Denisa Pantelie, fetita cu gaură în inimă, are nevoie de ajutorul vostru

Viata micutei, care nu vede si nu aude, va putea fi salvata in ianuarie 2012 printr-o operatie in Italia, pentru care Asociatia Piticot lupta sa gaseasca finantare.


Denisa Pantelie este lumina ochilor mamei sale, Anita, care o creste fara tatal care le-a abandondat inca de la nasterea fetitei. Desi in luna noiembrie Denisa va implini sapte ani, varsta la care alti copii invata abecedarul, micuta nu a rostit pana acum cuvantul mama si nici nu a vazut-o sau auzit-o pe cea care i-a dat viata. De vina pentru „distanta“ dintre cele doua este boala nemiloasa de care sufera fetita care, popular spus, are o „gaura“ la nivelul inimii. Medicii considera ca problemele Denisei au fost cauzate de faptul ca, in timpul sarcinii, mama sa Anita, care la acea vreme avea doar 20 de ani, s-a imbolnavit de rubeola.
O minune
Faptul ca Denisa a supravietuit pana la aceasta varsta reprezinta un miracol in sine, avand in vedere pronosticul sumbru dat de medicii care au diagnosticat-o cu canal atrioventricular deschis, la cateva luni de la nastere. La aceasta minune au contribuit in ultimii ani persoane din toata tara, care au facut donatii, impresionate de puterea acestei familii de a merge mai departe, cu speranta, in ciuda tuturor obstacolelor. Asociatia PITICOT a aflat de cazul Denisei in urma cu trei ani, iar de atunci a sprijinit-o in permanenta, iar in luna aprilie a acestui an ajutat-o sa obtina suma de 18.360 euro de la Ministerul Sanatatii si Directia de Sanatate Publica Bihor, pentru a fi operata la inima in Spitalul Reunit din Bergamo, Italia. La prima consultatie, din luna iunie, din Italia, medicii au spus ca Denisa are nevoie de timp si tratament medicamentos care sa-i reduca tensiunea pulmonara, pentru a fi pregatita pentru operatia pe cord.

Pregatita fizic pentru interventia salvatoare

La sfarsitul lunii septembrie, Denisa a ajuns din nou in fata medicilor italieni, care i-au facut doua cataterisme prin care au inchis acel canal care este situat in afara inimii, pe artera care face legatura intre inima si plaman, si din cauza caruia Denisa are hipertensiune pulmonara. Hipertensiunea este de altfel si motivul pentru care medicii din Romania au refuzat sa o opereze pe Denisa. „Practic, aceasta operatie a fost facuta pentru a o pregati pe Denisa pentru operatia care va avea loc la data de 24 ianuarie 2012, cand ii va fi inchisa gaura de la inima“, a explicat Anita. Aceasta este foarte optimista si este convinsa ca, dupa ce Denisa va avea o inima sanatoasa, ii vor putea fi rezolvate si problemele de vedere si auz.

Medicamente de 7.000 de lei pe luna
Asociatia PITICOT a ajutat-o pe Denisa cu cele doua drumuri in Italia (toate cheltuielile de transport), iar la cel de-al doilea drum a beneficiat si de sprijinul Asociatiei EOS din Italia, care i-a asigurat Denisei cazarea acolo. Denisa s-a intors din Italia la mijlocul lunii octombrie, iar de atunci doarme mult mai bine noaptea, fiind mult mai linistita, gratie protezei care i-a fost pusa la inimioara si care i-a redus hipertensiunea pulmonara. „Medicii i-au prescris un tratament care costa 7.000 de lei pe luna“, a spus Anita, ingrozita ca s-ar putea sa fie obligata sa o priveze pe fiica sa de medicamentele care o pot salva. Avand in vedere faptul ca Anita, Denisa si mama Anitei locuiesc intr-o uscatorie de bloc si traiesc din aproximativ 600 de lei pe luna, costurile medicamentelor si interventiei chirurgicale sunt imposibil de acoperit pentru ele. Persoanele care vor sa sprijine Asociatia Piticot in demersurile pe care aceasta le face pentru a-i da Denisei sansa la o viata normala pot face donatii in contul Asociatiei Piticot, Cont Bancar nr. RO82BTRL00501205i98626XX– Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626XX– Cont in Euro, deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Denisa Pantelie. Cei interesati pot contacta asociatia la urmatoarele date de contact: Lavinia Catrinar, telefon 0728-270-876 si e-mail lavinia@piticot.org si Dorel Puchianu, telefon 0728.572.879, dorel@piticot.org. Mai multe informatii despre Denisa si despre Asociatia Piticot gasiti pe site-ul nostru: www.piticot.org.

DESPRE ASOCIATIA PITICOT
Asociatia „Institutul Roman Pentru Ajutorarea Copiilor Aflati in Dificultate”, care poarta numele de „PITICOT“, este o Asociatie Non-Profit, care isi propune sa acorde ajutor copiilor bolnavi, cu dizabilitati, saraci, precum si oricarui copil aflat in dificultate, prin toate mijloacele materiale, financiare, morale si spirituale. Pe scurt, din anul 2008 pana in prezent am reusit cu sprijinul sponsorilor sa ajutam peste 300 de copii nevoiasi, cu bunuri alimentare, si peste 20 de copii grav bolnavi inscrisi in asociatia noastra, care au beneficiat de sprijin financiar. In 2010 am realizat donatii in valoare totala de 24.296 lei, iar in 2011, pana in prezent, am donat 28.220 lei catre copiii grav bolnavi inscrisi in asociatie.

Lasă un răspuns