Premierea Castigatorilor Concursului ,, Invata Bine”

Au participat la concursul „Invata bine” si au invatat o lectie de solidaritate!

Zeci de elevi, insotiti de parinti si profesori, au participat joi (15 noiembrie) la festivitatea de premiere a castigatorilor concursului judetean „Invata bine” organizat in premiera de catre Asociatia Piticot din Oradea, in parteneriat cu Colegiul National ,,Iosif Vulcan” si Inspectoratul Scolar al Judetului Bihor.
Evenimentul a avut loc la Hotel Ramada, iar emotiile au fost cu atat mai mari cu cat elevii care au participat la concurs au avut ocazia sa-l cunoasca personal pe Matei Vida, un copilas grav bolnav care a primit o donatie de 2.000 de lei din partea Asociatiei Piticot, si sa afle detalii despre Stefanut Zota, un alt copil cu probleme de sanatate, care va primi un scaun cu rotile performant. Aceste donatii au fost posibile gratie implicarii in concursul „Invata Bine” a celor peste 400 de elevi bihoreni care au dorit sa-si testeze cunostintele la cele 7 discipline din competitie: romana, engleza, matematica, geografie, istorie, cultura civica si „este afacerea mea”, si care, prin plata taxei de inscriere la concurs, au contribuit, indirect, la aceasta campanie de strangere de fonduri pentru copiii aflati in dificultate.

Obiective atinse
Concursul a avut ca scop motivarea si atragerea elevilor inspre invatatura, prin prezentarea efectelor imediate pe care actul de studiu il poate avea atat in vietile lor, cat si ale celor din jur. „Aproximativ 400 de elevi bihoreni, din ciclul gimnazial, au participat la concursul „Invata Bine”. Dintre acestia, 21 au fost premiati, castigatorii premiilor intai primind biciclete, castigatorii premiilor doi fiind recompensati cu jocuri de masa, iar cei pozitionati pe locul trei primind cate o enciclopedie” a spus Dorel Puchianu, director evenimente in cadrul Asociatiei Piticot. „Consideram ca fiecare participant a iesit castigator din aceasta competitie, deoarece a invatat o lectie importanta, aceea a responsabilitatii sociale si a implicarii”, a mai spus Dorel Puchianu.

Ajutati in suferinta
Cei 4.000 de lei care s-a adunat dupa deducerea cheltuielilor cu organizarea concursului „Invata Bine” au fost directionati catre doua cazuri umanitare inscrise in Asociatia Piticot. Primul beneficiar este Matei Vida, un baietel de 3 anisori din comuna Chislaz (jud. Bihor), care sufera de sindromul Lesh-Nyhan si care a primit 2.000 de lei pentru achizitionarea medicamentelor necesare. Al doilea beneficiar este Stefan Zota din Vaslui, un baietel de 4 anisori care sufera de o malformatie complexa la cord, hidrocefalee, hidronefroza la rinichi si tetrapareza flasca. Acesta a primit tot 2.000 de lei, pentru achizitionarea unui scaun cu rotile.

Tot pentru a aduce zambetul pe chipul unui copil si pentru a-l motiva sa invete cat mai bine, Asociatia Piticot a oferit luna trecuta un calculator All-in – One, unei eleve de la Liceul de Arta din Oradea. Este vorba despre o adolescenta care exceleaza la scoala, desi traieste in conditii vitrege, avand trei frati si un tata extrem de bolnav. Oferirea acestui cadou a fost posibila numai cu sprijinul Hotelului Razvan si al firmei Bene International, care au sarit imediat in ajutorul nostru. In imaginile atasate, se poate vedea momentul in care eleva si-a primit cadoul mult asteptat.

Premianti
Concursul „Invata Bine” a avut loc la data de 23 octombrie, fiind organizat simultan in cadrul a 11 centre de examinare din intreg judetul Bihor. Probele s-au desfasurat la: C.N. „Iosif Vulcan”, C.N. „Emanuil Gojdu”, Scoala Gimnaziala Dacia, Liceul Teoretic ,,O.Ghibu” , Liceul Teoretic ,, A.Lazar”, Scoala Generala nr.11, Scoala Generala nr.16, Scoala ,,C-tin. Serban Alesd, Liceul Pedagogic ,,N.Bolcas” Beius, Scoala ,,Kazinczy Ferenc” Simian si Scoala si Scoala cu cls.I-VIII Sânnicolau Român, insa elevii participanti au fost de la toate scolile din judet.

Pe aceasta cale multumim tuturor profesorilor care s-au implicat cu organizarea concursului, la fiecare dintre cele 11 centre. Deoarece competitia dintre elevii isteti a fost una stransa, a fost necesara organizarea unei probe de baraj, in urma careia au fost desemnati castigatorii concursului “Invata bine” (lista castigarilor poate fi consultata in tabelul alaturat).

 Sponsori inimosi
Le multumim de asemenea sponsorilor si partenerilor media, care au inteles necesitatea implicarii in sprijinirea Concursului „Invata Bine”. Este vorba despre: RER Ecologic Sevice Oradea, Hotelul Ramada Oradea, Editura Aquila’93, Exclusiv Import – Export SRL, Kaufland Romania, Ovidan.ro, Oradea.net, Oradeahub.com, oradea-online.ro, oradeapress.ro, Radio Transilvania, 24 FUN, 18tabu, Antena 1 Oradea, bihorstiri.ro, Crisana, Bihon.ro,

Lasă un răspuns