“Ajuta-ma sa ajut” un eveniment realizat in scopul construirii Centrului Respiro “Piticot”

Sala de Evenimente “Florica Ungur” a gazduit vineri, 21 Noiembrie 2014, Gala Caritabila “Ajuta-ma sa ajut!” organizata de Asociatia Piticot din Oradea.

Scopul acestui eveniment a fost strangerea de fonduri pentru a pune bazele primului centru de servicii sociale de tip respiro din regiunea de Nord-Vest a Romaniei, pentru copii cu dizabilitati grave, “Piticot”.

Participarea la aceasta gala a fost posibila pe baza unei invitatii oferite de catre Asociatia Piticot, personalitatilor din administratia publica locala, managerilor si administratorilor de firme din judetul Bihor.

Invitatii au fost intampinati cu un pahar de sampanie, fiind condusi de hostess la mesele din sala. Amfitrionul galei, actorul Rin Tripa, a destins atmosfera prin muzica si voie buna, implicandu-se pro bono in aceasta activitate.

Asa cum este cunoscut de oradeni, ca artist desavarsit, domnul Rin, a animat publicul, deschizand gala prin piesa muzicala “Imi acordati un dans”.

Dansul i-a fost acordat de catre domnisoara director a Asociatiei Piticot, psiholog Denisa Hora, careia i-a dat cuvantul pentru a prezenta invitatilor activitatea si realizarile ONG-ului, dar si proiectul Centrul Respiro “Piticot”.

Programul artistic alcatuit de catre doamna Decan a Facultatii de Arte, din cadrul Universitatatii din Oradea, prof. dr. Agneta Marcu, a incantat publicul prezent.

S-au implicat pro bono, atat dumneaei, cat si artistii performeri, Csordas Brigitta, Zaha Roxana, Ratiu Ramona, Formatia Camerala Stadler alcatuita din prof. Szekeley Istvan, Gabor Melinda, Lukacs Zsolt, Kovacs Annamaria si Korodi Erik, si noua formatie infiintata recent a carui debut a avut loc chiar in cadrul galei, cei trei tenori Bede Laszlo, Bede Robert, Bejan Nicusor si bas-baritonul Tasnadi Ferencz.

Pe scena a luat cuvantul si Specialistul in Prevenirea Criminalitatii, domnul Bogdan Axinte, care a spus cateva cuvinte despre colaborarea dintre Asociatia Piticot si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului Bihor.

La finalul evenimentului, personalitatile prezente au fost invitate de catre domnul Rin Tripa sa sprijine proiectul Centrul Respiro “Piticot” prin donatii si sponsorizari. De asemenea, invitatii au inchinat un pahar de vin si au servit bucate alese ale bufetului suedez, care a cuprins si produse raw vegan.

Un numar de 64 de persoane din 115 confirmate, au fost prezente la gala, printre care se numara: invitatii, artistii, o parte din voluntari si organizatorii.

Intreaga gala a fost organizata cu ajutorul sponsorilor, partenerilor si colaboratorilor, carora Asociatia Piticot le aduce deosebite multumiri: doamna prof. dr. Agneta Marcu si artistii, Primaria Municipiului Oradea, Primaria Sintandrei, Public Euroconsulting, AdVolution Advertising, Cofetaria Cidor, Point event, Hotel Ramada, Ideart, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al judetului Bihor, Professional Advertising & Events, Noren Prod Impex, Camiser Events and Flowers, RaDoArt, Pepsi, Astrid Art, Millesime, Lodenfrey, Teatrul “Regina Maria” Oradea, PFA domnul Matei Paul, Trei G si 20 de voluntari.

Obiectivele evenimentului au fost acelea de a face cunoscut proiectul Centru Respiro “Piticot” printre personalitatile cu potenta financiara, de a strange fonduri pentru acesta si de a stabili noi colaborari pe viitor.

Suma de bani stransa a fost in jur de 3.000 de ron. Centrul Respiro “Piticot” va gazdui copii cu dizabilitati fizice si psihice, pe perioada in care asistentul personal sau cel maternal isi ia un moment de “respiro”. Primaria Comunei Madaras a oferit Asociatiei Piticot o cladire si un teren aferent de aproximativ 1700 de mp, ce urmeaza a fi reabilitate pentru functionare din primavara anului 2015. Partener in proiect este si DGASPC Bihor. Serviiile centrului vor fi special create pentru a putea fi implementate de beneficiari. Centrul va avea o capacitate de 20 de locuri, iar cu o medie de 17 copii pe luna, acesta va gazdui un numar de 204 copii cu dizabilitati pe an.

Cheltuielile estimate doar pentru renovari se ridica la suma de 300.000 de euro. Cei doritori sa sprijine Asociatia Piticot in realizarea acestui proiect, le stau la dispozitie urmatoarele date de contact: telefon 0728 572 881 Asistent Manager – Anca Morar sau 0728 572 879 Director – Denisa Hora si e-mail director@piticot.org

 

Mai multe imagini:  https://www.facebook.com/asociatia.piticot

Lasă un răspuns