Raport activitate 2015

In anul 2015 Asociatia Institutul Roman pentru Ajutorarea Copiilor Aflati in Dificultate” a donat beneficiarilor sai peste 15.000 lei, dar si multe produse necesare vietii de zi cu zi.

Pentru Asociatia Piticot anul 2015 a fost plin de rezultate pozitive. Cu ajutorul sponsorilor, colaboratorilor si partenerilor, am venit in ajutorul beneficiarilor asociatiei in demersurile necesare schimbarii starii lor de sanatate prin consultanta si intermediere, dar si donand tratamentul medicamentos necesar sau prin suport financiar in vederea interventiilor chirurgicale si analizelor necesare. Datorita campaniilor derulate de-a lungul anului am reusit sa oferim beneficiarilor nostrii, alimente, produse de curatenie si igiena personala, imbracaminte, incaltaminte, rechizite, jocuri, jucarii. De acestea s-au bucurat si copiii din diverse scoli din Oradea. Evenimentele caritabile precum, Evenimentul Caritabil “Gala Femeilor de Succes din Bihor” editia a V-a, Concursul Scolar Judetean Umanitar “Invata bine”, Campania Umanitara de Catering,  Evenimentul Caritabil “Miracolul Craciunului”, Cupa Respiro la Fotbal, Targurile de Prajituri au fost de un real succes, antrenand un numar mare de oameni.

Ianuarie 2015

Inceputul anului 2015 ne-a gasit in plina actiune de sustinere financiara a familiei Golimbiovschi. Am inceput promovarea campaniei de strangere de fonduri pentru Centrul Respiro “Piticot”, destinat copiilor cu dizabilitati grave din Romania, iar doamna Mihaela Tatu a acceptat invitatia noastra de a deveni imaginea acestui centru

Februarie 2015

In luna februarie am pornit colaborarea cu compania Professional Advertising and Events, Asociatia Piticot intrand ca parte umanitara in organizarea Evenimentului Caritabil “Gala Femeilor de Succes din Bihor” editia a IV-a. De asemenea, am sprijinit financiar familia Tesoi din judetul Iasi, familiile Gontescu si Dumitru din judetul Buzau. Am venit in ajutorul Uniunii Femeilor Social Democrate pentru evenimentul “Inima de mama”. Am preluat doua cazuri noi in asociatie, cazul social – familia Bolohan din Vaslui cu 3 copii si cazul umanitar familia Tinc din judetul Bihor pentru ajutorarea micutei Tinc Antonia diagnosticata cu neuroblastom std IV si polichimioterapie. Companiile bihorene, dar si o parte din institutiile de stat locale au luat pranzul cu noi, in cadrul Campaniei de catering.

Martie 2015

A avut loc Evenimentul Caritabil “Gala Femeilor de Succes din Bihor” editia a IV-a, in care au fost premiate cele mai de succes femei din Bihor pe diverse domenii de activitate, doamne nominalizate de catre mass media locala, partidele politice, AFB si Federatia Patronilor. Scopul caritabil al acestui eveniment strangerea de fonduri pentru Centrul Respiro “Piticot”. Am sprijinit financiar familia Golimbiovschi. Pe finalul lunii au lansat Campania de Paste “Daruieste! Fii mai bun!!” in randul unitatilor scolare din judetul Bihor cu scopul de a trimite beneficiarilor nostrii alimente, produse de curatenie a casei si igiena personala.

Aprilie 2015

La inceputul lunii aprilie am trimis prin Dragn Star Curier pachetele catre beneficiari, acest lucru fiind posibil cu sprijinul Scolii Gimnaziale “Avram Iancu” Oradea, dar si a ei structura, Gradinita cu Program Prelungit Nr. 44, Scolii Gimnaziale “Nicolae Balcescu” Oradea, Liceului Teologic Penticostal “Betel” Oradea, Liceului Tehnic “Traian Vuia” Oradea, Liceului Teoretic “Lucian Blaga” Oradea, Scolii Gimnaziale Nr. 1 Sintandrei, Scolii Gimnaziale “Miron Pompiliu” Stei si  Scolii Gimnaziale Nr. 1 Rieni. De asemenea, s-au implicat companiile SamMils, Multe Usi, Germino, Lodenfrey si angajatii companiei Macon din Oradea. De asemenea, am sprijinit financiar familia Golimbiovschi si familia Aldea.

