Peste 80.000 de lei, pentru salvarea copiilor

Asociatia Piticot a realizat in 2012 donatii in valoare de 80.015 de lei, sprijinind 25 de copii bolnavi in demersurile necesare schimbarii starii lor de sanatate. Pentru 2013, ne-am propus ca, beneficiind de sprijinul sponsorilor nostri, sa dublam aceasta suma si sa achizitionam un dispozitiv medical in beneficiul tuturor copiilor grav bolnavi.

 Asociatia PITICOT le multumeste tuturor sponsorilor, companii sau oameni de rand, care au completat formularul 230 si 200 pentru Asociatia PITICOT, precum si tuturor persoanelor de suflet care au contribuit cu orice fel de ajutor. In 2012, cu sprijinul dumneavoastra, am reusit sa ajutam 25 copii grav bolnavi, inscrisi in Asociatia PITICOT, cu 80.015 lei. De cel mai semnificativ ajutor banesc a beneficat Paraschiv Laura-Cristina, o fetita diagnosticata crunt (crize paroxistice idiopatica, fragilitate vasculara, epilepsie generalizata, sincopa si colaps). Cu ajutorul nostru a ajuns la Spitalul „Bambino Gesu” din Roma unde gasit remediul pe care il astepta de multi ani. Laura a primit de la Asociatia Piticot suma de 14.100 lei, bani pe care i-a folosit pentru cazarea, transportul in Italia, medicamente etc. Lista beneficiarilor nostri continua cu Cioara Elisei, Buta George, Iosif Andreea-Georgiana, Mardare Ioana-Maria, Mare Daniel, Pacurar Darius-Marcel, Hapaleti Alexandru-Viorel, Velichea Bianca, Han Daria-Georgiana, Tudorache Andrei-Stefan, Coman Kristen,  Dumitru Ion, State Alexandra-Miranja, Golimbiovschi Nicolaie-Benfrit, Popa Maria-Amelia, Gero Vanesa, Radulescu Antonia, Pantelie Denisa, Hanis Andrei, Vida Matei, Zota Stefan, Kalmar Laszlo si Bitis Darius. Povestile dramatice ale acestor sufletel chinuite le puteti citi pe site-ul www.piticot.org.

Au participat la concursul „Invata bine” si au invatat o lectie de solidaritate!

Fiind o organizatie non-profit, ne-am straduit sa strangem fondurile necesare prin activitati cat mai diverse, prin care sa incurajam voluntariatul in randul noilor generatii. In octombrie am organizat prima editie a Concursului Scolar Invata Bine, peste 400 de copii de gimnaziu din Bihor raspunzand provocarii noastre de a-si testa cunostintele si de a face bine in acelasi timp. Cei 4.000 de lei care s-a adunat dupa deducerea cheltuielilor cu organizarea concursului “Invata Bine” au fost directionati catre doua cazuri umanitare inscrise in Asociatia Piticot. Primul beneficiar a fost Matei Vida, un baietel de 3 anisori din comuna Chislaz (jud. Bihor), care sufera de sindromul Lesh-Nyhan si care a primit 2.000 de lei pentru achizitionarea medicamentelor necesare. Al doilea beneficiar a fost Stefan Zota din Vaslui, un baietel de 4 anisori care sufera de o malformatie complexa la cord, hidrocefalee, hidronefroza la rinichi si tetrapareza flasca. Acesta a primit tot 2.000 de lei, pentru achizitionarea unui scaun cu rotile. Tot pentru a aduce zambetul pe chipul unui copil si pentru a-l motiva sa invete cat mai bine, Asociatia Piticot a oferit un calculator All-in – One, unei eleve de la Liceul de Arta din Oradea. Este vorba despre o adolescenta care exceleaza la scoala, desi traieste in conditii vitrege, avand trei frati si un tata extrem de bolnav. Oferirea acestui cadou a fost posibila numai cu sprijinul Hotelului Razvan si al firmei Bene International. Insa nu doar beneficiarii Asociatiei au avut de castigat de pe urma concursului Invata Bine. Cei mai bine pregatiti elevi au fost premiati cu jocuri si biciclete. S-au acordat 7 premii intai (bicicleta), 7 premii doi (joc de masa) si 7 premii trei (enciclopedie pentru copii).

Balul Sufletului Romanesc

Cu ocazia Zilei Nationale, Asociatia Piticot a organizat la Iasi, la Grand Hotel Traian, „Balul Sufletului Romanesc”, un eveniment menit a arata ca e in natura romanilor sa fie buni si sa se implice in viata celor mai putin norocosi. In acea seara s-au facut donatii in valoare de 5.000 de lei, iar ulterior participantii la eveniment au mai donat aproximativ 25.000 de lei. Principalul beneficiar al acestor sume este Nicolae Mattias Golimbiovschi – un baietel de 7 ani, din judetul Suceava, care are nevoie urgenta de un transplant renal. Povestea lui Mattias este una extrem de trista nu doar din perspectiva bolii si a faptului ca pana la aceasta varsta a trecut prin nenumarate interventii chirugicale (dintre care prima la numai cinci zile), ci si din cauza faptului ca a crescut fara dragostea unei mame, deoarece aceasta a plecat in strainatate, lasandu-l pe Mattias numai in grija tatalui. Pentru mai multe detalii despre situatia critica in care se afla Mattias, va rugam sa accesati acest link: http://piticot.org/mattias-un-baietel-de-numai-sase-ani-are-nevoie-de-urgenta-de-un-transplant-de-rinichi/

Miracolul Craciunului

Finalul anului 2012 a fost marcat prin organizarea celei de-a doua editii a evenimentului „Miracolul Craciunului”. Cu ajutorul elevilor si profesorilor de la Liceul Don Orione si de la Scoala Gimnaziala nr. 16 am reusit sa-l aducem pe Mos Craciun la Era Shopping Park, unde aproximativ o suta de copii au primit cadouri si au avut ocazia sa-si faca poze cu Mos Craciun, in carne si oase.

