Untitled Document
Untitled Document

Rares, - un īnger cu aripile frānte

Donatiile se pot face in conturile Asociatiei PITICOT:
 
cont bancar nr.  
RO82BTRL00501205i98626XX  – cont in LEI
sau
RO57BTRL00504205i98626XX –  cont in EURO
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pentru cazul  Rares-Marian Huci .

 

Cei interesati pot contacta Asociatia PITICOT la urmatoarele date de contact:

Lavinia Catrinar: 0728-270-876  lavinia@piticot.org 

 

Descarcare Contract de sponzorizare

In urma numeroaselor spitalizari si a multor exercitii pe care noi, parintii, le-am invatat de la kinetoterapeuti, si le-am aplicat lui Rares, acesta reuseste sa se tarasca si sa se intoarca, dar nu poate sa stea in fundulet, iar de mers nici nu poate fi vorba pentru ca nu-si poate controla bine miscarile din cauza spasticitatii accentuate pe care aceasta cumplita boala, tetrapareza spastica, i-o cauzeaza. In prezent, in Romania, nu mai exista nici o solutie pentru rezolvarea problemei. Am incercat tot ce a fost, omeneste, posibil.
Rares este un mic inger in varsta de 2 ani si 3 luni, care s-a nascut prematur la 29 de saptamani, cu nota 5-6 la nastere, avand urmatoarele diagnostice la externarea din maternitate: Detresa respiratorie - forma severa ; Icter precoce de prematuritate ; Anemia prematurului ; Leucomalacie periventriculara bilaterala ; Retinopatia prematurului stadiul I ; Hipocalcemie tranzitorie neonatala ; Candidoza neonatala.
Medicul pediatru ne-a spus ca leucomalacia periventriculara bilaterala ar afecta creierul copilului si in urma numeroaselor controale la diferiti medici neurologi a fost diagnosticat cu paralizie cerebrala-tetrapareza spastica, strabism convergent si retard motor sever. De la 3 luni face kinetoterapie la diferite centre din tara (Iasi, Bucuresti si acum la Sibiu ).
Tratament: Anul acesta, in luna iulie, am aflat de clinica din Duseldorf din Germania, de la o mamica ce venea si ea la recuperare la Sibiu cu fetita si am trimis si noi dosarul. In urma analizelor facute, raspunsul a fost unul pozitiv. Tratamentul care va fi aplicat consta in extragerea de celule nervoase din maduva spinarii, tratarea acestora si injectarea peste cateva zile a celulor stem - regeneratoare de tesut. Acest tratament se numeste mai pe intelesul nostru, autotransplant cu celeule stem.
Suntem asteptati cu o programare la clinica imediat ce strangem banii necesari: 25.000 euro- tratamentul propriu-zis, fara cheltuieli de transport, cazare etc. Clinica fiind una privata nu are contract cu Ministerul Sanatatii din Romania si nu putem beneficia de nici un ajutor din partea acestuia.
Clinicile din Koln si Duseldorf din Germania sunt unicele din Europa si din lume care fac tratament prin autotransplant de celule stem mature, de aceea este si ultima sansa pentru noi. Daca nu facem aceast tratament se poate ca Rares sa ramana imobilizat intr-un scaun cu rotile pentru tot restul vietii. Cu cat mergem mai devreme sa facem acest tratament, cu atat cresc sansele de reusita, pentru aceasta minune de copil numit Rares.
O donatie cat de mica este binevenita pentru ca impreuna sa ii mai dam lui Rares o sansa sa poata deveni un baiat normal si sa se bucure de viata. 
Untitled Document
 
 

Doneaza 2% din Impozit pentru Piticot. | Piticot ajuta scolarii

Sustinem: YourMarket | YourJobs | YourAdvertiser | Agentie HR&Marketing | Alina Blaga | Iulia Vesa | Blog Cariere
Blog E-commerce
| Agentia de anunturi | Starea Vremii