 Mai 2015
 
Am inceput pregatirea pentru Cupa Respiro la Fotbal, care a avut loc in data de 30 Mai si am sustinut financiar familia Golimbiovschi. Am imprementat strangerea de fonduri pentru Centrul Respiro “Piticot” prin Campania prin sms la nr scurt 8839. Doamna Mihaela Tatu ne-a sprijinit in actiunea noastra de strangere de fonduri. Am inceput organizarea Targului de Prajituri “Piticot” din cadrul unitatilor scolare.

Iunie 2015

La inceput de luna Iunie a avut loc Targului de Prajituri “Piticot” in cadrul a 3 scoli: Scola Gimnaziala “Dacia” – Oradea, Scoala Gimnaziala nr. 16 – Oradea si de la Scoala Gimnaziala “Floare de Lotus”  – Sanmartin. Am sprijinit financiar familia Tinc si am inceput pregatirile pentru evenimentele lunii iulie. De asemenea am inceput colaborarea cu Asociatia Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor, pentru a dezvolta partea de Responsabilitate Sociala in cadrul Semimaratonului International ”Digi Oradea City Running Day” editia a V-a.

Iulie 2015

La inceputul lunii Iulie a avut loc Concursul de Karting “Respiro”, urmat apoi de Seara de Dans “In ritm de Bachata” si de a IV-a editie a Campaniei de Catering “Ia pranzul cu Asociatia Piticot”. Tot in luna iulie, a avut loc si Conferinta de Presa pentru lansarea Campaniei de Responsabilitate Sociala, prin care atat concurentii Semimaratonului International ”Digi Oradea City Running Day”, cat si cunoscutii lor pot realiza fiecare o campanie de strangere de fonduri in scop umanitar. Am preluat un nou caz social, familia Budai cu 5 copii, care locuiesc intr-un garaj fara apa curenta si electricitate.

August 2015

Incep pregatirile pentru a V-a editia a Concursului Scolar Judetean “Invata Bine” si are loc Concursul de Desen pe asfalt “Respiro”. Se continua  Campania de strangere de fonduri pentru Centrul Respiro “Piticot”

Septembrie 2015

Am revenit cu forte proaspete din concediu si am demarat actiunile de organizare a celei de-a V-a editie a Concursului Scolar Judetean “Invata Bine”, editie care a fost sustinuta integral din sponsorizarile obtinute de catre Asociatia Piticot. Intre timp am inceput pregatirile pentru  a cincea editie a Campaniei de Catering “Ia pranzul cu Asociatia Piticot”. Am sprijinit  familia Golimbiovschi, reusind chiar sa-i cazam pe domnul Radu si pe Nicolae la Hotel Gerald’s in Bucuresti. Asociatia Piticot a fost prezenta la Semimaratonul International “ Digi Oradea City Running Day” prin Campania de Responsabilitate Sociala. Dupa inceperea anului scolar 2015 – 2016, am implementat in scolile care au dorit sa ne sprijine, Campania  Umanitara de Strangere de Rechizite “Vine scoala bine-mi pare”, campanie care a fost sustinuta de catre Oradea Shopping City.

 Octombrie 2015

Cu ajutorul elevilor, parintilor si a cadrelor didactice implicate (Scoala Gimnaziala “Avram Iancu” si strauctura Gradinita Nr. 44, G.P.P. Aleodor Oradea, Liceul Teoretic “Lucian Blaga” Oradea, Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” Oradea, Scoala Gimnaziala Inernationala “Agora” Oradea si Asociatia Pentru Dezvoltarea Invatamantului Prescolar Bihor – Gradinita Ciufulici) am reusit sa trimitem pachete cu rechizite pentru beneficiarii nostrii, campanie sustina de Oradea Shopping City, prin oferirea unui spatiu pentru depozitare, impachetare si trimitere colete cu rechizite. A avut loc Concursul Scolar Judetean “Invata Bine” editia a V-a, adunand o echipa de peste 40 de voluntari. Am continuat demersurile pentru Campania de Catering  “Ia pranzul cu Asociatia Piticot”. Am ajutat financiar familia Dumitru. Am continuat demersurile pentru desfasurarea celei de-a doua editii a Targului de Prajituri “Piticot”. Intre timp ne-am ocupat si de pregatirile pentru Gala de Premiere a Concursului Scolar Judetean “Invata Bine”. Am inceput pregatirea Evenimentului Umanitar “Miracolul Craciunului”.

