Ajutati-o pe Giorgiana sa mearga!

Giorgiana Han are cinci ani si, din cauza unei greseli medicale, are o boala misterioasa, din pricina careia nu poate umbla. Pana la data de 7 decembrie, fetita are nevoie urgenta de 6.000 lei, pentru un tratament care ii poate schimba viata.

In primele luni de viata Giorgiana a parut a fi un copil perfect sanatos, la opt luni, parintii si-au dat seama ca micuta nu avea deloc putere in picioruse, pasind numai sustinuta. La varsta de un an a fost dusa la neurolog, la Timisoara. Medicii i-au recomandat gimnastica medicala, dar cu toate acestea fetita nu progresa.

Specialistii au crezut ca Giorgiana sufera de o intarziere in dezvoltare, insa la Bucuresti, in urma unor analize genetice, medicii au stabilit ca fetita, ajunsa atunci la varsta de doi ani, suferea de Amiotrofie spinala tip II. Amiotrofia spinala, cunoscuta si sub numele de SMA (Spinal Muscular Atrophy), este o afectiune degenerativa care afecteaza coloana vertebrala si nervii, ducand la slabirea muschilor.

Isi doreste o vioara, de Craciun

in prezent, Giorgiana parcurge zilnic sedinte de kinetoterapie, vojda, tehnica radianta si asist pe nervi. Pana in toamna anului 2008, a beneficiat de ajutorul unui specialist in domeniu, insa din cauza costurilor prea mari si din cauza distantei de Timisoara, Vasilica Han s-a vazuit nevoita sa invete sa-si trateze singura fiica, practicand exercitiile necesare acasa. Asa se face ca, in prezent, Daria poate sta in fund si isi poate misca manutele, colorand si mancand singura, si isi doreste ca Mosul sa-i aduca o vioara, de Craciun. Toate aceste reusite au venit in ciuda primelor diagnostice, dintre care cel mai sumbru a fost acela dat de catre medicul Cosma Bacos, de malformatie genetica, care nu poate fi tratata. Speranta i-a revenit la Spitalul Loius Turcanu din Timisoara, unde medicul primar neurolog Camelia Bocheanu i-a spus ca problema este posibil sa fi aparut la nastere, din cauza travaliului prelungit, si ca starea Giorgianei mai poate fi recuperata, in proportie de 80 la suta, intr-o clinica din Constanta, noul diagnostic fiind de tetrapareza flasca. „Eu castig 600 de lei pe luna, iar sotul meu, 1.500 de lei. Medicii au recomandat cate o sesiune de tratamente de terapie hiperbara, o data la sase luni. Numai prima sesiune costa 6.000 de lei. Nu mai am de unde sa scot banii astia“, a spus Vasilica Han.

Ajutor

Povestea familiei Han, care este un exemplu pentru modul in care a luptat pentru insanatosirea micutei Giorgiana, invatand tehnici de recupare medicala, de masaj chinezesc si retete din strabuni bazate pe terapia din plante, a impresionat Asociatia Piticot, care incearca acum sa faca rost de banii necesari tratarii copilei la Constanta. Persoanele care vor sa sprijine financiar familia Han o pot face folosind contul: RO82BTRL00501205i98626XX in Ron al Asociatiei Piticot, cu specificatia, pentru cazul Giorgiana Han.

DESPRE ASOCIATIA PITICOT

Din anul 2008 pana in prezent am reusit cu sprijinul sponsorilor sa ajutam peste 300 de copii nevoiasi, cu bunuri alimentare, si peste 20 de copii grav bolnavi inscrisi in Asociatia noastra, cu bani Toate evenimentele caritabile si umanitare pe care le-am organizat pana in prezent le gasiti pe site-ul nostru, la sectiunea Evenimente. In 2010 am realizat donatii in valoare totala de 24.296 lei, iar in 2011 pana in prezent am donat 32.600 lei catre copii grav bolnavi inscrisi in Asociatia noastra. Recent in 14.04.2011 am obtinut de la Ministerul Sanatatii suma de 18.360 euro pentru Denisa. Fetita este din Oradea, nu vede, nu aude si are gaura in inima. Suma a fost transferata in contul clinici, iar fetita a fost operata pana in prezent de doua ori, la clinica din Bergamo (Italia).

Lasă un răspuns