Obiectiv pentru 2013 – un dispozitiv pentru recuperarea copiilor bolnavi

Suntem multumiti ca am reusit sa alinam suferintele si nevoile celor mai grav bolnavi copii din asociatie, insa munca noastra continua, deoarece beneficiarii nostri au nevoie constanta de ajutor.

Va rugam sa ne sprijiniti sa-i ajutam pe copiii grav bolnavi si saraci din Asociatia PITICOT, sa le dam o sansa sa zambeasca din nou! „In 2013 ne propunem sa dublam suma donata catre copiii grav bolnavi din Asociatia PITICOT si sa achizitionam un dispozitiv medical de care sa beneficieze anual zeci de copii care au nevoie de recuperare medicala”, a declarat Dorel Puchianu, Director Coordonator Evenimente, Asociatia PITICOT.

 

Sponsorii, persoane juridice care ne-au sprijinit in 2013 financiar, cu servicii sau bunuri alimentare/nealimentare:

SC Publiceuroconsulting SRL – Oradea, www.yourmarket.ro, www.yourjobs.ro, www.youracademy.ro, SC Pool Control SRL – Oradea, Ulker Romania, Hotel Razvan – Bucuresti, Hotel Traian – Iasi, Hotel Ramada – Oradea, Hotel Maxim – Oradea, Hotel Elizeu – Bucuresti, Hotel Scorilo’s – Oradea, www.qbebe.ro, SC Whiteland Import-Export SRL, SC Transgor Logistik SRL, SC Tymbark Maspex Romania SRL, SC Kaufland Romania SCS SRL, SC Eurex Alimentare SRL,  Radio Transilvania, Overseas Travel SRL, Euromaidec Touring SRL – Oradea, Pensiunea Paris, Dragon Star Curier SRL, Arhiprint – Oradea, NUTRIENT SOLUTIONS SRL,  Editura Aqvila’93 SRL – Oradea, www.ejobs.ro, Bene International SRL – Oradea, Kubo Ice Cream Company SRL, Ebal Com SRL, Oradea, Radio XXI SRL, D&G Contexpert SRL, Bucuresti, Cofetaria SCALA –  Oradea, www.fanparty.rowww.bestjobs.ro, Fan Courier, SC EJOT ROMANIA SRL, www.prieteniiveseliei.ro, Dorbob Prod SRL, DURAN S – solutions for your image, 24FUN,  Revista Noroceii,  www.kiddy.ro, Okazii.ro, www.magazinuldebrazi.ro, www.calendarevenimente.ro, SC Top Glass SRL – Oradea, SC Import-Export SRL – Bucuresti, Selgros – Oradea, Hanul Pescarilor – Oradea, RD Office Solutions SRL, Billa – Oradea, Decor Gesso SRL, Crisul Center Oradea, Konfort Wood SRL, Textil Land SRL, Fundatia Elcomex, Trans Nicolaescu SRL – Suceava, alsystravel.ro, Salon Coriflame – Oradea, Livella SRL – Oradea, SC Apifarm SRL, SC Bunexim SRL Oradea, www.scarletstore.ro, SC Sky Group SRL, SC Omilios Group SRL, Signum SRL – Oradea, www.gsmtrans.ro, www.atlassib.ro, SC Hermil Com SRL – Oradea, SC Euromaidec Touring SRL, www.sfatulmamicilor.ro, SC Bella Romania Impex SRL, Fundatia Sfanta Maria – Oradea, SC Trei G Retail SRL – Beius,  SC Firecrest Com SRL – Oradea, SC Prestcom SRL – Oradea, SC GTS Solutions SRL, SC Digital IT Consulting SRL, SC Flavipet SRL – Galati, SC Expert Tradline SRL – Bucuresti, SC Borealison SRL – Brasov,   Retail Management System SRL – Bucuresti, SC Avita International Products SRL, SC A&B Clean SRL, Fundatia Life 2008 – Oradea, SC Rer Ecologic Service Oradea SRL, SC Inter Broker de Asigurare SRL- Oradea, 18 Tabu, www.oradea.net, www.oradea-online.ro, www.oradeahub.com.

Copiii va multumesc din suflet!

 

Pentru orice informatii va stam cu drag la dispozitie:

Dorel Puchianu
Director Coordonator Evenimente
Asociatia Piticot
www.piticot.org
dorel@piticot.org
Mobil: +40728.572.879
Tel./Fax: +40359/801.090; +40359/411-229
Oradea, Bihor

Lasă un răspuns