Impreuna pentru mediul inconjurator!

Impreuna pentru mediul inconjurator
Copacul „COLECTIONAR” Urban … un proiect dezvoltat de Asociatia „PITICOT” in parteneriat cu Facultatea de Protectia Mediului din Oradea!

Asociatia Piticot a dat startul proiectului extraordinar cu impact deosebit in mediul educational din judetul Bihor!
In parteneriat cu Facultatea de Protectia Mediului din Oradea, Asociatia PITICOT a desfasurat Vineri, 03.11.2017 prima activitate din cadrul Proiectului- Concurs <Copacul „COLECTIONAR” Urban> .
Elevii din clasele 9-12 din 8 licee oradene (L.T. Aurel Lazar, Liceul Don Orione, C.N. Mihai Eminescu, C.N. Emanuil Gojdu, C.N. Iosif Vulcan, C.Teh. Canstantin Brancusi, C.E. Partenie Cosma si L.T. Onisfor Ghibu) au plantat 400 de puieti de stejar rosu in localitatea bihoreana Ineu, la KingsLand. De asemenea, acestia au sustinut oral referatele realizate pe tematici de Ecologie si Protectie a mediul in fata comisiei formata din cadre universitare de la Facultatea de Protectia Mediului Oradea.
Multumim tuturor cadrelor didactice prezente la eveniment, oameni care s-au implicat in realizarea acestui proiect, precum si domnului Decan al Facultatii de Protectia Mediului si Directorului Departamentului de Ingineria Mediului pentru cuvintele adresate elevilor.
Totodata, aducem multumiri domnului ing. Crainic Ghita, sef lucrari in cadrul departamntului de Silvicultura pentru donarea puietilor si pentru participarea la actiunea de plantare, alaturi de elevi.


 
Acest Concurs este finantat prin Proiectul Nr. 201 din 26.07.2017, finantat prin Programul anual de finantari nerambursabile judetene al Directiei de Dezvoltare si Implementare Proiecte (DDIP), BIHOR!
De asemenea,  acest proiect/concurs se deruleaza in baza protocolului semnat cu Inspectoratul Scolar Judetean BIHOR, cu nr. 12/22.09.2017!

De ce <Copacul „COLECTIONAR” Urban>?
In primul rand:
-pentru a aduce informatii valide in mediul educational al orasului/judetului nostru in vederea cresterii unor agenti de schimbare in bine ai societatii
-in vederea sprijinirii dezvoltarii unui comportament responsabil fata de natura
-pentru stimularea derularii unor activitati extraordinare: demonstratii, experimente, care sa construiasca comportamente responsabile fata de natura si societate, in general
In al doilea rand:
-pentru ca societatea are nevoie de readucere aminte ca suntem una cu natura
-datorita constientizarii faptului ca doar impreuna putem schimba mentalitati
-din bun simt fata de semeni

Cresterea interesului fata de activitatile de VOLUNTARIAT
Proiectul contribuie deopotriva la cresterea interesului cadrelor didactice universitare si preuniversitare pentru activitati de voluntariat privind protectia mediului realizand astfel, un model de conduita ecologica pentru elevi.

Sambata 11.11.2017, incepand cu ora 12:00 va avea loc Festivitatea de Premiere, in Piata Unirii Oradea unde elevii particpanti vor realiza un Copac „COLECTIONAR” Urban din deseuri reciclabile.

Premiile oferite sunt:
-Locul 1 – Biciclete (pentru fiecare membru al echipei)
-Locul 2 – Trotinete (pentru fiecare membru al echipei)
-Locul 3 – Cort Camping (pentru fiecare membru al echipei)
-Diplome de participare pentru fiecare elev.

Echipa Asociatiei PITICOT,
www.piticot.org
facebook: https://www.facebook.com/asociatia.piticot
tel: 0728.572.881