Denisa, fetita de 6 anisori…

O fetita cu un chip curat, doi ochi mult prea blanzi, manute fine de bebelus si o dorinta de viata cum nu s-a mai vazut! Ea e Denisa, fetita care nu poate vorbi, de aceea l-a lasat pe PITICOT, un prieten bun, sa vorbeasca in numele ei…

La prima vedere, Denisa pare un copilas ca oricare altul vazut zi de zi in parcul din fata blocului sau pe strada alaturi de mama sau bunica ei. Insa nu este deloc asa. Denisa e trista … Denisa nu poate vorbi, Denisa nu poate vedea, Denisa nu ne poate auzi. Denisa are probleme grave la inima!

Denisa are o gaura in inima ( in termeni populari spus) ceea ce-i poate fi fatala oricand daca nu se iau masuri urgente. Denisa este un copil care nu si-a cunoscut tatal niciodata deoarece a fost parasita de catre acesta chiar inainte de a veni pe lume. Si totusi, Denisa isi doreste din tot sufletul sa traiasca, sa duca o viata normala, sa se poata juca, sa poata vedea, sa poata zambi…

De curand, prin demersurile pe care Asociatia „PITICOT” le-a intreprins, va obtine pentru Denisa Pantelie o finantare de 18.300 euro, ce va fi aprobata de Ministerul Sanatatii, bani care acopera doar interventia chirurgicala la inima la Clinica din Bergamo- Italia. Insa costurile acestei intervenii chirugicale pot creste daca apar unele complicatii. Mama Denisei locuieste cu aceasta in uscatoria unui bloc din Oradea. Veniturile lor sunt foarte mici, daca noi si sponsorii care au posibilitati financiare nu o ajutam pe Denisa si pe mama ei sa ajunga in Bergamo, si sa suportam eventualele costuri suplimentare ale interventiei chirugicale, atunci aceasta finantare pe care urmeaza sa o obtinem este compromisa. Suma de bani suplimentara de care estimam ca mai are nevoie Denisa este de 4500 euro. Aceasta suma acopera costurile cu transportul dus-intors, cazarea si masa in Bergamo pentru mama pe toata durata spitalizarii Denisei ( ni s-a comunicat ca ar fi vorba de 27 de zile), si o rezerva pentru eventualele complicatii aparute in urma acestei interventii chirugicale, ceea ce este posibil sa apara, dupa cum ne-au comunicat medicii.

Dupa aceasta interventie chirurgicala la inima, va urma o interventie chirurgicala la ambii ochi, deoarece Denisa sufera de cataracta avansata si are nevoie de cristalin la ambii ochi. Aceasta interventie impreuna cu cei 2 cristalini vor costa aproximativ 3000 EUR.

Pana in prezent Asociatia „Piticot” a ajutat-o, tot prin intermediul oamenilor de buna credinta si cu suflet mare, in privinta achizitionarii de aparate auditive pentru ambele urechi si efectuarea unui cateterism la Spitalul Militar Central din Bucuresti, costuri in valoare de peste 10.000 lei.

Astfel, apelam la orice persoana fizica si juridica care poate sa o ajute cu cazarea pentru 30 zile a mamei Denisei in Bergamo, cu transportul Denisei si a mamei in Bergamo, cu orice suma de bani pentru a acoperi eventualele costuri suplimentare aparute in urma acestei interventii chirugicale la inima. Va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0728.572.879 sau pe e-mail dorel@piticot.org. Va multumim din suflet!

De asemenea, conform Codului Fiscal, firmele care sponsorizeaza cazuri umanitare pot deduce pana la 20% din Impozitul pe Profit datorat la stat. Astfel, acesti bani ii puteti repartiza in contul Asociatie Piticot, ajutand-o pe Denisa.

Lasă un răspuns