Untitled Document
copii in dificultate
donatii
   created by Stevenson ltd.
Untitled Document
 


Contract de sponsorizare


ACUM, e foarte simplu sa AJUTAM acesti copilasi care striga dupa AJUTOR, tocmai de aceea ne adresam companiilor care conform Codului Fiscal pot sa sponsorizeze astfel de cazuri umanitare din impozitul datorat la stat pana la 3 la mie din Cifra de Afaceri, dar nu mai mult de 20% din Impozitul pe Profit datorat. Astfel banii care normal ii aveti de livrat la stat ii puteti repartiza acum in Contul PITICOT, ajutand astfel acesti copilasi, nefiind nevoie sa scoateti bani din buzunar.

Odata cu actualizarea Noului Cod Fiscal in anul 2016 prin Legea nr. 227/2015, acesta prevede ca orice companie poate directiona 20% din impozitul pe profit catre un ONG care sustine o cauza sociala.

Modalitatea de directionare este foarte simpla:
- compania isi calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie un contract de sponsorizare cu ONG-ul sustinut, cheltuielile fiind deductibile.

Extras din Codul Fiscal, titlul 2, cap. II, art. 21, alin. 4, lit. p):
"(...) contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, (...) scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente in limita minima precizata mai jos:
- 0,5% (5 la mie) din cifra de afaceri;
- 20% (la suta) din impozitul pe profit datorat."

Ce schimbare poti determina?
- cresterea imaginii companiei tale in comunitate prin asocierea numelui cu o cauza sociala - CSR (Corporate Social Responsibility)
- aducerea de inspiratie si celorlalte companii, angajatilor proprii
- cresterea vizibilitatii companiei tale in mediu prin mediatizare intensa din partea noastra

Sponsorizarea in bani sau bunuri

Cea mai intalnita forma de implicare sociala este cea a sponsorizarii prin care o companie ofera o anumita suma de bani sau o cantitate de bunuri unei entitati nonprofit.
Este o modalitate foarte facila prin care o firma poate sustine o anumita cauza si care ii permite sa beneficieze de deduceri.

Pentru persoane juridice (firme):
Potrivit Codului Fiscal, art 21, aliniatul 4, litera p) platitorii de impozit pe profit au posibilitatea de a scadea din impozitul pe profit datorat sumele aferente sponsorizarii si/sau mecenatului daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
- sunt in limita a 0,5% din cifra de afaceri
- nu depasesc 20% din impozitul pe profit datorat

Pentru persoanele fizice autorizate (PFA):
Persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati economice in mod independent vor putea sa-si deduca din venitul brut cheltuielile de sponsorizare efectuate conform legii, in limita a 5% dintr-o baza de calcul.
Aceasta baza de calcul se determina ca diferenta dintre venitul brut si cheltuielile deductibile, altele decat cele de sponsorizare, mecenat sau protocol.

Sponsorizarile se pot face in bani sau bunuri

Sponsorizarea presupune incheierea unui contract in doua exemplare intre sponsor si beneficiar, cu stampila si semnatura respectiv numar de inregistrare.
Pentru ca acest contract sa aiba valoare juridica trebuie sa existe dovada oferirii/primirii sponsorizarii.
Aceasta inseamna:
- chitanta sau ordin de plata in cazul sponsorizarilor in bani.
- proces verbal de predare primire in cazul bunurilor.

Companiile care doresc sa sponsorizeze cazurile pentru care PITICOT strange bani, pot sa descarce Contractul de Sponsorizare, sa il completeze si sa il trimita pe e-mail (juridic@piticot.org) la Asociatia PITICOT.


Descarcare Contract de sponzorizare

Untitled Document
  Cazuri Umanitare
  Despre noi
  Ctr sponsorizare
Asociatia Piticot doreste sa aduca un zambet pe fata fiecarui copil, sa-i redea speranta unei vieti mai bune, fara grija zilei de maine, sa il ajute >>>

Doneaza Online
Testimoniale
Cazuri Umanitare
Rapoarte de activitate
Valoare donatii
Acreditare serv. sociale


Asociatia “Institutul Roman Pentru Ajutorarea Copiilor Aflati in Dificultate”, ce poarta numele de „ PITICOT” este o Asociatie Non-Profit, care isi propune sa acorde ajutor copiilor bolnavi, cu dizabilitati, saraci, precum si oricarui copil aflat in dificultate>>>

Misiune
Valori
Echipa
Voluntari

ACUM, e foarte simplu sa AJUTAM acesti copilasi care striga dupa AJUTOR, tocmai de aceea ne adresam companiilor care conform Codului Fiscal pot sa sponsorizeze astfel de cazuri >>>


  Contact

Str. Ovid Densusianu nr.9, Bl.P 191, Sc.A, Ap.2, cod postal 410277
Oradea, Romania
Tel./Fax: +40359.411.229
Mobil: +40728.270.876

Untitled Document
 
 

Doneaza 2% din Impozit pentru Piticot. | Piticot ajuta scolarii | Nota de informare | Regulament

Sustinem:
YourMarket | YourJobs | YourAdvertiser | Agentie HR&Marketing | Alina Blaga | Iulia Vesa | Blog Cariere
Blog E-commerce
| Agentia de anunturi | Starea Vremii