazare in Suceava. Romina Abrudan si-a manifestat dorinta de a deveni voluntara Asociatia Piticot, urmand ca de-a lungul anului 2014 sa se implice in majoritatea activitatilor.

Februarie 2014

In luna februarie am acceptat provocarea firmei Professional Advertising and Events de a fi co-organizatori ai Evenimentului Caritabil “Gala Femeilor de Succes din Bihor”, incepand pregatirile de organizare. A intrat ca voluntara in asociatia noastra Mot Cristina, ce s-a implicat in multiple proiecte de-a lungul anului. Am inceput formalitatile de organizare a Concursului Scolar Judetean “Invata bine” editia a III-a. Am sprijinit financiar familia Moca pentru reconectarea la curent electric, dar si familia Crainic pentru tratamentul de recuperare a lui Alexandru diagnosticat cu parapareza spastica si paralizie cerebrala infantile.

Martie 2014

Am continuat cu mersurile de organizare a Concursului Scolar Judetean “Invata bine” editia a III-a. A avut loc Evenimentul Caritabil “Gala Femeilor de Succes din Bihor” editia a III-a, in care au fost premiate femeile din Bihor care s-au remarcat profesional in anul 2013 si s-au implicat in activitati de responsabilitate sociala. Scopul sau caritabil a constat din ajutorarea pe parte financira a doua cazuri din Asociatia Piticot, si anume, Renata Siteri, o fetita cu probleme cardiace grave si Ioana Moca suferinda de leucemie.

Aprilie 2014

Am organizat Campania de Pasti “Daruieste! Fii mai bun”. In cadrul acestei campanii am avut sustinerea Scolii Gimnaziale „Avram Iancu” si structura sa Grădinita Nr. 44 „Raza de soare”, Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Gradinita Nr. 45, Gradinita Nr. 34 si structura sa Gradinita Nr. 48 si Gradinita Nr. 42 – „Maria”, structura a Scolii Gimnaziale „Octavian Goga”. De asemenea directorul Scolii Gimnaziale „Avram Iancu”, dna. prof. dr. Gheorghina Birladeanu, ne-a oferit spatiul salii profesorale pentru a putea fi realizate pachetele pentru 50 de familii, beneficiare ale Asociatiei Piticot. Bineinteles, am continuat cu organizarea Concursului Scolar Judetean “Invata bine” editia a III-a.

Mai 2014

A avut loc Concursul Scolar Judetean “Invata bine” editia a III-a in care a fost premiati 24 de copii pentru rezultatele la competitie. In cadrul Festivitatii de premiere a concursului, au fost premiate si 3 voluntare (Lenath Mariana, Abrudan Romina si Mot Cristina) cu diploma Cea mai dedicata si implicata voluntara. Am sprijinit financiar doi beneficiari, Nicolae Golimbiovschi diagnosticat cu boala de rinichi cronica si pe Ionela Dumitru pentru cumpararea ochelarilor necesari.

Iunie 2014

Am sarbatorit 1 Iunie la Oradea Shopping City prin actiunea umanitara “Daruieste si vei primi!”. Elevii Colegiului Tehnic “Mihai Viteazu” Oradea s-au implicat in pregatirea produselor de patiserie, pentru aceasta actiune. Am depus proiectul pentru Concursul Scolar Judetean “Invata Bine” editia a IV-a la Directia de Dezvoltare si Implementare Proiecte Bihor si am demarat actiunile de organziare a Concursurilor la strand pentru copii.

Iulie 2014

Am intocmit Acordul de Parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor Au avut loc Concursurile pentru copii, la strandul Iosia, care desi incepute timid, din cauza vremii, au continuat in forta. L-am sprijinit pe domnul Radu Golimbiovschi sa se cazeze la Hotel Herastrau din Bucuresti, pe perioada in care baiatul sau Nicolae a fost internat in Spitalul de Urgenta pentru Copii “Marie Curie”. Am organizat prima editie a Campaniei de Catering “Ia pranzul cu Asociatia Piticot”, actiune bine primita de firmele si persoanele active in campul muncii din Oradea. Am preluat un nou caz social, familia Breda din Simleul Silvaniei.

August 2014

Chiar daca in luna august Asociatia Piticot a fost in concediu, s-a desfasurat Concursul on-line de desen “Vacanta mea de vis”, copii castigatori fiind premiati in luna septembrie.

