Regulament Concurs Scolar Judetean “Invata Bine”, Ed. a VI-a, 20 Octombrie 2016!

Concursul „Invata Bine” se adreseaza elevilor din clasele 5 – 8 si este constituit sub forma de Subiect I – intrebari grila, Subiect II – intrebari cu raspuns subiectiv.

Intrebarile grila pot avea 1 raspuns corect, 2 sau 3 raspunsuri corecte.

Nu exista intrebare fara raspuns corect!
Fiecare intrebare are cel putin un raspuns corect.
Inscrierea la concurs se va face la profesorul coordonator din scoala, pe baza de lista!

Taxa participare: NU EXISTA! Inscrierea se face GRATUIT!
Conditii de inscriere la concurs ce trebuie indeplinite simultan:
– Media anuala cel putin 9 / calificativul FB la disciplina pentru care se inscrie in concurs (media pe anul anterior la materia X)!
– Media generala cel putin 9 / calificativul FB (pe anul anterior)!
– Media 10 la purtare / calificativul FB!
Perioada de inscriere: 19 septembrie – 7 octombrie 2016.

Cu mentiunea:
(Listele cu elevii inscrisi se trimit de catre profesorii coordonatori la adresa director@piticot.org pana in data de 07 octombrie 2016 ora 12:00, iar repartizarea elevilor pe scoli si clase 10 – 14 octombrie).

Nu se admit modificari ulterioare ale listelor cu elevii inscrisi.
Un elev se poate inscrie la o singura disciplina de concurs!

Concursul va avea loc in cadrul unei singure etape, (cu posibilitatea realizarii unei probe de baraj in cazul in care sunt obtinute punctaje identice pentru primele 3 locuri) la final, fiind desemnate  premii, astfel la disciplinele de concurs Limba si Literatura Romana si Matematica se va oferi cate un premiu (Locul I, Locul II si Locul III) pentru elevii claselor 5-6 si cate un premiu (Locul I, Locul II si Locul III) pentru elevii claselor 7-8.

Pentru disciplinale Limba Engleza, Geografie, Istorie, Biologie, Chimie si Fizica  se va oferi cate  un premiu  (Locul I, Locul II si Locul III) pentru fiecare disciplina in parte. In total, Concursul va oferi 30 de premii la gimnaziu, Diploma de Participare pentru fiecare elev participant la Concurs!
Atat profesorii implicati in cadrul acestui concurs, fie ca si director al unitatii de invatamant, profesor coordonator, profesor indrumator si profesor supraveghetor, dar si voluntarii vor primi adeverinte din partea organizatorilor, care vor justifica acest lucru!

Desfasurare:
In 20 Octombrie 2016, ora 13:00, elevii claselor 5-8 din cadrul judetului BIHOR, inscrisi la Concursul „Invata Bine” vor primi subiectele pentru concurs in plicuri sigilate.
In cadrul centrului de examinare se va alege un profesor coordonator al concursului pe centru si acesta isi va alege cadrele didactice necesare pentru a participa la supraveghere si a ajuta la buna desfasurare a concursului. In cadrul centrelor de concurs, organizatorii vor trimite cate o pesoana ca si supervizor al activitatii (Voluntar), pentru a fotografia activitatea si pentru consultanta la nevoie! Atat profesorul coordonator, cat si cel supraveghetor, dar si Voluntarul vor avea regulamente stabilite de organizatori, comunicate in timp util, pe care trebuie sa le citeasca si sa le respecte.

Discipline de concurs:
Clasele 5-8: Limba si Literatura Romana, Matematica, Limba Engleza, Istorie, Geografie, Biologie, Fizica si Chimie
Nu pot participa la concurs elevii de clasa a VI-a la disciplina Fizica si elevii din clasa a VII-a la disciplina Chimie, intrucat nu pot indeplini conditiile de inscriere la concurs.
Inscrierea la concurs: se va face la profesorul coordonator din scoala, pe baza de lista, tabelar, cu datele: Nume si prenume elev, CNP elev, clasa, scoala de provenienta, disiplina de concurs, profesor indrumator, nr. tel parinte.
Specificatii: – Font 12, Caractere Time New Roman, Center, a nu se scrie cu caps lock (adica litere mari) decat prima litera din cuvant, fara diacritice.

Timp de rezolvare/disciplina/test: 1h
Corectarea testelor: Foile de examen vor fi trimise la Colegiul National „Iosif Vulcan” din Oradea , Liceului  Penticostal “Betel” Oradea, Liceului  Teoretic “ Aurel Lazar” Oradea, Scolii Gimnaziale “Oltea Doamna” Oradea, Liceului teologic Baptist “Emanuel” Oradea si Liceului Teoretic “Ady Endre” Oradea, spre corectare, imediat dupa incheierea Concursului prin intermediul organizatorilor din cadrul Asociatiei Piticot.
In cazul in care vor exista punctaje identice in cazul primelor 3 locuri, se va organiza proba suplimentara de baraj, la Colegiul National „Iosif Vulcan” din Oradea, in data de 8 noiembrie 2016 ora 10:00 ! Elevii participanti la proba de baraj vor fi contactati telefonic de catre organizatori pentru a fi informati. Acest aspect va fi comunicat si profesorilor coordonatori, care au elevi in aceasta situatie!

Perioada de corectare: 22 – 27 Octombrie, 2016

Afisarea rezultatelor: 4 Noiembrie 2016, ora 16:00 on-line, pe site-ul http://www.piticot.org/invatabine

Contestatiile: se pot depune prin e-mail, in data de 5 Noiembrie, interval orar 10:00 – 20:00 la adresa invatabine@piticot.org, cu subiectul Contestatie/Disciplina/NumePrenume/Scoala.
In cadrul e-mailului se va specifica numele si prenumele elevului, clasa, scoala de provenienta, disciplina la care se face contestatia!

Rezultatele finale: In urma contestatiilor si posibilei probe de baraj, rezultatele finale vor fi afisate pana cel tarziu Vineri, 11 Noiembrie 2016, ora 18:00, exclusiv on-line.

Premierea va avea loc in 15 Noiembrie, locatia va fi comunicata ulterior!
Premii oferite:
Invatamant gimnazial, clasele 5-8:
    Premiul I –  Trening, Incaltaminte Sport, Rucsac
    Premiul II –  Voucher in valoare de 200 RON
    Premiul III –  Abonament la Sala de Escalada
Elevul/a cu cea mai mare nota din concurs va primi Cupa „Invata Bine” oferita de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor.
Clubul Sportiv Gecko ofera prin tragere la sorti ca  premiu „O zi de nastere”, organizata la club.
Diplome de participare tuturor elevilor.

Observatie:
Pentru Concurs nu va exista o Bibliografie recomandata sau obligatorie!

Materia evaluata va fi materia predata in cursul anului scolar 2015/2016 la fiecare disciplina in parte.
Centrele de Concurs se vor constitui pe raza judetului Bihor!
Pentru elevii din judet transportul va fi asigurat de fiecare scoala participanta in parte catre centrul cel mai apropiat, la care elevul a fost repartizat!
Scoala trebuie sa aiba minimum 30 de elevi participanti pentru a se constitui ca centru de Concurs.
La acest Concurs poate participa orice copil care se afla inscris la scoala in clasele 5-8, de pe teritoriul jud. Bihor care intruneste simultan cele 3 conditii mentionate mai sus!