Alexandru Hapaleti are nevoie de ajutor pentru a invata sa mearga si sa vorbeasca

Alexandru, un baietel de numai 6 ani din localitatea Vaslui, sufera de o boala extrem de rara, din cauza careia nu poare umbla sau vorbi. Dupa perioade lungi de spitalizari, a fost diagnosticat cu o boala genetica foarte grava si foarte rara, sindromul Lesh Nyhan.
La varsta la care alti copii se pregatesc pentru scoala, Alexandru nu merge, nu sta in sezut si abia daca vorbeste. Abandonat de catre tatal sau inca de la nastere, micutul este in grija mamei sale, care se lupta zi de zi pentru supravietuire. Alexandru si mama sa traiesc dintr-un singur venit, si anume acela de insotitor persoana cu handicap, adica 520 lei pe luna. Din acesti bani mama trebuie sa se descurce sa cumpere scutece, sa plateasca gimnastica de recuperare a lui Alexandru, iar pentru celelalte necesitati nici nu le mai raman bani. In plus, pe langa aceasta recuperare continua pe care mama o plateste, mai merg si la diverse centre de recuperare din tara cum sunt la Oradea, Sibiu, Techirghiol si Bucuresti. Alexandru este un copil vesel, dar care sufera foarte mult din cauza faptului ca nu poate merge, ca nu se poate bucura de copilarie asemenea celorlalti copii sanatosi. Pentru el si mama sa, scutecele (100 lei/luna), medicamentele (500 Lei/luna) si recuperarea medicala 600 lei/luna sunt cheltuieli obligatorii, dar imposibil de facut.
Cu toate acestea, mama a facut eforturi financiare sa-i cumpere un scaun rulant, dar mai au nevoie de 1000 de euro pentru a cumpara accesoriile pentru scaun. E vorba de centuri de sustinere, de pelote, tetiere. Scaunul in care sta Alex acum e stricat abia il mai poate folosi. Daca mama nu va reusi sa ii cumpere cat mai repede accesoriile pentru scaun Alex va fi condamnat sa stea in casa.
Orice donatie, oricat de mica, il va ajuta pe Alexandru sa se aproprie de o viata normala.

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr. RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro, deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Alexandru Hapaleti! Cei interesati pot contacta Asociatia la urmatoarele date de contact:
Lavinia Catrinar: 0728-270-876 lavinia@piticot.org
Firmele care doresc sa ajute acest copil, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*
la tel: 0728-957-877 sau e-mail: juridic@piticot.org.
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.

ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):
p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Lasă un răspuns