Adina Surgiu – pe drumul cel bun…

Adina Surgiu, o fetita curajoasa care la cei 5 anisori ai sai lupta cu indarjire sa fie un copil normal. Un suflet mic cu probleme mar ice are nevoie de sprijinul Fundatiei noastre pentru a merge mai departe. Cu toate ca problemele au inceput inca de la nastere gaseste puterea de a-ti oferi un zambet larg, incurajator.

Prietena noastra a venit pe lume in Botosani in urma unei sarcini mentinute cu tratament, nascuta la termen pe cale naturala. Nasterea a fost laborioasa , iar copilul a necesitat oxigenoterapie 48 de ore. S-a externat cu un icter intens si o mare agitatie psihomotorie.
A fost mereu urmarita de medicul pediatru si de parinti, care au observat nereguli in dezvoltarea psihomotorie: plangea (apparent) fara motiv, lua puncte fixe, lentitudine in miscari si chiar lipsa unor achizitii motorii: nu se rostogolea, nu statea in sezut, nu pasea.

La 10 luni a inceput sedintele de kinetoterapie si masaj iar la 1 an si 2 luni s-a inceput administrarea de tratament medicamentos, fiind internata la spitalul Sfanta Maria din Iasi, cu diagnosticul Encefalopatie Cronica Infantila. La 1 an si jumatate I s-a facut un CT la cerere care a evidentiat: minima atrofie corticala, hidrocefalie inactiva si ventricul supranumerar. La 2 ani este internata la Clinica de Neuropsihiatrie Pediatrica Targu Mures, cu un complex de diagnostice si unde in urma investigatiilor s-a aflat ca are o infectie cronica a sistemului nervos central cu CITOMEGALOVIRUS urmand o schema de tratamentcu rezultate favorabile. In prezent Adina beneficiaza de gimnastica medicala si de tratament medicamentos la recomandarea medicilor din Botosani si Tg. Mures.

La 3 ani si jumatate fetita ajunge in Turcia, unde au loc o Terapie cu Ajutorul Delfinilor, in urma careia s-au vazut progrese deosebite: merge mai bine si pe distante mai lungi(trebuia transportata in carut ori in brate), face asocieri,rosteste multe cuvinte bisilabice,chiar si fraze din 2 cuvinte, isi spune virsta, numele, numara pina la 5, recunoaste culorile si animalele.De un real ajutor i-ar fi repetarea acestei terapii pina la obtinerea rezultatelor dorite: sa mearga la o scoala normala si sa fie capabila sa se descurce singura. In urma cautarilor,parintii au gasit un centru in UNGARIA : PETO INSTITUTE OF CONDUCTIVE EDUCATION, care are acelasi scop cu al lor: COPILUL SA DEVINA INDEPENDENT DE CEI DIN JUR. S-au trimis documente,specialistii au studiat dosarul si au acceptat-o pe ADINA in programul lor de recuperare incepand cu 21 septembrie 2009 – 15 octombrie 2009. Costul unei sedinte este 48 euro si cazarea se plateste separat,la fel transportul si hrana. S-a reusit strangerea a 800 de euro,iar fetitei ii trebuie 2000 de euro,deci au pierdut programarea. Adina este programata si la o noua serie de terapie cu ajutorul delfinilor ,care costa in jur de 4000 €,insa posibilitatile materiale sint minime : mama asistent personal,iar tatal muncitor la o fabrica de incaltaminte si cu greu fac fata cheltuielilor de intretinere si tratamentului de care copilul beneficiaza in tara.
. Cu ajutorul Dumneavoastra ii putem oferi acestei micute dreptul la o viata normala. Sa ne deschidem inima catre acest copil greu incercat de boala si sa-i redam speranta unei vieti frumoase.

Donatiile se pot face in lei in contul Asociatiatiei PITICOT, Cont Bancar nr.
RO82BTRL00501205i98626XX – Cont in Lei sau RO57BTRL00504205i98626xx– Cont in Euro,
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pe OP – pentru cazul Adina Surgiu! Cei interesati pot contacta Asociatia la urmatoarele date de contact:

Lavinia Catrinar: 0728-270-876 lavinia@piticot.org

Firmele care doresc sa ajute acest copil, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE*
la tel: 0728-957-877 sau e-mail: juridic@piticot.org.
*Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat poate fi directionat catre sponsorizari.
ART. 21 (4) din Legea 571/22.12.2003 (actualizata):

p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
1. este in limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depaseste mai mult de 2% din impozitul pe profit datorat.

Descarcare Contract de sponzorizare

Lasă un răspuns