Septembrie 2014

Am revenit cu forte proaspete din concediu si am demarat a doua editie a Campaniei de Catering “Ia pranzul cu Asociatia Piticot”. Intre timp am demarat actiunile de organizare a celei de-a IV-a editie a Concursului Scolar Judetean “Invata Bine”, a carui proiect depus la DDIP a fost castigat. Am sprijinit-o financiar pe Ioana Moca, dar si familia Golimbiovschi, reusind chiar sa-i cazam pe domnul Radu si pe Nicolae la Hotel Zamca in Suceava. Dupa inceperea anului scolar 2014 – 2015, am implementat in scolile care au dorit sa ne srijine, Campania de Rechizite “Vine scoala bine-mi pare”.

Octombrie 2014

In 1 Octombrie, angajatii firmelor din Bihor au luat pranzul cu Asociatia Piticot, dublandu-se numarul de comenzi a meniurilor de la prima la a doua editie. Cu ajutorul elevilor si cadrelor didactice implicate (Scoala Gimnaziala “Avram Iancu” si strauctura Gradinita Nr. 44, Liceul Teologic Penticostal “Betel”, Colegiul National “Mihai Eminescu”, Scoala Gimnaziala “Oltea Doamna”, Liceul Teoretic German “Friedrich Schiller”, Scoala Gimnaziala “Nicolae Balcescu”) am reusit sa trimitem pachete cu rechizite pentru beneficiarii nostrii, dar si elevilor de la Scoala Gimnaziala nr 1, Olcea. Am preluat in asociatie doua cazuri sociale din Simleul Silvaniei, pe familia Lucaci si pe familia Hidi, dar si un caz umanitar, pe Larisa Ion, diagnosticata cu boala cardiaca congenitala. A avut loc Concursul Scolar Judetean “Invata Bine” editia a IV-a, adunand o echipa de peste 30 de voluntari. Am demarat organizarea Galei Caritabile “Ajuta-ma sa ajut” in scopul promovarii si a strangerii de fonduri pentru Centrul Respiro “Piticot”

Noiembrie 2014

Am inceput implementarea planurilor de organizare a Evenimentului Umanitar “Miracolul Craciunului” editia a IV-a care a avut loc la Era Shopping Park pe data de 17 decembrie. A avut loc Gala Caritabila “Ajuta-ma sa ajut”, a caror parteneri au fost Primaria Municipiului Oradea si Facultatea de Arte, a Universitatii din Oradea, doamna decan prof. univ. dr. Agneta Marcu implicandu-se pro bono in realizarea programului artistic. Am inceput Campania Umanitara “Daruieste de Craciun” si am sprijinit financiar familia Preda.

Decembrie 2014

Am finalizat campaniile de strangere de fonduri in firme si unitati scolare, multumim pentru implicare elevii Scolii Gimnaziale nr. 16 Oradea, Liceului Teoretic “Lucian Blaga” Oradea, Clasei Pregatitoare “A” ai Colegiului National “Iosif Vulcan”, Clasei a I-a “A” – “Clasa Strumfilor” ai Scolii Gimnaziale “Avram Iancu”, elevii ai Gradinitei Inclusive “Casa Minunata”, Liceului Teoretic German “Friedrich Schiller, angajati ai grupului de firme Selina. 50 de familii, cazuri ale Asociatiei Piticot au beneficiat de cadouri de Craciun, persoane din Adapostul de Noapte Oradea si copii din Casa Mugurasii Oradea. A avut loc Evenimentul Umanitar “Miracolul Craciunului” editia a IV-a, avand laimotivul “Folclor si Datini de Craciun”, dedicat copiilor aflati in dificultate, atat copiilor din cadrul Asociatiei Piticot din Oradea, cat si copiilor din sistemul rezidential public, din sistemul de asistenta maternala, respectiv plasament la familie substitutive. La finalul evenimentului, toti copiii spectatori au primit cadouri de la Mos Craciun.

Un an cu multe obiective indelinite cu succes. Marele proiect pentru anul 2015 este de a pune bazele Centrului RESPIRO – Piticot, singurul centru de acest gen din zona de Nord -Vest a Romaniei! Acest lucru va fi posibil doar cu sprijinul sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor si a voluntarilor!

Lasă un răspuns