Fara 50.000 euro Sporea Larisa-Gabriela risca sa ramana paralizata pe viata

Viitorul unei fetite frumoase din Petrosani, de numai doi ani, sta in cumpana, din cauza unei boli nemiloase, care o chinuie inca de la nastere. Larisa Gabriela Sporea ar fi trebuit sa fie, conform tuturor ecografiilor pe care mama sa le-a facut pe timpul sarcinii, un copil perfect sanatos. Cu toate acestea, asteptarile familiei Sporea s-au naruit cand, in timpul operatiei cezariene, li s-a spus ca fetita lor este foarte bolnava. 

Pe pat, ca intr-o carapace

De la numai trei saptamani, micuta a fost transferata dintr-un spital intr-altul si obligata sa stea legata intr-un pat ortopedic facut din ghips, ca intr-o carapace. „Acest patut ortopedic trebuia schimbat o data la doua luni. La varsta de 7 luni, cand trebuia sa schimbam din nou patutul, ni s-a recomandat sa mergem la alt spital, fiindca medicul care se ocupase de ea decedase. Pana la varsta de 1 an si 2 luni am umblat la Timisoara la spitalul „Louis Turcanu“, unde fetita urma un tratament neuropsihiatric, din cauza unei hemoragii cerebrale si a unor chisturi pe care le avea inca de la nastere, dar care, care cu ajutorul lui Dumnezeu si a tratamentului riguros, s-au resorbit. Cand micuta avea un an si trei luni, prin ajutorul unei cunostinte, am ajuns la spitalul „Marie S. Curie“ din Bucuresti, la Dr. Prof. Burnei Gheorghe. De-a lungul a doua saptamani, cat am stat internate, ne-a facut analize, radiografii si consultatii, iar dupa ce a studiat cazul ne-a dat sumbrul diagnostic: “Scolioza toraco-lombara congenitala cu sindrom de hemivertrebe T8, T9, T10 si T11 cu bara longitudinala dreapta cu < 80 grade COBB”, povesteste cu lacrimi in ochi mama Larisei.

50.000 de euro, pretul salvarii

Specialistii i-au recomandat o interventie chirurgicala si aplicarea unui dispozitiv care costa 50.000 de euro, bani imposibil de obtinut pentru familia Sporea. Daca nu va fi operata pana in luna iunie, micuta va continua sa se deformeze si va paraliza. „Dupa varsta de 4 ani vor incepe greutatile mai mari. Deja fetita incepe sa se deformeze la corp, iar greutatea corpului ii apasa pe maduva spinarii, ceea ce poate sa duca la paralizie. Ca mama, nu pot sa imi vad fata cum se chinuie. Un zambet de-al fetitei imi alinta inima si suferinta este mai mica si stiu pentru ce ma lupt, ca sa am un copil sanatos si normal, pentru ca vreau ca fata mea sa aiba o viata normala si o sanatate buna. Ne-am chinuit si am incercat sa imprumutam bani de la banca, dar nu indeplinim conditiile. Vrem din tot sufletul nostru o fetita sanatoasa, normala si cu dreptul la o viata fericita si plina de bucurie. Va rog si va implor ajutati-ne“, spune plangand mama Larisei.

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr. RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro, deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Sporea Larisa-Gabriela! Cei interesati pot contacta Asociatia la urmatoarele date de contact: Dorel Puchianu: 0728.572.879; dorel@piticot.org

Lasă un răspuns