Untitled Document
Untitled Document

Crainic Alexandru - de la vastade 4 luni a ramas paralizat

Donatiile se pot face in conturile Asociatiei PITICOT:
 
cont bancar nr.  
RO82BTRL00501205i98626XX  – cont in LEI
sau
RO57BTRL00504205i98626XX –  cont in EURO
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pentru cazul Crainic Alexandru.

 

Cei interesati pot contacta Asociatia PITICOT la urmatoarele date de contact:

Lavinia Catrinar: 0728-270-876  lavinia@piticot.org 

 

Descarcare Contract de sponzorizare

Alexandru-Catalin Crainic s-a nascut pe 15 februarie 2003 in Deva, judetul Hunedoara. Alexandru a primit nota 10 la nastere. Pana la varsta de 4 luni viata lui Alexandru a decurs normal, insa dupa ce i s-a administrat la 4 luni o doza de vaccin „Antipolio” fiind racit (cu puroi in gat), Alexandru a ramas paralizat, si de aici au pornit toate problemele medicale.
La varsta de 5 luni, Catalin nu isi mai tinea capul ridicat, nu mai reusea sa se mentina in sezut, a inceput sa piarda in greutate, avand miscari tot mai lente. Mama s-a ingrijorat destul de mult, si a hotarat sa ceara parerea unui medic specialist de la Spitalul Judetean Deva, sectia Pediatrie. Medici din sectia de Pediatrie au directionat-o pe mama la sectia Neuropsihiatrie infantila.
In urma consultatiei, a fost necesar sa mearga la Spitalul de Neuropsihiatrie infantila Cluj-Napoca, pentru investigatii si tratament. Diagnosticul stabilit de medici a fost: „Parapareza spastica; Paralizie cerebrala infantila.”
Au urmat programe de recuperare de la varsta de 1 an la 3 ani, la Baile 1 Mai de langa Oradea. La varsta de 3 ani si 6 luni, a urmat o interventie chirurgicala la Clinica de Ortopedie sectia Chirurgie Ortopedie, Mangalia, avand ca scop „intinderea tendoanelor la nivelul membrelor inferioare”. In urma acestei interventii mama a constatat o mica ameliorare. Programele de recuperare au continuat prin diferite centre, ca si : „1 Mai – Oradea”; „Gura Ocnitei – jud. Dambovita”; „Budimex – Bucuresti”; „Spitalul Gheorghe Preda – sectia Recuperare – Sibiu”; „Senatoriul Busteni”; „Spitalul Cristian Serban – sectia Recuperare – Buzias”.
La varsta de 6 ani Alexandru-Catalin a primit diagnosticul „Dipareza flasco-spastica post eis; Retard mental moderat; Intarziere in achizitia limbajului expresiv; Obezitate.”
Catalin a urmat urmatorul tratament medicamentos:
-Encefabol – Sanansol;
-Tanacan – Milgama;
-Ginseng – Multiglutin;
-Risataron fur kinder – Germania, tratament care costa 500 euro pe an.
Mama impreuna cu Alexandru au trecut prin momente foarte dificile, pentru ca nu a primit salariu de insotitor de mult timp, a fost nevoita sa mearga la biserica din Felix, unde din mila oamenilor de acolo a primit banii necesari cumpararii medicamentelor.
La biserica a intalnit un invatator, Domnul Florin Ganea, i-a oferit un medicament naturist gratuit, care i l-a administrat lui Alexandru, iar rezultatele au fost pozitive, observandu-se o ameliorare.
Mama lui Alexandru, are nevoie de sprijin financiar pentru a acoperi costurile cu medicamentele din Germania, si ii roaga pe cei care au posibilitate si sunt sufletisti sa o gazduiasca sau sa ii ofere o camera unde sa poata locui in Sanmartin sau Baile 1 Mai sau chiar Oradea pentru a fi cat mai aproape de Statiunea 1 Mai si sa ii fie mai usor sa ajunga la recuperare. Ulterior Alexandru sa mearga la Scoala, iar mama sa poata sa-is gaseasca un loc de munca in Oradea sau Sanmartin. 
Untitled Document
 
 

Doneaza 2% din Impozit pentru Piticot. | Piticot ajuta scolarii

Sustinem: YourMarket | YourJobs | YourAdvertiser | Agentie HR&Marketing | Alina Blaga | Iulia Vesa | Blog Cariere
Blog E-commerce
| Agentia de anunturi | Starea Vremii