Giorgiana Han este pe drumul cel bun

Giorgiana Han are cinci ani si, din cauza unei greseli medicale, sufera de o boala misterioasa, din pricina careia nu poate umbla. Asociatia Piticot a reusit sa stranga 3.500 din cei 6.000 de lei de care familia Han avea nevoie, pentru ca micuta sa poata beneficia de tratament cu hiperbara, la Constanta. in prezent, Giorgiana si mama sa se afla la Constanta, unde incearca sa faca fata tuturor provocarilor legate de tratament. 
„ Imi pare rau ca nu am ajuns mai devreme aici. Centrul de terapie hiperbara de la Constanta ajuta foarte mult copiii cu probleme neuromusculare, precum si pe cei cu tulburari de comportament. Am vazut copii cu autism veniti pentru a doua oara, cu rezultate bune, si oameni veniti cu elicopterul, care au vazut in terapia hiperbara ultima solutie. In privinta terapiei, Giorgiana este foarte obosita, insa pare sa aiba miscari mai bune. Pe langa terapia hiperbara am efectuat sedinte zilnice de voyta, presopuncura paravertebrala si fizioterapie, cu o adevarata doamna a fizioterapiei si kinetoterapiei, Daniela Gheorghe“, ne-a transmis mama Giorgianei, din Constanta.

Tratamente scumpe

Singurele neplaceri sunt costurile extrem de ridicate ale tratamentelor. „O sedinta de hiperbara costa 400 lei si trebuie facute cel putin 13-14 la copii. La fiziokineto am platit 50 lei pe zi. La acestea se mai adauga transportul intre cele 2 cabinete, care costa destul de mult, avand in vedere ca se aflau la 7 km unul fata de cealalt”, a povestit Vasilica Han.
Rezultatele concrete ale acestor terapii ar trebui sa fie vizibile in circa sase luni. Va vom tine la curent cu evolutia starii Giorgianei si va multumim pentru sprijinul acordat pana acum.

Povestea Giorgianei

In primele luni de viata Giorgiana a parut a fi un copil perfect sanatos, insa la opt luni, parintii si-au dat seama ca micuta nu avea deloc putere in picioruse, pasind numai sustinuta. La varsta de un an a fost dusa la neurolog, la Timisoara. Medicii i-au recomandat gimnastica medicala, dar cu toate acestea fetita nu progresa. Specialistii au crezut ca Giorgiana sufera de o intarziere in dezvoltare, insa la Bucuresti, in urma unor analize genetice, medicii au stabilit ca fetita, ajunsa atunci la varsta de doi ani, suferea de Amiotrofie spinala tip II. Amiotrofia spinala, cunoscuta si sub numele de SMA (Spinal Muscular Atrophy), este o afectiune degenerativa care afecteaza coloana vertebrala si nervii, ducand la slabirea muschilor.

DESPRE ASOCIATIA PITICOT

Din anul 2008 pana in prezent am reusit cu sprijinul sponsorilor sa ajutam peste 300 de copii nevoiasi, cu bunuri alimentare, si peste 20 de copii grav bolnavi inscrisi in Asociatia noastra, cu bani Toate evenimentele caritabile si umanitare pe care le-am organizat pana in prezent le gasiti pe site-ul nostru, la sectiunea Evenimente. In 2010 am realizat donatii in valoare totala de 24.296 lei, iar in 2011 pana in prezent am donat 32.600 lei catre copii grav bolnavi inscrisi in Asociatia noastra. Recent in 14.04.2011 am obtinut de la Ministerul Sanatatii suma de 18.360 euro pentru Denisa. Fetita este din Oradea, nu vede, nu aude si are gaura in inima. Suma a fost transferata in contul clinici, iar fetita a fost operata pana in prezent de doua ori, la clinica din Bergamo (Italia).

Lasă un răspuns