 Noiembrie 2015

A avut loc Gala de Premiere a Concursului Scolar Judetean “Invata Bine” editia a V-a.  S-a desfasurat a II- a editie a Targului de Prajituri “Piticot”, fiind realizat la nivelul unitatilor de invatamant din judet (Scola Gimnaziala “Floare de Lotus” Sanmartin, Scoala Gimnaziala Nr.1 Nojorid, Scoala Gimnaziala Nr.2 Livada de Bihor, Scoala Gimnaziala Nr.3 Les, Scoala Gimnaziala Nr.1 Lazareni, Scoala Gimnaziala Nr. 1 Madaras, Scoala Gimnaziala “Octavian Goga” Oradea). Am luat pranzul impreuna cu angajatii companiilor din Oradea, cu ocazia celei de-a cincea editie a Campaniei de Catering “ Ia Pranzul cu Asociatia Piticot”, parteneri fiindu-ne Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor si Restaurantul Queen’s Music&Pub si cu ajutorul celor de la Macromex, Iolimex, Univer, Cristim, Romcarbon, Microlit, Coralin ,Carrefour Lotus si altii care au dorit sa-si pastreze anonimatul. Am inceput Campania Umanitara “Daruieste de Craciun” si am sprijinit financiar familia Dumitru.

 Decembrie 2015

A avut loc Evenimentul Umanitar “Miracolul Craciunului” editia a V-a, avand laitmotivul “In Pasi De Dans Spre Mos Craciun”( Trupa de Dans Two4Dance si Trupa de Majorete Elite Dance a Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu”, Switch Crew, Elevii Scolii de Arte “Francisc Hubic” din Oradea, sectia Coregrafie, Dans Clasic si Dans ModernContemporan), dedicat copiilor aflati in dificultate, din cadrul Asociatiei Piticot. Parteneri fiindu-ne Era Shopping Park si Prietenii Veseliei, sprijiniti de aceasta data de Dragon Star Curier, Public Euroconsulting,Your Market, Dacardi, Editura Aquila, Olida Impex, Dr. Oetker, SoffiPlanet, Graziela Model Agency, Unimar, Auro Bara&Co. La finalul evenimentului, toti copiii spectatori au primit cadouri de la Mos Craciun. Asociatia Piticot a fost prezenta la Targul de Craciun din Cetatea Oradea cu produse hand made oferite de elevii Scolii Gimnaziale Nr.1 Lazareni, artisi precum Annamaria Kover, Ida Pazman, Laura Porfire, Aura Cepleu, Ile Valentin Darius, dar si compania Sc Arddor D-Luxe Srl. Am finalizat Campania Umanitara “Daruieste de Craciun”, trimitand pachete cu alimente, produse de curatenia casei si igiena personala unui numar de peste 50 de familii. In acesta campanie am contat pe sprijinul angajatilor din companiile: Dacardi, Sc Astor Mueller, Sc Cylex, Forumul German Liceul German “Friedrich Schiller”, Banca Transilvania, Sc Eximtur- Agentia Oradea, dar si pe sprijinul elevilor de la Liceul Teoretic “Lucian Blaga”, Scoala Internationala “Agora” si Clasa Strumfilor de la Scoala Gimnaziala “Avram Iancu” Oradea, prof. Monica Toader. Am sprijinit financiar familia Tinc si Saitos.

 

Un an cu multe obiective indelinite cu succes. Marele proiect pentru anul 2016 este de a pune bazele Centrului RESPIRO – Piticot, singurul centru de acest gen din zona de Nord -Vest a Romaniei! Acest lucru va fi posibil doar cu sprijinul sponsorilor, partenerilor, colaboratorilor si a voluntarilor!

Lasă un răspuns