Elisei ar putea sa-si foloseasca ambele manute, gratie unei metode unice in lume

Elisei Cioara a fost cel mai frumos cadou primit de o femeie, cu ocazia zilei de 8 Martie. Cu toate acestea, baietelul, care va împlini în martie sapte anisori, sufera de o boala care i-a furat sansa de a avea o copilarie frumoasa si fara griji. Avea opt luni când parintii si-au dat seama ca nu-si poate folosi mâna dreapta si ca, practic, întreaga parte dreapta a corpului nu îi raspundea la stimuli. Trei ani mai târziu, în 2008, au aflat ca motivul pentru disfunctionalitatile lui Elisei este o tumoare la cap. De aproape sase ani, familia Cioara l-a dus pe Elisei la recuperare in Baile 1 Mai, de doua ori pe an. Rezultatele au intarziat insa sa apara. 

Salvat cu ajutorul vostru

La sfarsitul anului trecut insa, prin eforturile Asociatiei PITITCOT, ale oamenilor cu suflet, ale prietenilor si cunostintelor familiei Cioara, Elisei a reusit sa stranga 2.000 de euro si sa ajunga sa se opereze la Chisinau, printr-o metoda unica in lume, cunoscuta sub numele de Miofibrotomie subcutanata pe etape. „Este vorba despre o metoda care se numeste Miofibrotomie subcutanata pe etape, dupa metoda doctorului Ulzipat din Rusia, metoda unica in lume. Interventia se face cu laserul si are rolul de a relaxa muschii spastici. De aceasta metoda de interventie am auzit in timpul kinetoterapiei pe care o faceam cu baiatul meu Elisei, la Baile 1 Mai, el având de la nastere o encefalopatie la nivelul creierului si fiind diagnosticat cu hemipareza spastica sechelara dreapta. În 2011 am facut o programare la Galati, unde are cabinet medicul Marcel Platon, din Chisinau. Consultatia a fost gratuita, dar interventia costa 1.850 euro, plus 100 de euro programarea“, a spus Florina Cioara, mama lui Elisei.

Recuperare

Interventia a avut loc la clinica Gynesource din Chisinau si nu a durat mai mult de 15 minute. „Dupa jumatate de ora baiatul meu si-a revenit din anestezie. A trebuit sa stea 2 ore la pat nemiscat, dupa care am putut sa ii dau putina apa si iaurt. La ora 15.30 ne-am intors spre Romania. Odata ajunsi acasa cu bine, Elisei a trebuit sa respecte indicatiile doctorului si anume ca, timp de 2 saptamani, sa stea la pat fara sa se ridice pe sezut. A trecut timpul si acum suntem in cea de-a treia saptamana in care face pasi si merge singur. Medicul a spus insa ca, dupa doua luni, aceasta interventie trebuie precedata neaparat de kinetoterapie si multa recuperare prin gimnastica. Una fara alta nu vor da rezultate optime“, a spus mama lui Elisei, care l-a dus din nou pe baietel la recuperare, in Baile 1 Mai. „Avem mari sperante in Dumnezeu, sa fie totul bine, sa se vada roadele si El sa ne ajute sa trecem si peste acestea“, a marturisit mama.

Persoanele cu suflet mare, care vor sa-l ajute pe Elisei, pot face donatii, in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr. RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro, deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Cioara Elisei!

Lasă un răspuns