Pasiunea pentru invatatura a elevilor bihoreni, ajutor pentru un copil tintuit la pat

Participand la concursul scolar “Invata bine”, elevii bihoreni au facut posibila achizitionarea unui scaun cu rotile performant, pentru Stefan Zota, un baietel grav bolnav.
Niciun parinte nu doreste sa isi vada copilul intr-un scaun cu rotile, insa atunci cand acesta este tintuit la pat, fiindca nu se rostogoleste singur, nu sta in fundulet si nu merge, un scaun performant poate sa faca diferenta de la o viata de suferinta, la un minimum de confort.Este situatia dramatica in care se afla micutul Stefan Zota, un baiat de numai 4 anisori din Vaslui, care sufera de o malformatie complexa la cord, hidrocefalee, hidronefroza la rinichi si tetrapareza spastica. Incapabil sa se miste, Stefanut beneficiaza acum de un scaun cu rotile performant in  valoare de 2.300 de lei, achizitionat cu ajutorul Asociatiei Piticot, care i-a donat 2.000 de lei, asa cum anuntase la festivitatea de premiere a castigatorilor concursului scolar judetean “Invata bine”, care a avut loc la data de 15 noiembrie, la Hotel Ramada.
Castigatori pe toate planurile
Stefanut este doar unul dintre beneficiarii banilor stransi in urma organizarii concursului “Invata bine” – cu scopul de a stimula interesul pentru educatie al elevilor si de a cultiva in randul acestora voluntariatul si responsabilitatea sociala. “Dincolo de faptul ca si-au testat cunostintele si au castigat 21 de premii – 7 biciclete pentru premiul intai, 7 jocuri de masa pentru locul doi si 7 enciclopedii pentru premiul trei, elevii bihoreni care au participat la concurs au avut satisfactia de a fi contribuit, indirect, la mai binele unor copii grav bolnavi. Practic, tot ce a ramas – dupa plata cheltuielilor legate de organizare – din banii stransi din plata taxei de 20 de lei achitata de fiecare elev pentru inscrierea la concurs a fost donat unor cazuri speciale de care se ocupa Asociatia Piticot”, a spus Dorel Puchianu, director evenimente in cadrul Asociatiei Piticot.
A doilea copil ajutat in urma concursului “Invata bine” este Matei Vida, un baietel de 3 anisori din comuna Chişlaz (jud. Bihor), care sufera de sindromul Lesh-Nyhan. Acesta a primit cei 2.000 de lei pentru achizitionarea medicamentelor necesare chiar in cadrul festivitatii de premiere, astfel incat castigatorii concursului au avut ocazia sa-l cunoasca personal.
Succes
La prima editie a Concursului Judetean „Invata bine”, organizat de catre Asociatia Piticot, cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judean Bihor si al Colegiului National Iosif Vulcan, au participat peste 400 de elevi bihoreni din ciclul gimnazial. S-au oferit in total 21 de premii, in valoare de peste 5.000 de lei, iar 4.000 de lei au fost donati celor doi copii mai sus mentionati.

Sponsori inimosi
Le multumim elevilor si profesorilor implicati, precum si sponsorilor si partenerilor media, care au inteles necesitatea implicarii in sprijinirea Concursului „Invata Bine”. Este vorba despre: RER Ecologic Sevice Oradea, Hotelul Ramada Oradea, Editura Aquila’93, Exclusiv Import – Export SRL, Kaufland Romania, Ovidan.ro, Oradea.net, Oradeahub.com, oradea-online.ro, oradeapress.ro, Radio Transilvania, 24 FUN, 18tabu, Antena 1 Oradea, bihorstiri.ro, Crisana, Bihon.ro.

Contact
Pentru mai multe detalii legate de activitatea noastra, va rugam sa accesati pagina http://www.piticot.org/ sau sa ne contactati, folosind urmatoarele date de contact:
Dorel Puchianu
Director Evenimente Asociatia Piticot
0728.572.879
dorel@piticot.org
Lavinia Catrinar
Presedinte Asociatia Piticot
0728.270.876
lavinia@piticot.org

Lasă un răspuns