Untitled Document
Untitled Document

Elisei,
Tu ai 2 manute, nu uita!

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr. RO82BTRL00501205I98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro, deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul CIOARA Elisei!

Cei interesati pot contacta Asociatia PITICOT:

Lavinia Catrinar: 0728-270-876  lavinia@piticot.org 

 

 

 Descarcare Contract de sponzorizare

Haideti sa dam ocazia unui pui de om sa vada viata mai senina, mai plina de lumina si mai frumoasa!!!
Un baietel simpatic foc, plin de viata si entuziasm – e noul prieten al lui PITICOT – Elisei Cioara din Oradea!
Povestea lui incepe acum aproape 4 anisori, mai precis pe 8 Martie 2005!
Elisei s-a nascut normal, sanatos din punct de vedere clinic! Cu toate acestea la 8 luni, parintii si-au dat seama ca acesta nu poate strange pumnul drept. Pe zi ce trecea, Elisei se juca tot mai mult numai cu manuta stanga. Medicii erau siguri ca baiatul este stangaci si nu are probleme, dar parintii s-au ingrijorat si au facut apel la un medic specialist, care a pus diagnosticul baietelului: semipareza spastica sechelara!!!
In timp, medicii au realizat ca intreaga partea dreapta a corpului lui Elisei nu raspunde la stimuli, nu poate tine nimic in manuta dreapta, iar piciorusul drept este mai scurt cu 1 cm decat cel stang!
Acum, Elisei are 4 anisori si nu poate merge normal, nu poate strange nimic cu manuta dreapta...si spune astfel: „Mana asta e a mea, iar mana cealalta e a lu’ mama” – spune astfel pentru ca nu poate face nimic cu ea, iar mama sa il incurajeaza sa o foloseasca tot mai mult pentru a se obisnui si cu utilizarea manutei drepte!
Aceasta boala isi are originea intr-o tumoare care s-a cuibarit in capusorul lui Elisei si a fost descoperita anul trecut – 2008 - in august printr-un control amanuntit la cap!
Tumoarea apasa partea dreapta a creierului si astfel nervii care sunt raspunzatori de reactiile sale sunt presati si nu sunt lasati sa functioneze normal!
Inca nu se stie daca tumoarea este operabila! Are nevoie in continuare de supraveghere din partea medicului specialist, analize la perioade regulate si mult exercitiu in vederea folosirii si manutei drepte!
Putem sa il ajutam pe micul Elisei donand sume de bani in contul Asociatiei PITICOT, cu mentiunea pentru Elisei Cioara.
Astel parintilor le va fi mai usor sa-i cumpere vitaminele de care are mare nevoie, ghetutele ortopedice sau banda pentru mers!
De asemenea cei care cunosc persoane specializate in masaj recuperatoriu sunt asteptate sa ne contacteze pentru a-l ajuta pe Elisei sa controleze mai bine lucrurile si cu manuta dreapta!
Ghetutele ortopedice i-ar fi de mare ajutor pentru a-si corecta mersul, o banda de mers pentru interior l-ar ajuta sa exerseze pasii corect iar exercitiile de logopedie i-ar usura existenta!
Sa ne deschidem inima fata de Elisei, un copilas simpatic si zburdalnic, care insa isi foloseste o singura manuta! Sa-i dam sansa sa-si stranga surioara in brate si cu manuta dreapta, sa il ajutam sa isi dea seama ca si manuta dreapta e a lui, exact ca si cea stanga!
Pentru ca am fost si noi odata copii, am fost copii care puteam face nazbatii cu ambele manute, Elisei nu le face nici cu o manuta, e baiat linistit...sa-i dam ocazia sa se bucure, sa il ajutam sa multumeasca lui Dumnezeu cu manutele incrucisate pentru toate prin cate a trecut!

  
Untitled Document
 
 

Doneaza 2% din Impozit pentru Piticot. | Piticot ajuta scolarii

Sustinem: YourMarket | YourJobs | YourAdvertiser | Agentie HR&Marketing | Alina Blaga | Iulia Vesa | Blog Cariere
Blog E-commerce
| Agentia de anunturi | Starea Vremii