Cinci copiii asteapta ca Mos Craciun sa le aduca ochelari, pentru a invata cat mai bine la scoala

Intr-o lume in care scrisorile catre Mos Craciun abunda in cereri pentru role, biciclete, laptop-uri sau alte obiecte, exista cinci frati pentru care iarna a inceput fara incaltaminte si imbracaminte de sezon si, cel mai rau, fara speranta. Trei dintre cei cinci copii au probleme cu vederea, dar in ciuda acestui lucru, au rezultate foarte bune la scoala. Din pacate insa, parintii lor nu-si mai permit sa le schimbe ochelarii, cu atat mai putin sa le cumpere cele necesare pentru un trai decent, pe parcursul lunilor grele de iarna. „Nu avem nici macar bani de chirie“, spune Laura Dragusanu, mama celor cinci copilasi.

Banii familiei merg pe chirie si utilitati

La 35 de ani, mama divortata, cu cinci copii si cu un altul pe drum, cu noul sot, Laura ne-a cerut, disperata, ajutorul. „De un an, sotul meu nu isi gasea un loc de munca in Fagaras, asa ca am decis sa ne mutam la Pitesti, in speranta ca, fiind un oras mai mare, ii va fi mai usor sa se angajeze aici. In luna august, sotul meu si-a gasit o slujba si castiga 700 de lei pe luna, insa 220 de lei trebuie sa ii plateasca pensie alimentara, pentru cei doi copii pe care ii are din prima sa casnicie. Eu nu lucrez, fiindca sunt insarcinata in sase luni. Am doar pensia alimentara de 500 de lei si alocatiile copiilor de 210 lei. Acestea sunt toate veniturile noastre, din care 550 de lei este chiria, iar 360 de lei sunt utilitatile. Ne raman in jur de 400 de lei in casa, cu care trebuie sa ne descurcam“, povesteste tanara mama, ajunsa in pragul disperarii, fiindca nu stie cum sa iasa la liman din oceanul de griji.

Sprijin pentru o viata decenta

Dintre cei cinci copii, George, in varsta de 12 ani, are cele mai mari probleme cu vederea. Surorile sale, Lidia (13 ani) si Sara (6 ani) poarta, de asemenea, ochelari. Ceilalati doi copii sunt Carolina (8 ani) si Robert (10 ani). „ Sunt elevi foarte buni la scoala, dar din cauza problemelor si a imposibilitatii de a le face ochelarii vad tot mai prost si au inceput sa primeasca note mai mici“, spune ingrijorata Laura Dragusanu, recunoscand faptul ca, din ce in ce mai des, ajunge sa nu aiba ce sa lea dea de mancare copiilor. „Luna aceasta am ramas in imposibilitatea de a plati chiria. Nu am de unde sa ma imprumut. Pentru iarna nu am apucat sa le iau nimic de incaltat si imbracat, iar la scoala nu am apucat sa le iau cartile necesare“, spune Laura, in speranta ca cineva o va ajuta sa-si salveze copiii de grijile zilei de maine.

Persoanele care vor sa o ajute pe Laura Dragusanu si familia ei sunt rugate sa ne contacteze, prin e-mail la adresa: dorel@piticot.org sau telefonic, la numerele: 0728.572.879 sau 0728.270.876.

DESPRE ASOCIATIA PITICOT

Pe scurt, pana in prezent din anul 2008 am reusit cu sprijinul sponsorilor sa ajutam peste 300 de copii nevoiasi cu bunuri alimentare si cu bani peste 20 de copii grav bolnavi inscrisi in Asociatia noastra. Toate evenimentele caritabile si umanitare pe care le-am organizat pana in prezent le gasiti pe site-ul nostru la sectiunea Evenimente.

In 2010 am realizat donatii in valoare totala de 24.296 lei, iar in 2011 pana in prezent am donat 36.100 lei catre copii grav bolnavi inscrisi in Asociatia noastra. Recent in 14.04.2011 am obtinut de la Ministerul Sanatatii suma de 18.360 euro pentru Denisa, fetita este din Oradea, nu vede, nu aude si are gaura in inima. Suma a fost transferata in contul clinici, iar fetita a fost operata de doua ori pana in prezent la clinica din Bergamo.

Lasă un răspuns