Han Daria Vasilica ne-a impartasit experienta pozitiva cu fiica ei Giorgiana care sufera de tetrapareza spastica

Doamna Han Vasilica, ne-a trimis o scrisoare in care ne-a descris povestea fetitei ei, cu bune si cu rele.

„Giorgiana Daria a venit pe lume fiind dorita de ambii parinti, insa pentru mine a fost si este lumina ochilor meu.” Doamna Han Vasilica si-a dorit si asteptat acest copil multi ani de zile. „Nasterea a fost extrem de grea fiind recomandata mai degraba o cezariana. Fetita a suferit de la nastere, asa ca nu a plans deloc, iar in urmatoarele ore nu a mancat si nici nu a plans. Dar, i s-a facut corectie metabolica, i s-au administrat antihemoragice si mi-au dat-o acasa cu OK! O sa fie bine, mi-au spus medicii. Dar n-a fost asa caci la un anisor Giorgiana nu se putea tine pe picioare. Asa ca au urmat investigatii peste investigatii. Am consultat 5 medici, primii trei mi-au dat diagnostice diferite, ultimii doi medici constatand in urma RMN-ului cranian o leziune in substata alba si o atrofie corticala partiala.”
„Giorgiana nu-si putea tine capul, statea putin in manute si fund, nu-si ducea nu-si ducea manuta la gura, iar la baie ii cadeau manutele de pe lateralul vanutei, nu putea sa se tina deloc.”
„Dupa 3 ani si jumatate de tratament (Giorgiana are 5 ani in prezent – 2011) isi tine capul, sta in fund si danseaza (din tors) in sezut, chiar si fara sprijin, isi duce lingura singura la gura, ma anuntacand vrea sa o asez pe olita, deci are acum si simturi, desi a purtat scutece.”
„Tratamentele urmate m-au epizat fizic si pshic, dar trebuie sa merg mai departe,  Giorgiana nu merge, nu mai vorbesc de parteafinanciara. Suntem terminati. Mergem inainte cu credinta ca sigur va fi bine.”
„Pe la 1 an si 9 luni am inceput tratamentul cu terapie Voyta pe plan medical si terapie prin rugaciune pe plan spiritual. In rugaciunile mele fierbinti de mama indurerata il rugam pe Dumnezeu sa schimbe diagnosticul.”
Pe acea vreme i se pusese un diagnostic crunt, si nu i se mai dadea nicio sansa. Insa, Giorgiana facuse progrese asa ca intamplator in urma unor investigatii de rutina o doamna doctor mi-a spus: „Cine i-a pus draga diagnosticul asta, ce nebunie!”
Si i s-a schimbat diagnosticul de la unul fatal la unul recuperabil.
Intr-una din rugaciunile mele, l-am rugat pe Dumnezeu sa-mi vorbeasca (sunt de credinta ortodoxa) si am deschis biblia, iar ochii mi-au cazut pe vindecarea ologului din nastere. In aceea perioada m-am chinuit, nu faceam depresii, insa cu trecerea timpului am inceput sa fac depresii.
Tratamentul cu terapie Voyta i-a dat drumul la vorbirea inceput sa tina mai bine capul. In paralel am facut reflexioterapie. In urma unor intruniri succesive la centrul de recuperare Dezna,  jud. Arad, s-au vazut progrese mai mari. La Dezna se face multa kinetoterapie si fizioterapie (de 2 ori pe zi).
Acasa i-am facut Georgianei bai cu cimbru (eu stau la sat). Cimbrul se culege la ora pranzului cand se deschide mult (important este sa fie proaspata), se pun 5 pumni in apa clocotita. Se lasa 15 minute si se scalda copilul cu conditia ca sa nu-i ajunga la inima apa. Se mai poate incalzi si se fac bai la picioare. Aceste bai sunt bune pentru circulatia sangelui, si pentru persoanele cu boli neurologice.
Pentru a scapa de scutece, i-am dat Georgianei ceai de cretisoara (de la piata) o lingurita la 250 ml de apa clocotita, nu este rea la gust. (2 saptamani – 4 luni la rand).
Extern am folosit tintura de traista ciobanului facut in casa. In 1/2 litri rachiu de 40 grade se pune planta proaspata maruntita si se tine 10 zile la soare. Dupa ce va fi folosita tintura copilul va arata normal, nu va fi cu muschii atrofiati. Este bine sa fie folosita cretisoara paralel cu frictiunile pe tot corpul, nu numai in zona vezicii.
Pentru voce (caci Giorgiana avea gura stransa) e bine sa cumparati fluiere, baloane, paie si sa se joace cu apa din pahar. Asa se intaresc muschii pieptului, iar plamanii pot respira bine.
Medicamentele pe care i le-am administrat acum sunt: Cerebrolyzin injectabil, Tanakan (solutie), Milgamma injectabil, Risatarum.
Si ii mai administrez un supliment nutritiv extraordinar: laptisor de matca crud (melidava.ro). Acesta ajuta foarte mult la transmiterea impulsului nervos catre muschi pentru cei cu leziuni la nivelul creerului. Este bun si in afectiuni psihice. (4 ml/zi) Este scump, dar merita. Tratamenul este pe o peroada de 3 luni de doua ori pe an.
In rest lucrez cu Giorgiana in fiecare zi acasa. Am invatat kinetoterapie, notiuni de reflexoterapie, masaj chinezesc. Caci nu se poate sa stam numai pe drumuri.
Am lucrat mult dar mai avem de recuperat. Sunt progrese dar mai este de lucru. Vorbesc si citesc mult despre bolile neuromusculare care sunt complexe sidelunga durata. Comunic foarte mult si cu ceilati parinti care se afla in situatii similare, avem de invatat unii de la altii!
Am fost in Ukraina, insa nu prea am fost incantata. Eu v-am descris adevarul si parerea mea personala. Anul acesta (2011) sper sa mergem cu fetita si in alte centre din strainatate.
Sanatate la toti copiii!

Han Vasilica, 23.05.2011

Lasă un răspuns